Anasayfa > Blog > Cloud Gaming Nedir?

Cloud Gaming Nedir?

Teknoloji gün geçtikçe dev adımlar atıyor ve bizlere yenilikler kazandırıyor, peki bu yeniliklerden birisi olan Cloud Gaming nedir?

Cloud Gaming, dilimize bulut oyunculuğu olarak çevrilebilen ve internet hızlarının yükselmesiyle ortaya çıkan bir teknolojidir. Bulut oyunculuğu sayesinde oyunları bir video izler gibi başka makinelerin donanımlarından faydalanarak oynayabilmekteyiz. Bu da oyuncular için oldukça yüksek masraflara neden olan birçok bileşeni kenara bırakma şansını tanımaktadır. Günümüzün yükselen bilişim kavramı hakkında daha detaylı konuşmak ister misiniz? Buyurun devam edelim.

Steam Cloud Nedir?

Cloud Gaming Servisleri

Steam, Amazon, Google ve daha birçok dev markanın oyunlarla ilgili bu teknoloji üzerine çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Ancak cloud gaming kavramının tüm dünyada yankı bulmasını sağlayan ürün oldukça bariz. GeForce Now isimli Nvidia oluşumu RTX dahi destekleyen bilgisayarlarını ücretli ve ücretsiz kullanımla oyunculara sunmakta. Bizler bu bilgisayarlara uzaktan bağlanıyor ve yine bize ait olan oyunlarımızı oynayabiliyoruz. Elbette bilinen tek oluşum bu değil, dilerseniz basitçe listeleyelim.

  • GeForce Now: Nvidia tarafından desteklenen bu projeye dünyanın pek çok yerinden ulaşmak mümkün.
  • Microsoft xCloud: Microsoft’un Xbox Game Pass ile destekleyerek duyurduğu bu proje de oyuncular için büyük faydalar barındırıyor.
  • Amazon Luna: Amazon’un oyun ve eğlence sektöründe yaptığı büyük atılımlar arasına adını yazdıran işlerden bir diğerinin de Luna olduğunu söyleyebiliriz.
  • Google Stadia: Google’ın fazla ses getirememiş bu bulut oyunculuk servisinin de yarın çok daha ilgi çekici noktalara gelmesine şaşırmayacağımızı söyleyelim.
  • PlayStation Now: Özellikle eski nesil konsolların özel oyunlarını oynayabiliyor olmamızla bu servisin de oldukça özel olduğunu söyleyelim.
  • Shadow: Her ne kadar diğerleri gibi büyük markalarca desteklenmese de Shadow projesi de yıllardır oyunları bulut servislerine taşımayı hedefleyen markalardan birisi.

Oyunculuk tanımını yeniden oluşturacak bu kavrama pek çok kuruluş gibi biz de yüksek güven besliyoruz. Umarız okurlarımıza da “Cloud Gaming Nedir?” sorusunun yanıtını yeterince iyi verebilmişizdir. İyi oyunlar ve bol keyifli vakitler dileriz. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir