Anasayfa > Blog > Cooldown Ne Demek?

Cooldown Ne Demek?

Bir oyun sözlüğü oluşturacak olsak, mutlaka kendisine yer bulacak kelimelerden birisi olan Cooldown ne demek? Buyurun öğrenelim.

Cooldown özellikle yeteneklerin kullanılabildiği oyunlarda, yeteneğin tekrar kullanılabilir olması için geçmesi gereken süreye verilen isimdir. Zaten dilimizdeki karşılığı da ‘Soğumak’ olan bu kelimeyi özellikle MOBA türü oyunlarda sıklıkla duymamız mümkündür. Bu noktada özellikle ‘ulti’ gibi diğer kavramlara hâkim olmanın da önemli olduğunu belirtmek isteriz. Eğer öğrenmek isterseniz aşağıdaki linkte güzelce anlattık.

Ulti Ne Demek?

Cooldown sürelerinin illa bir yetenekle bağlantısının olmadığını da söyleyelim. Normal bir oyunda karakteriniz artık koşamadığında (diğer bir deyişle de stamina tükettiğinde) bu durumda da soğuyup yeniden işe koyulabildiğimizi söyleyebiliriz. Yani kavram yeniden kullanılması için belirli bir süre gereken yetenek ya da özellikler için geçerlidir. Bu da cooldown sözcüğüyle neredeyse her tür oyunda karşılaşmamıza imkan sağlamaktadır. Elbette yeteneklerini profesyonel arenalarda kullanan elektronik sporlarla içli dışlı oyuncular için kavram diğer oyunların tutkunlarına göre daha önemli olabilir. Umarız “Cooldown ne demek?” sorusuna yeterli cevabı yazımızdan bulabilmişsinizdir. İyi oyunlar, keyifli ve az bekleme süreli vakitler dileriz.

Cooldown Başka Nerelerde Kullanılır?

Bu sistemi sıklıkla gördüğümüz iki alan daha bulunmaktadır. Özellikle spor faaliyetleri esnasında, bir çalışma bittiğinde diğerine geçmeden önce sporcu vücudunu soğutur. Diğer bir yandan sanayi sistemlerinde de benzer bir sistem kullanıldığını görebiliriz. Fazla ısınan makinaların da bir süre bekletildiğini görmek alışıldık bir durum olacaktır.

Soğuma Kullanılan Bazı Oyunlar

Yeteneklerinizi kullandığınızda, yeniden kullanmanız için belirli bir süre geçmesini beklediğiniz oyunların sayısı hiç de az sayılmaz. Bu kavramın böyle yaygın olmasının bir diğer sebebi de bu zaten. Dilerseniz bu sistemi kullanan bazı oyunları sizler için listeleyelim ne dersiniz?

  • League of Legends
  • Overwatch
  • Dishonored
  • World of Warcraft
  • Dota 2

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir