Anasayfa > Blog > Ulti Ne Demek? Ulti Atmak Nedir?

Ulti Ne Demek? Ulti Atmak Nedir?

Dijital oyunların gündelik hayatlarımıza kattığı kelimelerden birisi olan ulti ne demek? Ultimate atmak nedir? Gelin birlikte öğrenelim.

Ulti, oynarken yetenekler kullandığımız oyunlarda en güçlü yeteneğin adıdır. Özellikle League of Legends, Dota 2 gibi MOBA türündeki oyunlarda karşımıza çıkar. Karakter yeteneklerinin arasında güçlü yetenekler de bulunur ve bunu kullandığı duruma ‘Ulti Atmak’ denir. Yani gündelik hayatta kullanıldığında “Büyük hamle yaptı” gibi bir anlamla algılamanız mümkün diyebiliriz.

MOBA Nedir?

Ulti, diğer bir yandan da Ultimate kelimesinin kısaltmasıdır ve bu kelime dilimize Esas ve Nihai kelimeleriyle çevrilmektedir. Yani oyundaki karakterlerin güçlerini ortaya koydukları esas yeteneklerinin ultileri olduklarını söyleyebiliriz.

Günümüz MOBA türü oyunlarının başarılı yükselişi, bu konuda diğer oyunları da oyunlarına yetenekler eklemeye itmekte. Bu nedenle FPSMOBA, TPSMOBA gibi türlerle de karşılaşmaya başladık. Yine bu oyunlarda da kullanabildiğimiz karakterlerin ‘ultimate’ yeteneklerinin olduğunu düşünebilirsiniz. Buna mitolojiden kısa bir örnek vermemiz gerekirse Zeus, şimşeklerle bir vuruş gerçekleştirerek ultimate atabilir ve diğer yeteneklerine göre daha çok zarar verir.

Umarız içeriğimiz sorunun yanıtı sizlere vermeyi başarabilmiştir. Oyunculara keyifli oyunlar, diğer okurlarımıza ise iyi günler diliyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir