Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Covid-19 Olup Olmadığınızı Öksürüğünüzden Anlayan Site!

Covid-19 Olup Olmadığınızı Öksürüğünüzden Anlayan Site!

Korona virüs, teknoloji firmalarını sağlık alanında, sağlık firmalarını da teknoloji alanında gelişmeye zorladı. Son örneklerinden birisi de bu site!

Bu site ise bir şirket ya da firma tarafından değil, devlet kurumu tarafından karşımıza çıktı. Lozan şehrinde çalışmalarını sürdüren Avrupa’nın önde gelen sağlık kurumları arasında görülen École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) insanların sağlıklık durumlarını hastahanelere gelmeden de kontrol edebilmesi adına bir internet sitesi üzerinden halkın basitçe kendini test edebilmesi adına bir proje başlattı. Siteye girip öksürüğümüzün sesini kaydederek test edebiliyoruz.

Coughvid isimli siteye girdiğimizde sesimizi kaydetmemiz yeterli olsa da, site tercihen bizimle iletişime geçebilmek ve ellerindeki istatistikleri güncelleyebilmek için çeşitli bilgiler doldurmamızı rica ediyor. Herhangi bir zorlama yok tabii, dilerseniz “Would you give us one more minute?” yazan kısma tıklayarak kısacık formu doldurabilirsiniz.

Site aynı zamanda bize ses kaydını alırken doğrudan telefona öksürmeden, telefonu sesi algılayabilecek bir noktada tutarak, ağzımızı mutlaka kolumuz ya da bir mendil ile kapattıktan sonra ses kaydını başlatarak öksürmemizi tavsiye ediyor. Siteye buradan ulaşarak siz de kendi testinizi yapabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir