Anasayfa > Blog > CryEngine Nedir?

CryEngine Nedir?

Dünyanın en çok kullanılan gelişmiş oyun motorlarından birisi olan CryEngine nedir? Gelin daha yakından tanıyalım.

CryEngine, Crytek isimli oyun şirketi tarafından 2004 yılında piyasaya sürülen bir oyun motorudur. Bu oyun motoruyla Far Cry ve Crysis gibi pek çok ünlü oyun geliştirilmiştir. Oyun motorunun son güncel versiyonu CryEngine 4’tür. Kullanıcılar için ücretsiz bir şekilde erişilebilen bu temel yazılım, yalnızca Crytek için yapılan oyunlarda değil, diğer şirketlerin yapımlarında da aktif olarak kullanılmaktadır.

Oyun Motoru Nedir?

Oyun motorunun Unreal Engine ve Unity 3D gibi yaygın programların ardından en bilindik 3. Oyun motoru olduğu söylenebilir. Şu an bu oyun motoru kullanılarak mobil oyunlar, bilgisayar oyunları ve konsol oyunları geliştirilebilmektedir. Bu platformu özel kılan yönü gerçekçi ve başarılı fizik motoru ve kullanım kolaylığıyla birlikte pratik yapısı olmuştur.

CryEngine Nedir ve Hangi Projelerde Kullanılır?

Her yazılımı öne çıkartan yönleri bulunmaktadır. Elbette burada da durum bundan farklı sayılmaz. Özellikle ‘Sandbox’ yapımlarda (Örneğin Kingdom Come: Deliverence) geliştiricilere pek çok olanak sağlayan bu temel motor, pek çok açık dünya oyununun kolaylıkla piyasaya sürülmesine olanak sağlamıştır. Hatta geçmişte bazı MMO Simülasyon oyunlarının sırf bu konuda motorun sağladığı avantajlar nedeniyle Crytek’in bu yazılımını kullandığını gördük.

Eğer oyun geliştiriciliği maceranıza atılmak istiyorsanız ve ilk yazılımınızı öğrenecekseniz elbette bu yazılımla yola başlamanızda bir sakınca bulunmaz. Aşağıdaki içeriğimizden sisteminizin sahip olması gereken özellikleri de öğrenerek yola koyulabilirsiniz.

CryEngine Sistem Gereksinimleri

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir