Anasayfa > Blog > CS:GO MM Nedir?

CS:GO MM Nedir?

Oyuncularından bol bol duyduğumuz kısaltmalardan birisi olarak karşımıza çıkan CS:GO MM nedir? Gelin basitçe anlatalım.

MM kısaltması, diğer çevrimiçi oyunlardan da alışık olduğumuz gibi Match Making (Maç yapma, Oynama) açılımına sahip. Farklı bir sunucu ya da sağlayıcıdansa, Valve’ın kendi sunucularında oynamak anlamına geliyor. Örneğin Faceit ya da özel maç sunucularında değil de oyunun kendi rekabetçi modu ile birlikte maç yaparsanız MM oynamış olursunuz diyebiliriz.

Counter-Strike: Global Offensive hem oyun modları, hem de sunucu çeşitliliğiyle oyunculara tek oyunda birbirinden farklı zevkler sunmayı başarabilen bir oyun. Dolayısıyla oyuncuların Match Making oynamak gibi bir zorunlulukları bulunmuyor. Ancak bundan bahsederken belirtmekte fayda var, özellikle Faceit gibi çok kullanılan üçüncü parti maç yapma uygulamalarında lig sistemleri bulunmamakta ve resmi sunuculardaki lig sistemine ya da MMR’a katkıları bulunmamakta. CS:GO rank sistemi ile ilgili merak ettiklerinizin tamamını aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

CS:GO Rank Sistemi, CS:GO Rütbeleri

Bu yazımızla birlikte siz kıymetli okurlarımıza bir diğer çok kullanılan oyun içi kavramı açıklamaya çalıştık. Umarız yardımcı olabilmişizdir. İyi vakitler, keyifli oyunlar dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir