Anasayfa > Blog > CS:GO Overwatch Nasıl Açılır, Nasıl Yapılır, Gereklilikleri Nedir?

CS:GO Overwatch Nasıl Açılır, Nasıl Yapılır, Gereklilikleri Nedir?

Valve’in popüler FPS oyununda hileleri engelleme yöntemlerinden biri olan CS:GO Overwatch nasıl açılır, katılabilmek için neler gerekir?

2012’deki çıkışından beri serinin köklü geçmişiyle, sağlam oynanışıyla ve sürekli aldığı güncellemelerle canlı kalan efsane FPS oyunu CS:GO’da oyunun güvenliğini sağlamak için bazı yöntemler bulunuyor. Valve’in VAC adlı hile engelleme sistemi ve raporlanan oyuncuların izlendiği Overwatch sistemi, oyunu hilelerden uzak tutmak için uğraşıyor.

CS:GO Overwatch Kodları

Overwatch sisteminde raporlanan oyuncular, başka oyuncular tarafından izleniyor ve izleyenlerin verdikleri karara göre şüphelinin hile olup olmadığına karar veriliyor. Bu nedenle diğer oyuncuların kaderine karar verebilecek olan Overwatch müfettişlerinin belli bir standartta olması gerekiyor. Yazımızda Overwatch yapabilmek için gereken kalifikasyonları listeleyerek oyunun sevilen özelliği hakkında merak edilen mevzuları açıkladık. Bütün müfettişlere CS:GO Overwatch maceralarında iyi şanslar diliyoruz!

csgo-overwatch

CS:GO Overwatch Nasıl Açılır?

Steam hesabınızın yaşı, rekabetçi moddaki galibiyet sayınız, ne kadar raporlandığınız ve yetenek grubunuz Overwatch yapıp yapamayacağınıza karar veriyor. Bütün unsurların kesin gereksinimi hakkında bir bilgi olmasa da Overwatch’un kilidini açmak için gereken minimum yetenek grubu ve rekabetçi galibiyet sayısı biliniyor. Yaptığınız incelemelerin isabeti size görünmeyen bir Overwatch puanı kazandırıyor, bu puan ne kadar yüksek olursa o kadar fazla vakayı inceleme şansınız oluyor.

csgo rolleri

CS:GO Overwatch Gereksinimleri

  • En az Altın Nova 1 olmanız gerekiyor
  • En az 350 saat CS:GO oynamanız gerekiyor
  • En az 150 rekabetçi galibiyetinizin olması gerekiyor

Bunların yanında Steam hesabınızı kurma tarihiniz ve hesabınızın güven durumu da Overwatch yapıp yapamayacağınızı belirliyor. Bu sebeple üstteki gereksinimleri sağlamanızın hemen ardından Overwatch’un kilidini açamayabiliyorsunuz, durumu çözmek için yapmanız gereken şey ise bol bol rekabetçi maç oynayıp oyun içindeki davranışlarınızı iyi tutmanız.

CS:GO Overwatch Nasıl Yapılır?

Overwatch’u açmanızın ardından oyunda karşınıza çıkan vakaları izleyebilirsiniz. İzlediğiniz her vakanın ardından hangi hilelerin kullanıp kullanılmadığını düşündüğünüzü işaretleyerek raporunuzu veriyorsunuz. Sadece kesin olarak hile yaptığından emin olduğunuz oyuncuları hileci olarak işaretleyip kararsız kaldığınız vakalarda yetersiz kanıt seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Yaptığınız raporlar doğru çıkarsa daha fazla vakayı izleme şansı elde ediyorsunuz.

Maç tekrarlarını izlerken daha geniş bir bakış açısı, daha çok veri elde etmek için CS:GO Overwatch kodlarını kullanabilirsiniz. Mermilerin gittiği yeri gösterme, tekrarı hızlandırma gibi işlevlere sahip olan kodları listelediğimiz içeriğimize yazının başındaki butondan ulaşabilirsiniz.

csgo sınırsız mermi

Şüpheliler Overwatch Sistemine Nasıl Düşer?

Diğer oyunculardan daha sık bir şekilde raporlanan oyuncular Overwatch sistemindeki yerini alıyor. Bu oyuncular arasında birden çok raporlananlar da, zamanla raporları çok birikenler de olabiliyor. Daha önce masum kararı verilmiş bir vakanın tekrarı da Overwatch müfettişlerini test etmek için sisteme düşebiliyor. Bu vakalar sisteme rastgele bir şekilde ekleniyor ve tamamen müfettişi test etmek için kullanılıyor, şüpheliye hiçbir etkisi bulunmuyor.

Herkesin Fikri Aynı Etkide Mi?

Overwatch puanı daha yüksek olan müfettişler, düşük olanlara göre daha fazla etki edebiliyor. Düşük puanlıların kararının ağırlığı yüksek puanlılardan daha az olduğu için CS:GO Overwatch sistemi gayet isabetli bir şekilde kullanılabiliyor.

Yazımızda paylaşacağımız bilgiler bu kadardı, buraya tıklayarak Valve tarafından oluşturulan Overwatch rehberine de ulaşabilirsiniz. Yardımcı olduysak, bir eleştiriniz veya görüşünüz varsa yorumlar kısmından bizlerle iletişime geçmekten çekinmeyin. Herkese iyi oyunlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir