Anasayfa > Blog > CS:GO Overwatch Kodları ve Açıklamaları

CS:GO Overwatch Kodları ve Açıklamaları

Valve’in popüler FPS oyununun hileleri engelleyen izleme yöntemindeki CS:GO Overwatch kodları nelerdir, hangi kodlar ne işe yarar?

Valve’in yıllardır oyuncu sayısını üst düzeyde tuttuğu FPS oyunu Counter-Strike: Global Offensive, yıllar üzerine başarısını sürdürüyor. Oyundaki hileleri engelleme yöntemi Overwatch’u birçok oyuncu kullanıyor ve maç tekrarlarını izledikleri şüphelilerin hile kullanıp kullanmadıklarına karar veriyorlar. Valve’in VAC yazılımının üzerine bu yöntemi kullanan CS:GO’daki önlemler yetmese de Overwatch oyuncular tarafından gayet güzel bir hile engelleme yöntemi olarak görülüyor.

CS:GO Konsol Açma

csgo overwatch komutları

CS:GO Overwatch Kodları

Siz de Overwatch sistemini kullanan oyunculardansanız ve maç tekrarlarını daha rahat izlemek istiyorsanız kullanabileceğiniz belli kodlar bulunuyor. Ayarlardan geliştirici konsolunu açma seçeneği aktif durumdayken Esc’nin altındaki ” tuşuna basarak komut konsolunu açabiliyorsunuz, konsola da kodları girerek maç tekrarını istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz. Konsolu açmak konusunda sorun yaşıyorsanız üstteki butonda bulunan yazımızı okuyabilirsiniz. Gelelim CS:GO Overwatch komutları ve açıklamalarına.

CS:GO Wall Hack Kodu

CS:GO Kullanışlı Overwatch Kodları

Bu komutlarla birlikte izlediğiniz kişinin görebildiğinden daha fazlasını görüp seçeneklerinizi artırabiliyorsunuz.

X-Ray (Wall Hack) Komutu

  • spec_show_xray 1
  • spec_show_xray 0

Komutun sonuna 1 yazarak duvarların arkasını görebiliyorsunuz, 0 yazarak da bu ayarı kapatabiliyorsunuz. Böylece wall hack kullandığını düşündüğünüz bir oyuncunun üzerinden maçı izlemek daha rahat oluyor.

CS:GO Rekabetçi Kodları

Mermi İzi Komutu

  • sv_showimpacts 1
  • sv_showimpacts 0

Kodun sonuna 1 yazarsanız mermilerin etki ettiği noktaları görebiliyor, 0 yazarak bu ayarı kapatabiliyorsunuz. Bu kod sayesinde oyunu daha detaylı bir şekilde analiz edebilirsiniz.

csgo rolleri

CS:GO Overwatch Demo Komutları

Bu komutlarla maç tekrarının hızını, gidişatını değiştirebiliyorsunuz. Maçı istediğiniz dakikaya sarabiliyor, tekrarın hızını yükseltip azaltabiliyorsunuz.

  • demoui / Shift + F2

Bu komutu yazarak veya Shift + F2 tuş kombinasyonuyla maç tekrarını yönetmek, hızlandırmak, belli yerleri geçmek için kullanabileceğiniz paneli açabilirsiniz. Dilerseniz bunları aşağıdaki kodlarla da yapabilirsiniz.

  • demo_pause

Bu kodu konsola girerseniz izlediğiniz maç tekrarı duraklayacaktır.

  • demo_resume

Bu kodla birlikte durdurduğunuz maç tekrarını tekrar oynatabilirsiniz.

  • demo_timescale [Oynatma hızı]

[Oynatma hızı] kısmına maç tekrarını kaç kat hızla oynatmak isterseniz [] işaretleri olmadan yazarak maçın oynatma hızını değiştirebilirsiniz. demo_timescale 2 kodu ile izlemeyi iki kat hızlandırırken demo_timescale 0.5 koduyla tekrarın hızını yarıya indirebilirsiniz.

  • demo_togglepause

Bu komutu girerseniz maç tekrarı durdurulmuşsa tekrar başlayacak, hâlihazırda oynuyorsa ise duraksayacaktır.

  • demo_gototick [Tik] / [Dakika]

Bu komutla birlikte maç tekrarını istediğiniz tike veya dakikaya sarabiliyorsunuz. Resmî rekabetçi sunucuları bir saniyede 64 tik üzerinden işliyor, fakat bu hesapla uğraşmak istemezseniz direkt istediğiniz dakikayı yazarak maçı ileri sarabiliyorsunuz. Kapalı parantezler olmadan demo_gototick [20min] yazarsanız komut sizi maçın yirminci dakikasına götürecektir, sayıyı istediğiniz gibi değiştirerek istediğiniz dakikaya geçebilirsiniz.

Sizlerle paylaştığımız CS:GO Overwatch kodları bu kadardı, fazlası için öneriniz, özel bir kod isteğiniz veya yazı ile ilgili görüşleriniz varsa yorumlar kısmından bizlerle belirtmekten çekinmeyin. Herkese iyi oyunlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. wıy wıy wıy şemmam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir