Anasayfa > Blog > Cyberpunk 2077 AMD İşlemcilerde Nasıl Daha İyi Çalışır?

Cyberpunk 2077 AMD İşlemcilerde Nasıl Daha İyi Çalışır?

Cyberpunk 2077 AMD işlemcilerde daha az optimize bir şekilde çalışıyor. Yazımızdaki rehber ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Cyberpunk 2077 yüksek seviye sistemlerde bile performans sıkıntıları yaşayabiliyor. Özellikle PlayStation 4 ve Xbox One tarafında devasa teknik sıkıntılara sahip olan oyun, 1.04 güncellemesi ile bir miktar optimize edilmişti.

Göz Atın: Cyberpunk 2077 FPS Artırma – FPS Nasıl Yükseltilir?

Cyberpunk 2077 AMD İşlemcilerinde Sorun Yaşıyor

CD Projekt Red’in son eseri PC platformunda da temiz bir sicile sahip değil. Üst seviye sayılabilecek birçok sistemde sınırları zorlayan oyun ani FPS düşüşleri ya da stabil çalışamama gibi birçok soruna sahip. Diğer yandan oyunun AMD Ryzen işlemcilere özel farklı sıkıntılar oluşturduğu da ortaya çıktı.

Bu bağlamda oyun AMD Ryzen işlemcilerin potansiyelini sonuna kadar kullanmayabiliyor. Dolayısıyla işlemci gücünü kasıtlı olarak sınırlayan yapım stabil oyun deneyimini de baltalayabiliyor. Fakat Reddit kullanıcılarının paylaştığı bir rehber sayesinde bu durumu çözmek mümkün.

Oyunun Ryzen işlemcinizi daha verimli bir şekilde kullanması için izleyebileceğiniz adımları listeledik. Diğer yandan bu bağlantı üzerindeki videoya da göz atabilir ve işlemi daha hızlı tamamlayabilirsiniz.

  • Sisteminize bir hex editörü kurun.
  • Hex editörü aracılığıyla Steam\steamapps\common\Cyberpunk 2077\bin\x64\Cyberpunk2077.exe işlemini açın. Oyunun kurulu olduğu yere giderek .exe ile biten uzantıyı, kurmuş olduğunuz hex editörü ile açmanız gerekiyor.
  • Karşınıza iki haneli farklı harf ve rakam kombinasyonları çıkacaktır. CTRL+F kombinasyonu ile hex dizininde aşağıdaki aramayı yapın.
  • 75 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08
  • Yetmiş beş rakamı ile başlayan bu hex dizinini bulduktan sonra sadece tek bir değişiklik yapmanız gerekiyor. Buradaki 75 yerine EB yazmalısınız. 
  • EB 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08
  • Dizinin başındaki 75 sayısını EB’ye çevirdikten sonra kaydedip çıkış yapabilirsiniz. 

Böylece Cyberpunk 2077 AMd işlemciniz üzerindeki yükünü daha dengeli bir şekilde kullanacak ve minimal bir düzeyde de olsa performansa katkı sağlayacaktır.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir