Anasayfa > Blog > Cyberpunk 2077 FPS Artırma – FPS Nasıl Yükseltilir?

Cyberpunk 2077 FPS Artırma – FPS Nasıl Yükseltilir?

Cyberpunk 2077 FPS artırma yolları ile oyunun performansını iyileştirmek mümkün. CD Projekt Red’in yeni oyununda FPS nasıl artırılır?

Yaklaşık sekiz yıllık uzun ve zorlu bir geliştirme sürecinden sonra birçok platforma çıkış yapan Cyberpunk 2077, beraberinde birtakım optimizasyon sorunları da getirdi. Oyuncular yapımın hem konsol hem de bilgisayar tarafında yeterince stabil çalışmadığını ifade ediyor. Geliştirici firma CD Projekt Red, daha önce The Witcher 3: Wild Hunt ile aynı sorunları yaşamış ve fakat birkaç ay içerisinde oyunun performansını çok daha iyi bir hale getirmişti.

Göz Atın: Johnny Silverhand Kimdir? – Cyberpunk 2077 Öncesinde Tanıyalım

Bununla beraber CDPR’ın sürekli yeni güncellemeler yayınlayacağını belirtmekte fayda var. İncelemelerden yüksek not alan Cyberpunk 2077 kısa bir süre içerisinde daha tutarlı bir performansa kavuşacaktır. Yine de bu süreçte Cyberpunk 2077 FPS artırma yollarını deneyebilir ve Night City’de serüvenlere atılırken düşük FPS’i önleyebilirsiniz.

Cyberpnuk 2077 ön siparişleri

Cyberpunk 2077 FPS Artırma Yöntemleri

Oyun Modu ve Xbox Game Bar’ı Etkisiz Hale Getirin

Başlat kısmına Game Mode ya da Oyun Modu yazarak Windows 10’un ayarlar kısmına ulaşabilirsiniz. Buradaki Oyun Modu yer yer performans sorunlarına neden olabilir. Bu modun yanı sıra Xbox Game Bar da sıklıkla FPS düşüklüğüne sebep olabiliyor.

Başlat kısmından bu ayarlar sekmesine ulaşıp devre dışı bırakabilirsiniz.

NVIDIA Sürücülerinizi Güncelleyin

Cyberpunk 2077’ye özel olarak ekran kartı devi NVIDIA tarafından yeni bir sürücü yayınlandı. Ekran kartlarının Cyberpunk 2077 üzerinde daha işlevsel çalışmasını sağlayan bu sürücüleri yüklediğinizden emin olun.

Yayınlanan yeni sürücüleri GeForce Experience üzerinden kolayca indirebilirsiniz. Diğer tarafta AMD kullanıcılarının da son sürücüleri edinmesi oyunun performansını iyileştirebilir.

Cyberpunk 2077 FPS Artırma – Grafik Ayarları ve Gölgeler

Cyberpunk 2077’nin tasvir ettiği distopik dünya gerçekten büyüleyici görünüyor. Fakat oyunu daha stabil bir şekilde deneyim etmek için grafik ayarlarında kısma yapmanız gerekebilir.

Bu noktada özellikle Anizotropi, Kontak Gölgeler, Maksimum Dinamik Şeritler gibi sekmeleri kısmanız ekran kartındaki iş yükünü azaltacaktır.

Grafik ayarları arasında en talepkar kısımlardan biri gölgelerdir. Birçok oyunda gölge ayarlarını kısarak ya da tamamen kapatarak büyük oranda FPS artışı sağlayabilirsiniz.

Ekran kartına büyük iş yükü bindiren gölge efektlerini kısmanız hatta Cyberpunk 2077’nin grafik ayarlarında bulunan Kademeli Gölge Çözünürlüğü‘nü tamamen kapatmanızı öneriyoruz.

FPS Kilidini Kaldırın

Oyunu ilk açtığınızda FPS kilidini değiştirmemiş olabilirsiniz. Saniye başına gösterilen kare sayısını sınırlayan bu ayarda değişiklik yapabilirsiniz. FPS kilidini kaldırdığınızda ekran kartınız gösterebildiği kadar kareyi gösterebilecek ve kısıtlamaya maruz kalmayacaktır.

DLSS Etkinleştirin

Sadece 2000 serisi ekran kartı sahiplerine özel olan bu yöntem hem iş yükünü azaltmaya hem de performansı artırmaya yarıyor. DLSS ekran çözünürlüğünü ikiye bölerken RTX’ten de taviz vermiyor. Böylece hem FPS artışını sağlayabilir hem de Night City’i daha cilalanmış bir şekilde keşfedebilirsiniz.

1080P Yerine 900P Çözünürlüğe Geçiş Yapın

Yeni nesil konsollarla beraber 4K görüntünün standart haline geldiği bir dünyada 1080p’den taviz vermek kulağa maalesef iyi gelmiyor. Fakat Cyberpunk 2077’nin 900p görüntü kalitesi ile dahi yeterince tatmin edici gözüktüğünü söylemek mümkün.

Bununla beraber çözünürlükten 180 piksel kısmak FPS’i büyük oranda yükseltiyor. Cyberpunk 2077 FPS artırma yollarından biri olan bu yol özellikle ekran boyutu küçük olan monitörlerde işe yarayabilir. Küçük ekranlarda 180 piksellik bir fark oyunun görsel kısmını düşündüğünüz kadar baltalamayacak ve performansa katkı sağlayacaktır.

Rehberimiz işinize yaradıysa yorumlar kısmından fikirlerinizi belirtmekten çekinmeyin. Herkese Night City’de eğlenceler diliyoruz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir Yorum

  1. Çözünürlüğü düşürmek işe yaradı teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir