Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Oynanış Baş Tasarımcısı Andrzej Zawadzki Görevinden Ayrıldı

Cyberpunk 2077 Oynanış Baş Tasarımcısı Andrzej Zawadzki Görevinden Ayrıldı

Şirketin son oyunu olan Cyberpunk 2077 için oynanış baş tasarımcısı olarak görev yapan Andrzej Zawadzki, CDPR’dan ayrıldı.

CD Projekt RED’de sular durulmuyor. Birçok kez ertelenmesinin ardından çıkışını yaptığında bekleneni veremeyen Cyberpunk 2077, önce şirketin hisselerinde büyük bir negatif etki yaratmıştı. Ardından oyunun gerçeği yansıtmayan bir şekilde pazarlandığını öne süren yatırımcılar, CD Projekt RED’e dava açmıştı. Bunlar yetmez gibi bir siber saldırıya kurban giden şirket, içeriden sızdırılan kaynak kodlarının sızdırılmasına ve satılmasına engel olamamıştı. Bu gelişmelerin ardından ise oyunun uzun zamandır beklenen 1.02 yaması ertelenmişti. Kulağa çok yorucu geliyor, değil mi?

CD Projekt RED’de geçen bu zorlu dönemin ardından önemli bir isim şirketten ayrıldığını açıkladı. Sekiz yıl boyunca CD Projekt RED’de çalışan, Cyberpunk 2077’nin oynanış baş tasarımcısı olarak görev yapan Andrzej Zawadzki, şirketten ayrıldığını ve yeni bir macera arayışında olduğunu Twitter üzerinden duyurdu.

“Neredeyse sekiz yılın ardından CDPR’daki süremin sonuna geldik. Yeni bir macera vakti geldi.
Bu yolda tanıştığım herkese teşekkür ederim 🙂 Onur duydum, memnun oldum. 
Görüşürüz :)”

CD Projekt RED’e kalite kontrolcüsü olarak katılan isim, The Witcher 3’ün ve iki DLC’sinin geliştirilme sürecinde aktif rol almıştı. Zawadzki, yıllar boyunca çalıştığı şirkette zamanla yükselmiş, Cyberpunk 2077’nin oynanış dizaynı sürecini yönetmişti. Geliştirici, Cyberpunk 2077’nin son ertelemesinin ardından geliştirici ekibe gelen tehditler konusunda en çok sesini çıkaran isimlerden bir tanesi olmuştuAndrzej Zawadzki, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda “ … geliştiricilere ölüm tehditleri yollamak kesinlikle kabul edilemez ve tek kelimeyle yanlıştır. Bizler de tıpkı sizler gibi insanız.” ifadelerini kullanmıştı.

Tecrübeli ismin CD Projekt RED’den neden ayrıldığına dair spesifik bir sebep açıklanmasa da şirketin geçirdiği zor süreç birçok kişiye olası gerekçeleri gösteriyor. Birçok kişi Zawadzki’den şirket içindeki sıkıntılı durumları açıklamasını, kirli çamaşırları ortaya çıkarmasını bekliyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir