Anasayfa > Blog > Cyberpunk 2077 Yürüme Modu Nasıl Yüklenir?

Cyberpunk 2077 Yürüme Modu Nasıl Yüklenir?

 Cyberpunk 2077 PC yürüme modu sayesinde gamepad zorunluluğu rafa kalkıyor. Oyunu PC’de deneyim eden oyuncular bu mod sayesinde yürüyebilecek.

CD Projekt Red’in son oyunu 10 Aralık 2020 tarihinde çıkış yaptı. Konsol tarafında özellikle PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde oldukça sancılı bir performans gösteren Cyberpunk 2077, PC platformunda ise minimal eksikliklere sahip.

Oyunda gamepad kullanmamanız durumunda yürüyemiyor, karakteriniz diyaloglarda bile kontrolsüzce etrafa koşturabiliyor. Karakter hareketlerinin hızını ayarlayamamak ise oyundaki gerçekçiliği büyük oranda azaltıyor.

Göz Atın: Cyberpunk 2077 FPS Artırma Yolları – FPS Nasıl Yükseltilir?

Bu tür detaylara önem veren RPG severler ise Cyberpunk 2077’nin PC sürümü için bir yürüme modu geliştirdi. Herhangi bir yükleme yapmanızı talep etmeyen bu mod kontrol şemasında klavyeye yürüme tuşu ekliyor.

Basit bir dosya düzenlemesinden ibaret olan mod Nexus Mods üzerinden kolayca indirilebiliyor. Bu bağlantı üzerinden bahsi geçen Cyberpunk 2077 PC yürüme moduna ulaşabilir ve Night City’yi daha sakin bir şekilde keşfetmeye devam edebilirsiniz.

Cyberpunk 2077’de Nasıl Yürünür?

Cyberpunk 2077 yürüme modu Charles isimli bir kullanıcı tarafından geliştirilmiş ve Omb123 rumuzlu başka bir kullanıcı tarafından Nexus Mods’a aktarılmış. Modun yükleme işlemi ise oldukça basit. Aşağıdaki adımları takip ederek süreci hemen tamamlayabilirsiniz.

  1. Bağlantıdaki dosyayı indirin.
  2. İndirdiğiniz .zip uzantılı dizini ayıklayın.
  3. Dizin içerisindeki Cyberpunk 2077 klasörünü açın.
  4. Klasör içinde bulunan r6 dosyasını “C:\Program Dosyaları(x86)\Steam\steamapps\common\Cyberpunk 2077\ adresine taşıyın.
  5. Taşıma işleminde değiştirilmesi gereken dosyalara izin verin.

Mod yürüme tuşu olarak ALT butonunu belirliyor. Dolayısıyla oyuna giriş yaptıktan sonra halihazırda silah değiştirmeye yarayan ALT tuşunun görevini değiştirmeniz gerekiyor. Örneğin silah değiştirme penceresine Y ile giriş yapabilir; yürümek için ALT tuşunu kullanabilirsiniz. Bu buton yerine başka bir tuşu atamak isterseniz belirttiğimiz bağlantıdaki rehbere de göz atabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir