Anasayfa > Blog > Detroit: Become Human – Oyuncular ve Karakterleri

Detroit: Become Human – Oyuncular ve Karakterleri

Detroit: Become Human oyunundaki karakterleri canlandıran oyuncular kim? Başka hangi eserlerde yer aldılar? Karakterlerinin oyunun hikâyesindeki yeri nedir? Gelin inceleyelim.

Detroit: Become Human, dallanıp budaklanan hikâyeler üretmekle meşhur oyun geliştiricisi Quantic Dream’in ürettiği son oyun. Kaderleri birbiriyle kesişen üç adet insansı robotu seçimler yaparak yönettiğimiz, her seçimimizin hikâyeye etki ettiği bu oyunda insanlığın yapay zekayla olan geleceğini belirliyoruz. Kapsamında birçok etik ikilem ve siyasal göndermeyle karşılaşabileceğiniz Detroit: Become Human, sadece oyuncular değil, aynı zamanda sinefillerin de bayılabileceği cinsten bir eser.

Bu esere başarısını kazandıran unsurlar arasında şüphesiz ki Detroit: Become Human’da boy gösteren aktörler bulunuyor. Başarılı bir hikâyeyi gerçekçi şekilde canlandıran ve karakterlerine cuk diye oturan bu aktörlerin kim olduklarını, kimleri canlandırdıklarını, başka hangi oyunlarda, dizilerde veya filmlerde oynadıklarını anlattık. Yazımızda bahsettiklerimizin haricinde de birçok farklı yan karakter bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Detroit: Become Human Sistem Gereksinimleri

Yazımızın devamında hikâyede bulunan bazı ufak detaylar var. Oyunu henüz bitirmediyseniz ve tamamen yeni bir deneyimle oynamak istiyorsanız önce Detroit’i bitirmenizi tavsiye ederiz. Bilgilerin çok da önemli olmadığını, oyunun hikâyesine yönelik bazı temel noktaları öğrenmek isterseniz okuyabileceğinizi de söyleyelim.

Detroit: Become Human Oyuncular – Karakterler

Bryan Dechart – Connor

connor-bryan

“My name is Connor. I’m the android sent by Cyberlife.”

“Ben Connor. Cyberlife tarafından gönderilen android.”

Android şirketi Cyberlife’ın gözde dedektif modeli RK800. Aykırılara karşı mavi kanının son damlasına kadar savaşabilecek bir android. Tabii bu durum seçimlerinize bağlı olarak da değişebiliyor.

Oyunda yönettiğimiz üç androidden birisi olan Connor’ı canlandıran Bryan Dechart, hem dizi/film hem de oyun sektöründe birçok rol almış bir isim. Dechart’ın Red Dead Redemption 2’de bir NPC’yi seslendirdiği küçük bir rolü var. Oyuncu, aynı zamanda Cyberpunk 2077’de bir otomatın ses aktörlüğünü yaptı. Kendisi, Mafia III’teki çeşitli seslerin sahibiydi. Bryan Dechart, bunun dışında birçok dizide ve kısa filmde rol aldı. Bakalım başarılı aktörü yakın zaman içerisinde bir oyunda oynadığı büyük bir rolle görebilecek miyiz?

Jesse Williams – Markus

“Now I have come to tell you that you can be your own masters.”

“Size, artık kendi ustalarınız olabileceğinizi söylemeye geldim.”

Cyberlife’ın bir ev hizmetçisi olarak ürettiği, oyundaki üç oynanabilir karakterden biri olan Markus, Detroit’te yaşayan ünlü sanatçı Carl Manfred’in androidiydi. Carl ne kadar anlayışlı bir insan olup Markus’u sevse de hikâyenin geldiği nokta Markus’u devrimin ateşini yakmaya zorladı.

Jesse Williams, oyunun belki de en önemli karakteri olan Markus’u canlandıran aktör. Williams, NBA 2K21’de Duke’u seslendirdi. Başarılı aktör aynı zamanda Gray’s Anatomy dizisinde Dr. Jackson Avery’i canlandırdı. Kendisi aynı dizinin bazı bölümlerinde yönetmenlik de yaptı. Williams, bunların dışında birçok kısa filmde, dizide yer aldı.

Valorie Curry – Kara

detroit become human kara

“I know you think we’re just machines… but since I met Alice, I know I can feel things… I care for her, I fear for her, I can’t be happy if she’s not…”

“Sadece makine olduğumuzu düşündüğünü biliyorum. Ama Alice ile tanıştığımdan beri hissedebildiğimi anladım. Onu önemsiyorum, onun için korkuyorum, o mutsuzsa mutlu olamıyorum.”

AX400 model Kara, Cyberlife’ın ev işleri ve çocuk bakımı için ürettiği bir android. Oyun boyunca kendisinin anaç, duygusal davranışları da bunu destekler nitelikte.

Kara’yı canlandıran aktör Valorie Curry, Quantic Dream’in 2012’de yayımladığı teknoloji demosunda aynı karakterle boy göstermişti. O zamanlar Detroit: Become Human’ın esamesi bile okunmuyordu. Oyuncu, Veronica Mars ve The Following dizilerinde, After Darkness filminde de rol aldı. IMDb’ye göre Curry’nin Detroit: Become Human dışında bir oyunda şimdilik rolü bulunmuyor.

Audrey Bostani – Alice

detroit become human alice

Kara’nın hikâyesinde büyük yer kaplayan tatlı kız Alice. Alice, Kara gibi bir androidin içindeki anaç insanı çıkarmayı başardı.

Alice’i canlandıran aktör ise Audrey Boustani. Boustani’nin IMDb sayfasında ise henüz farklı bir eser gösterilmiyor.

Lance Henriksen – Carl Manfred

detroit become human carl

“This world doesn’t like those who are different, Markus. Don’t let anyone tell you who you should be.”

“Bu dünya farklı olanları sevmez, Markus. Kimsenin sana kim olman gerektiğini söylemesine izin verme.”

Detroit’in bilge sanatçısı Carl Manfred. Carl, yönetebildiğimiz androidlerden biri olan Markus’un ilk sahibiydi. Manfred, 2038 yılında geçen Detroit: Become Human oyununun evreninde 2020’lerde başlayan neo-sembolizm akımının temsilcisi olarak görülüyor.

Carl’ı canlandıran tecrübeli aktör Lance Henriksen, daha önce birçok oyunda ve gençliğinde de The Terminator gibi birçok aksiyon filminde boy gösterdi. Henriksen, Mass Effect 3 ve Star Wars: The Old Republic oyunlarında ses aktörlüğü yaptı. Oyuncu, bunların dışındaki birçok video oyununda da çeşitli karakterlere seslerini verdi. Henriksen’ın içinde bulunduğu sayısız dizi, film ve oyun bulunuyor.

Clancy Brown – Hank Anderson

“What will happen if I pull this trigger? Hm? Nothing? Oblivion? Android heaven?”

“Bu tetiği çekersem ne olacak? He? Hiçbir şey mi? Unutulmaya yüz mü tutacaksın? Android cennetine mi gideceksin?”

Hank Anderson, Detroit Polis Teşkilatı’nda çalışan, kalın kafalı ama koca yürekli bir teğmen olarak karşımıza çıkıyor. Connor, Hank’e yardım etmesi için gönderiliyor ve gelişmiş bir android ile eski kafalı bir insan arasında zamanla gelişen, farklı yönlere serpilebilen bir ilişki oluşuyor.

Detroit: Become Human oyununda Hank Anderson’ı canlandıran Clancy Brown, daha önce birçok çeşitli oyundaki karakteri seslendirdi. God of War III’te Hades’i seslendiren Brown, Call of Duty: Black Ops II, Saints Row, Mass Effect: Andromeda gibi oyunlarda da çalıştı. Aktör, Sünger Bob oyunlarında ve DC’nin oyunlarında da birçok farklı rol aldı. Clancy Brown, Esaretin Bedeli filminde Captain Hadley karakterini canlandırdı.

Minka Kelly – North

minka kelly north

My heart is beating inside your chest. I’ll always be with you.

“Kalbim, göğsünün içinde atıyor. Her zaman seninle olacağım.”

Jericho’nun demirbaşları arasında bulunan North, Cyberlife tarafından cinsel partner olarak üretilmiş bir android. North, zorlu geçmişinin ardından Jericho’ya katılarak yavuklusu olabilecek Markus’a devrim yolunda yardım eden en önemli karakterler arasında bulunuyor.

Detroit: Become Human’daki North karakterini canlandıran aktör Minka Kelly. Kelly’nin IMDb sayfasında oyuncunun yer aldığı başka bir video oyunu bulunmuyor. Aktör, genelde romantik komedi olmak üzere birçok farklı dizide ve filmde oynadı.

Neil Newbon – Elijah Kamski

neil newbon elijah kamski

“A war is coming, you’ll have to choose your side… Will you betray your own people or stand up against your creators? What could be worse than having to choose between two evils?”

“Bir savaş yaklaşıyor, tarafını seçmek zorundasın. Kendi halkına ihanet mi edeceksin yoksa yaratıcılarına karşı mı çıkacaksın? İki kötünün arasından birini seçmekten daha kötü ne olabilir?”

Cyberlife’ın eski CEO’su ve kurucusu olan Elijah Kamski, Detroit: Become Human’da modern dünyanın en nüfuzlu insanları arasında görülüyor. 16 yaşındayken Cyberlife’ı kurup 26 yaşındayken “Yüzyılın İnsanı” ödülünü alan Kamski’nin android devrimini önceden planladığı hakkında bazı tutarlı teoriler bulunuyor. Arkadaşı Carl Manfred’e devrimi başlatacak Markus’u hediye eden Kamski, oldukça gizemli bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

Elijah Kamski’yi canlandıran aktör Neil Newbon, son zamanlarda video oyunlarında sık sık oynamış bir isim. Newbon, Resident Evil 3’te Nicholai Ginovaef’in İngilizce konuşmasını seslendirdi. Aynı aktör, Resident Evil Village oyununda Karl Heisenberg’e sesini verdi. Newbon, Until Dawn, Horizon Zero Dawn ve Forza Horizon 4’te çeşitli mo-cap sahnelerinde görev aldı. Baldur’s Gate III’te Astarion’u seslendirdi. Newbon, oyun sektöründe oldukça tanınan bir isim.

Gabrielle Hersh – Chloe

“We’ve been playing together for a while now. I was wondering… Are we friends?”

“Uzun zamandır birlikte oynuyoruz. Merak ediyordum da… Arkadaş mıyız?”

Chloe, oyunda iki farklı şekilde karşımıza çıkan bir android. Oyunun ana menüsünde bize eşlik eden Hostes Chloe’nin modeli ST200 iken Elijah Kamski’nin evinde bulunan Chloe’nin modeli RT600. Ana menüde bulunan Hostes Chloe, dördüncü duvarı kırarak oyuncuya sürekli şakalar yapan, sorular sorabilen bir android. Oyunun içerisinde karşımıza çıkan Chloe ise Elijah Kamski’nin evinde bulunan, ona yardım eden bir android. İki karakter de görünüşünü aynı oyuncudan alıyor. Görünüş aynı oyuncudan olsa da Hostes Chloe’yi seslendiren isim farklı: Barbara Weber-Scaff.

Chloe’leri canlandıran Gabrielle Hersh adlı aktör, Quantic Dream’in bir diğer oyununda da yer aldı. Hersh, Beyond Two Souls oyununda Kirsten’i seslendirdi. Aktör, bir başka oyun olan Life is Strange’in ekibinde yer aldı.

Detroit: Become Human oyunundaki oyuncular ve karakterleri yukarıdaki şekildeydi. Farklı karakterler de bulunsa da en önemlilerini listeledik.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. Kardeşim emeğin için sağol güzel paylaşım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir