Anasayfa > Blog > Discord Arkadaş Ekleme İşlemi

Discord Arkadaş Ekleme İşlemi

Özellikle diğer platformlardan gelenler için oldukça karışık olabilen Discord arkadaş ekleme işlemi nasıl yapılıyor? Sizin için anlatıyoruz.

Discord’da çeşitli sunucularda arkadaşlarınızla iletişim kurmak oldukça zevkli. Fakat programı özel kılan tek yönü elbette bu değil. Arkadaşlarınızla kontak kurabildiğiniz, özel olarak birebir iletişim sağlayabildiğiniz, mesajlaşabildiğiniz ve hatta kameralı konuşma imkânı da sağlayan bir program Discord. Peki, nasıl olacak da arkadaşlarımızla iletişim kuracağız? Buyurun bölümler halinde anlatalım.

  • Programın sol üst kısmından ‘Ana Sayfa’ butonuna tıklayın.
  • Ardından biraz sağ tarafta ‘Arkadaşlar’ kısmının seçili olduğundan emin olun.
  • Sonrasında sağda yer alan yeşil tonlu ‘Arkadaş Ekle’ bölümüne geçin.
  • Arkadaşınızdan aldığınız #0000 içeren kullanıcı adını alın. Örneğin: AramdaJungle#6566
  • Bu bölüme yapıştırıp ‘Arkadaşlık İsteği Gönder’ dediğinizde ekleyecektir.

Not: Eğer siz kullanıcı adınızı ve kodunuzu göndermez isterseniz sol altta yer alan isminize tıklarsanız bu bilgileri kopyalayabilirsiniz.

Discord Nitro Nedir?

Senkronizeyle Discord Arkadaş Ekleme İşlemi

Discord kullanıcıların Facebook ya da Steam arkadaşlarını da platformda bularak arkadaş eklemelerine izin vermekte. Bunu oldukça basit bir şekilde yapabilirsiniz. Platformları ‘Hesapları Bağla’ diyerek eklemeniz ve ardından kimleri listenize dâhil edeceğinizi seçmeniz yeterli olacaktır.

  • Sol alttan kullanıcı adınızın sağ kısmından ‘Kullanıcı Ayarları’ seçeneğine tıklayın.
  • Sol üstten ‘Bağlantılar’ kısmına ilerleyin.
  • Ardından hesabınızı bağlamak istediğiniz diğer sosyal uygulamaları aşağıdaki resimdeki gibi göreceksiniz. Yine aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi ‘Arkadaşlarını Discord’a Senkronize et’ seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.

Eklediğinizde kabul eden arkadaşlarınız ‘Tümü’ kısmına eklenecektir. Henüz kabul etmeyen ya da reddetmeyen kullanıcıları da ‘Bekleyen’ kısmından takip edebilirsiniz. Ayrıca kullanıcılarla mesajlaşmak, çağrılaşmak gibi işlemler için arkadaş eklemiş olmanız da şart değil. Bunu direkt olarak yapabilirsiniz.

Uygulamada yer alan her kullanıcıya sağ tıklayarak çıkan seçenekler arasından da bağlantı kurmanız mümkündür. İyi eğlenceler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir