Anasayfa > Blog > Discord Bildirim Sesi Kapatma İşlemi

Discord Bildirim Sesi Kapatma İşlemi

Discord bildirim sesi kapatma işlemini anlattığımız yazımızla birlikte, okurlarımızı oldukça sinir bozucu bir durumdan kurtarıyoruz.

Mesaj bildirimleri, gerçekten insanı sunuculardan soğutan ve çıkmaya zorlayan bir konu olabiliyor. Özellikle aktif gruplarda yaşanan mesajlaşma diyalogları gerçekten kullanıcı yoruyor desek hiç de hatalı olmaz. Aslında bu sorunu gidermek için de Discord geliştiricileri biz kullanıcılara olanak sağlıyor diyebiliriz. Peki, nasıl olacak da bu konuyu çözebileceğiz. Buyurun önemli iki yolu da anlatalım.

Discord Emoji Ekleme İşlemi

Discord Sunucu Susturma İşlemi

Bir sunucudan gelebilecek bütün bildirimleri engellemenin yolu, sunucuyu susturmaktır. Bunun için solda yer alan sunucu listesinde bir sunucuya sağ tıklayın, bildirim ayarları seçeneğine ilerleyin. Açılan pencerede yapmanız gereken oldukça basit. Susturmak istediğiniz süreyi tıpkı WhatsApp’ta grupları sustururken yaptığımız gibi seçiyoruz. Uygulama burada bize daha çeşitli olanaklar sağlıyor. Bu olanaklar sayesinde hangi tür mesajların bildirimini keseceğimizi de net bir şekilde belirleyebiliyoruz.

Ancak sunucularda merak ettiğimiz metin kanallarının da olabildiğini unutmamak lazım. Bir sunucuyu ya da metin kanallarını özel olarak susturmak da kullanıcıların elinde diyebiliriz. Peki, bu süreç tam olarak nasıl işliyor?

Discord İsim Değiştirme İşlemi

Discord Kanal Susturma İşlemi

Herhangi bir kanala sağ tıkladığınızda ‘bildirim ayarları’ seçeneğinin üzerine gelin. Burada eğer ‘Kanal Varsayılanı’ olarak kalmasını isterseniz bütün kanalların fabrika ayarlarının böyle olduğunu söyleyebiliriz. Değişikliği rahatınıza göre yapabilirsiniz. Eğer önemsediğiniz bir sunucunun yalnızca bir metin kanalı sizi rahatsız ediyorsa, bu kanala özel olarak seçenekler belirtmenizi tavsiye ettiğimizi de söyleyelim.

Discord Bildirim Sesi Kapatma – Discord Bildirim Ayarları

Uygulama gerçekten çok çeşitli ayarlamalara ve özelleştirmelere sahip. Bu sayede programı dilediğimiz bildirim ayarlarıyla kullanabiliyoruz. Gelin nasıl yapılacağını da basitçe açıklayalım.

Kullanıcı adınızın yanında bulunan çark simgesine tıklayarak ayarlar bölümüne erişin. Sol bardan ‘Bildirimler’ seçeneğine ilerleyin. Açılan pencerede üst kısımda bildirim çeşitleri ve türleri üzerine ayarlamalar ve özelleştirmeler yapmamız mümkün kılınmış. Aşağıya sürükledikçe aktivite bazlı bütün sesli bildirim türlerini engelleme fırsatımızın bulunduğunu da hatırlatalım.

Bu içeriğimizle birlikte Discord bildirim sesi kapatma işlemini siz okurlarımızla paylaşmaya çalıştık. Umarız işinize yarayan bir içerik olmuştur. İyi oyunlar, keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir