Anasayfa > Espor Haberleri > Dumbledoge Krizi Son Buldu

Dumbledoge Krizi Son Buldu

Türk League of Legends oyuncusu Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu’nun kendisine yapıldığını iddia ettiği ithamlar hakkında Riot Games’in soruşturması sona erdi. Kimse ceza almadı.

Bundan kısa bir süre önce bilindiği üzere ligimizde yıllardır farklı takımların bünyesinde destek rolünde mücadele etmiş Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu, birtakım açıklamalarda bulunmuştu. Tecrübeli oyuncu, kendisinin eşcinsel olmasıyla alakalı takım arkadaşı Berkay “Zeitnot” Aşıkuzun’un çok ciddi homofobik söylemlerde bulunduğunu söylemişti. Ayrıca bunları da bazı ekran görüntüleriyle kanıtlamıştı. 2017’den kalma bu ekran görüntülerinin üzerine bir de SuperMassive takım evinde yaşanan bir kavgadan bahseden Dumbledoge, kendisine ufak bir fiziksel şiddet de uygulandığını belirtmişti.

Riot Games başlattığı soruşturmayı bugün bitirdiğini açıkladı. Yaptıkları açıklamada 2017’den kalan bu ekran görüntülerinin şu anda bir ceza verilmesi için uygun olmadığını belirttiler. Bu tarz suçlamalarda kullanılan kanıtların 12 ay içerisinde gerçekleşmiş olması gerektiğini vurgulayan şirket, yaşanan kavga hakkında da takımdan 4 kişiye ayrı ayrı sorgulama yapıldığını ifade etti. Stomaged, Pades, Zeitnot ve Dumbledoge’un ifadesinin alındığı, netice olarak ise fiziksel bir şiddetin yaşanmadığı ve normal bir tartışma geçtiği sonucuna varıldığını bildirdiler.

Açıklamayı, bütün oyuncularının özgür bir şekilde mücadelelerini sürdürebilme hakkının olduğunu vurgulayarak bitiren Riot Games, hiçbir oyuncuya ceza verilmediğini belirtti.

Bu açıklamanın hemen üzerine Dumbledoge da bir tweet atarak Riot Games’in taraflı davrandığını ima etti:

Riot Games’in bu açıklamasının doğru olduğunu savunan birçok taraftar var. Aynı zamanda Dumbledoge’un yanında duran da birçok taraftar mevcut. Olayların daha fazla dallanıp budaklanacağını zannetmiyoruz. Umarız bir daha bu tarz çirkin homofobik söylemlere şahit olmayız.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir