Anasayfa > Espor Haberleri > VFŞL 2020 Kış Mevsimi Grup Aşaması Sona Erdi!

VFŞL 2020 Kış Mevsimi Grup Aşaması Sona Erdi!

Türkiye League of Legends Profesyonel Ligi VFŞL 2020 Kış Mevsimi Grup Aşaması, oynanan son maçlarla dün sona erdi. Eleme aşamasına geçilirken lider 1907 Fenerbahçe Espor.

Uzun ve sürprizlerle dolu bir sezonun daha sonuna geldik. Dün oynanan son karşılaşmalarla eleme aşamasına geçilen ve normal sezonu son bulan VFŞL 2020 Kış Mevsimi‘nde neler olmadı ki… Koronavirüs kapsamında ilk kez profesyonel ligimiz çevrimiçi oynandı, inanılmaz oyunlar yapıldı, kavgalar edildi, iftiralar atıldı… Gelin, sezonun çok çok kısa bir özetine bakalım.

Öncelikle hep beraber sezon sonu sıralamasına bir göz atalım:

  1. 1907 Fenerbahçe
  2. Dark Passage
  3. Papara SuperMassive
  4. Fastplay Wildcats
  5. Galakticos
  6. Team Aurora
  7. Beşiktaş
  8. Royal Youth
  9. 5Ronin

Bu sıralamaların sonucuna göre ilk 6 takım eleme aşamasına geçecek. Ayırca ilk 2 takım, eleme aşamasına yarı finalden başlayacak. Diğer 4 takım ise çapraz eşleşmeyle yarı finalistlerin rakibi olacak. Yani, Papara Supermassive ile Team Aurora; Fastplay Wildcats ile Galakticos mücadele edecek. Doğrudan yarı finale kalan takımların rakipleri ise, seri başının rakibi normal sezonda alt sırada olan takım olacak şekilde düzenlenecek. Ufak bir örnek de buna verecek olursak, SuperMassive ve Galakticos’un yarı finale çıktığını farz edersek, 1907 Fenerbahçe’nin yarı finaldeki rakibi sıralaması daha aşağıda olduğu için Galakticos olacak.

Zeitnot Krizi

Peki bu sezon neler yaşandı? Öncelikle lige damga vuran bir nebze magazinsel bir olayla başlayalım. Dumbledoge’un yaptığı Zeitnot açıklamaları. Berkay “Zeitnot” Aşıkuzun’u homofobik olmakla suçlayan başarılı destek oyuncusu Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu, sezonun ortasında Papara SuperMassive’den bu sebeple ayrılıp çok uzun bir tweet atarak ortalığı karıştırmıştı. Daha sonrasında SuperMassive takımından ve Zeitnot’un kendisinden gelen açıklamalar ise Dumbledoge’un söylediklerini yalanlamıştı. Olayın gerçekten iç yüzü nedir, hâlâ tam olarak bilemiyoruz.

VFŞL 2020 ‘ye damga vuran oyuncu yok

Geçtiğimiz sezonlarda ligimizde tek başına oynadığı oyunlarla, özellikle yaptığı 1v9 hareketlerle damga vuran bir oyuncu hep olmuştu diyebiliriz. Örnek olarak da çok rahatlıkla Caps, Xerxe, Broken Blade, Closer gibi isimleri verebiliriz. Ancak bu sezon ligde tek başına inanılmaz parlayan bir oyuncu maalesef olmadı. Tabii ki iyi günler geçiren ve çok iyi oyunlar yapan oyuncular izledik, ancak bunu stabil bir şekilde düzene oturtup her hafta 1v9 oynayan birisi, bu sezon bizim ligimizde yoktu.

Galatasaray Espor

Sezon başlamadan hemen önce birtakım sıkıntılarla mücadele eden Galatasaray Espor, oyuncuların alacaklarını verilen son tarihe kadar ödeyemediği için bu sezondan ihraç edilmişti. Normalde 10 takımla oynanan ligimiz bu yüzden 9 takımla oynandı. Önümüzdeki sezon için Galatasaray Espor’un akıbeti ne olacak, onu da merak ediyoruz.

Son söz liderin

Yazımızı, 1907 Fenerbahçe’nin resmi Twitter hesabının attığı liderlik tweet’iyle kapatmak istedik. Son derece istikrarlı ve stabil bir sezonun ardından liderlik şüphesiz hak ettikleri yerdi. Kendilerini tebrik ediyor, eleme aşamasında mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir