Anasayfa > Blog > Egirl ve Eboy Nedir?

Egirl ve Eboy Nedir?

Günümüzün popüler tanımları arasına isimlerini yazdırmış olan Egirl ve Eboy nedir? Kimler bu gruplara dahildir. Gelin anlatalım.

İnternet çağının fiziksel birer yansımaları olarak, oyun oynayan, anime izleyen, sosyal medyayı aktif kullanan ve fiziksel yaşantıda karşılıklarıyla pek karşılamadığımız gençlik alt kültürü bireylerine Egirl ve Eboy denilmektedir. İronik bir yapı olan bu altkültürler ile tanım sahibi olmuştur. Tanımlar ‘elektronik kız’ ya da ‘elektronik erkek’ olarak dilimizde karşılık bulabilirler.

Popüler Kültür Nedir?

Geçmişin ana akım davranış modellerinden Emo ve Goth’un daha güncel hali oldukları sosyologlar tarafından düşünülmektedir. Kaynak.

Egirl ve Eboy Özellikleri

Birisinin bu altkültür akımına dahil olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, karakteristik özelliklerinin bir Elektronik Kız ya da Elektronik Erkek özelliklerini karşılayıp karşılamadığını gözlemek olacaktır. Dilerseniz ufak bir derleme yapalım.

  • Cosplay ve anime kültürüne yakınlıkduyarlar
  • Sosyal medyada aktiflerdir, paylaşım yapmaktan çekinmezler.
  • Gotik ve Japon sokak modasına uygun giyinirler
  • Flörtöz ve seksüel açıdan aktif tavır sergilerler
  • Jenerasyon Z (Z Kuşağı) bireyleridir.
  • Bu onların çevrimiçi karakterleridir, fiziksel dünyada karşılık bulmayabilir.
  • Kadınların tasma ve vücut kemeri kullanırken erkeklerin de zincir ve dar pantolon görürüz.

Overrated Ne Demek, Underrated Nedir?

Akım Ne Zaman Ortaya Çıktı?

İlk olarak 2000’lerin ortasında görmeye başladığımız bu dijital akım ve yaşam tarzı örneği, 2018 itibariyle fenomenliğinin dozunu yükseltti. Bunda elbette akıma uygun fenomenlerin de ortaya çıkışının etkili olduğunu dile getirebiliriz. Örneğin Billie Eilish bu akımın bir temsilcisi olarak görülebilecek simalardan birisidir. Akımın bugün mainstream akımlar arasında yer aldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Umarız bu içeriğimiz Egirl ve Eboy nedir sorunuza yanıt verebilmiştir. Sonraki yazılarımızda görüşürüz. İyi vakitler dileriz, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir