Anasayfa > Blog > ELO Boost Nedir? Nasıl Yapılır?
elo boost nedir

ELO Boost Nedir? Nasıl Yapılır?

Rekabetçi oyunların gündemdeki yerlerini arttırmalarıyla ortaya çıkan bir kavram olan ELO Boost nedir? Buyurun yazımızda cevap verelim.

Elo Boost, rekabetçi oyunlarda yetenekli oyuncuların yeteneksiz hesapları ücretli bir şekilde daha üst liglere taşıması işlemine verilen isimdir. Bu oyunun lig sisteminde çeşitli sorunlara neden olabilmekte, dengeyi bozmaktadır. Ancak ekonomiye dayalı bir ekosistem oluştuğu için çoğu rekabetçi oyunda boost işleminin gerçekleştiğine tanık olabiliriz.

ELO kavramı hayatlarımızdaki yerini League of Legends’le kazanmış bir kavram. Ancak çoğu oyunun rekabetçi sıralamalar yaparken kullandığı benzer algoritmalar olduğu için hepsine ELO denildiğine de denk gelebilmekteyiz. Bu sistemlere bir örnek olarak VALORANT oyununun rank sistemini öğrenmek için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

VALORANT Rank Sistemi

ELO Boost Nasıl Yapılır?

Boost aşamasında pek çok yol bulunmaktadır. Biz kısaca hepsini özetleyeceğiz ki hem aklınız karışmasın, hem de hepsi hakkında bilgi sahibi olabilin. Dilerseniz listeleyerek devam edelim ne dersiniz?

  • İşlem yapılan hesapla birlikte oyun girmek: Bu yolu kullanarak ligi yükseltilen hesap, yetenekli oyuncularla birlikte maçlara girer. Bu oyuncular sürekli olarak oyun kazanarak hesabın ELO’sunu yükseltir. Çoğu oyun bu durumun önüne geçmek için arada belirli bir lig farkı varken oyun girmeyi yasaklar. Ancak boost yapacak kişilerin düşük liglerde de oyun girdikleri hesapları bulunabilir.
  • İşlem yapılan hesabın bilgilerini almak: O hesap daha profesyonel bir oyuncuya verilir ve oyuncu maçlara tek başına girerek takımları taşır. Bu sayede de rekabetçi ligi her maç yükselirken oyuncu da ELO’sunu yükseltmiş olur.
  • Oyuncuyla DUO Girmek: Benzer liglerde bulunan bir hesapla birlikte, işlem yapılan oyuncuyla birlikte maçlara girilir ve bu şekilde 2 hesapla oyununun sıralaması toparlanır.

Yazımızda “ELO Boost nedir?” sorusunun yanıtını paylaşmaya çalıştık. Unutmayın, hakkımız olmayan liglerde ancak kendimizin ve diğer oyuncuların oyun deneyimlerini kötü etkileriz. İyi oyunlar, keyifli vakitler diliyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir