Anasayfa > Blog > Emek Server Ne Demek?

Emek Server Ne Demek?

MMO oyuncularının hayatlarımıza soktuğu ve bu oyunlarda gördüğümüz bir kavram olan Emek Server ne demek? Gelin öğrenelim.

Çok oyunculu ve seviye sistemli oyunlarda PvP’den ziyade emek verilerek bir yerlere gelinebilen sunuculara ‘Emek server’ adı verilmektedir. Çoğu zaman üçüncü parti oyun sunucuları tarafından hayatlarımıza getirilen bir kavram olduğunu söyleyebiliriz. Bu sunucularda ağırlık hızlı yükselip PvP’lerde kendini göstermek olabildiği gibi, bazen de oyuncuların talebi emek vermek olabilmektedir.

PvP Nedir?

Oyuncuların emek verme isteğinin en önemli nedeni, emek faktörü oyunda bulunmadığı zaman sunucu sahiplerinin para karşılığında çok fazla özellik sattığı düşünülmesidir. Bunun pek çok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de bir sektör haline geldiğini unutmamak lazım. Peki, bir sunucunun emek server olması için neler gerekir? Buyurun bunları da listeleyelim.

MMO Nedir? MMO Türleri Nelerdir?

  • Sunucuda bir başarı elde etmenin, seviye yükselmenin emek gerektirmesi gerekir.
  • PvP ve PvE ağırlıklarının (yapay zeka ile savaşmanın) benzer ölçülerde tutulması önemlidir.
  • Pay to Win (Öde ve kazan) az olmalıdır. Ağırlık emek vermekten yana olmalıdır.

Elbette emek sunucu denildiğinde karşımıza ülkemizde de çok rağbet gören Metin 2 oyunu çıkar. Ancak elbette Knight Online, Silkroad ve Mu gibi diğer MMORPG oyunlarda da bu kavramla sık sık karşılaşmak mümkündür. Oyuncuların hangi türde bir adres tercih edeceği bilinemediği gibi bu sunucularda uzun süre hizmet vermiş olmak daha önemli bir kıstas olmalıdır.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir