Anasayfa > Listeler > Gelmiş Geçmiş En İyi Dizi Oyunları

Gelmiş Geçmiş En İyi Dizi Oyunları

Dizi oyunları, senaristlerin kalemlerinden çıkan hikâyeleri biz oyunculara yaşama fırsatı veriyor. Gelin en iyilerini derleyelim.

Uyarlama yapımlar başta insanı oldukça korkutabiliyor. Ancak eğer yapım istikrarlı bir şekilde, yalnızca marka değerlerini sömürmek için ortaya koyulmadıysa, harika işlerle karşılaşabiliyoruz. Biz daha önce sitemizde oyun filmlerini listelediğimiz bir derleme yayına almıştık. Aşağıdaki bağlantıdan onu da inceleyebilirsiniz. Ancak bu derlememizde konumuz dizi oyunları. Elbette liste tamamen yabancı dizilerin oyun uyarlamalarından oluşuyor.

Tarihin En İyi Oyun Filmleri

En İyi Dizi Oyunları

Oluşabilecek yanlış bir anlaşılmayı en baştan bitirelim. Burada oyun serilerini konu alan bir liste yayına almıyoruz. Onu daha önce yapmıştık. Paragrafımızın altında kalan bağlantıyla dilerseniz ona da göz atabilirsiniz. Listemizde televizyon dizilerinin, video oyunları altında yeniden yapımları ya da aynı evrende geçenlerini sıraladık. Bu sıralamayı da alfabetik olarak yaptık. Her maddenin altına da Metacritic platformunda basından aldıkları puanların ortalamasını verdik. Şimdi dilerseniz listemize başlayalım.

En İyi Oyun Serileri

7. Ducktales: Remastered

ducktales remastered dizi oyunları

Listeye bir animasyon dizisi klasiği olan Duffy Duck’ın maceralarıyla başlayalım. Ducktales ilk olarak 1989 yılında oyun olarak piyasaya sürüldü. Ancak merak etmeyin, büyük alkışlar alan Ducktales: Remastered o kadar eski bir yapım değil. 2013 yılında piyasaya sürülen bu oyun bol eğlence vaat eden bir platform oyunu. Geliştirici koltuğundaysa WayForward şirketinin oturduğunu söyleyelim. Kendilerini güzel uyarlamalar çıkarmalarıyla tanıyoruz.

Metacritic Basın Ortalama Puanı: 66

6. Game of Thrones

game of thrones the game

Diziyle aynı isimde çıkan bu oyunu da unutmamak lazım değil mi? HBO’nun efsane fantastik dizisi Game of Thrones için hazırlanan bu oyuna bir kitap uyarlaması olarak da bakabilirsiniz elbette. Ancak diziden aşina olduğumuz simaları ve sesleri kullanıyor olması da, konsept tasarımları da onu daha çok bir dizi uyarlaması kılıyor. 2012 yılında piyasaya sürülen bu yapım gerçekten zorlu bir işin altından kalkmış diyebiliriz. Eğer evren ilginizi çekiyorsa mutlaka bir göz atın deriz. Oyun aksiyon yapımları ve fantastik işleriyle yakından tanıdığımız Cyanide Studio tarafından geliştirildi.

Metacritic Basın Ortalama Puanı: 58

5. Samurai Jack: Battle Through Game

samurai jack game 2020

Bugün “hangi animasyon oyun olmalı?” diye sorsanız, ilk söyleyeceğim işlerden birisi Samurai Jack olurdu. Samurai Jak: Battle Through Game bunu çok iyi bir şekilde ortaya koyan işlerden birisi. Jack ile aksiyon dolu, iyi mekaniklerle keyif dozu yükseltilmiş bir maceraya çıkmak ister misiniz? O zaman adresiniz belli efendim. Aku ile Jack’in savaşını artık yalnızca izlemenize gerek yok. 2020 senesinde piyasaya çıkan bu yapım aynı zamanda listemizin en genç oyunu. Geliştirici koltuğundaysa Soleil yer almakta.

Metacritic Basın Ortalama Puanı: 76

4. South Park: The Stick Of Truth

south park the game

Sıra geldi listemizin en beğenilen oyunlarından birisine. South Park evreninin mizahi yönünü hiç eksiltmeden aktaran South Park: The Stick of Truth bu sıralamada yer almasa olmazdı. Animasyon dizinin hem renklerine, hem diline, hem de çizgisine sadık kalan bu oyun 2014 senesinde piyasaya sürüldü. Çıktığı günden beri de binlerce oyuncu tarafından sevilerek oynandı. Ayrıca geliştiricisi de Obsidian Games. Evet evet bayağı Obsidian Games tarafından yapılan harika bir South Park oyunundan bahsediyoruz. İstek listenize eklememek hata olur!

Metacritic Basın Ortalama Puanı: 85

3. Stargate: Timekeepers

stargate timekeepers

Listeye henüz çıkmamış bir oyun da girdi. Ancak girmese Stargate hayranları tarafınca şiddet eylemlerine maruz kalabilirdik. Doğrusu Stargate, oyun uyarlamalarına hep sıcak bakmış bir fikri mülk. Ancak Stargate: Timekeepers gerçekten de markanın en önemli oyun uyarlaması olacak gibi duruyor. Pek çok oyuncunun merakla beklediği bu iş CreativeForge tarafından geliştiriliyor.

Metacritic Basın Ortalama Puanı: –

2. Star Trek Voyager: Elite Force

star trek voyager elite force

Star Trek televizyon dizisi dediğimizde akla ilk gelen markalardan birisi. Dolayısıyla defalarca oyun uyarlamalarıyla karşılaştık. Onun bir spin off yapımı olan Star Trek Voyager için geliştirilen Star Trek Voyager: Elite Force da bu yüzden bizi pek şaşırtmıyor doğrusu. Elite Force 2000 yılında piyasaya çıktığı için bazı oyunculara biraz yaşlı ve eskimiş bir iş gibi görülebilir. Ancak bir şans tanırsanız sizi Star Trek evrenine en iyi sokan oyun olduğunu görebilirsiniz.

Metacritic Basın Ortalama Puanı: 86

1. The Walking Dead: The Game

The Walking Dead The Game

Sıra geldi listenin belki de en iyi yapımına. The Walking Dead özellikle ilk sezonlarıyla pek çok izleyicinin kalbine taht kurmuş bir televizyon dizisi. Onun oyun uyarlaması olan ve daha farklı bir hikâyeyi bizlere sunan The Walking Dead: The Game ise bu konuda rakipsiz diyebileceğimiz bir nokta. Etkileyici bir hikâye, özgün bir sunum istiyorsanız kesinlikle göz atmanızı öneririz. Bu maddede yalnızca ‘En iyi dizi oyunları’ açısından iyi konum kazanan bir oyundan bahsetmiyoruz yanlış anlamayın. Bu yapımın tüm oyun dünyasında bir karşılığı bulunuyor efendim. Bir Telltale Games efsanesi olduğunu da belirtelim.

Metacritic Basın Ortalama Puanı: 89

Listemizin sonuna geldik. Eğer unuttuğumuzu düşündüğünüz bir dizi oyunları örneği varsa madde olarak eklememiz için yorum yapabilirsiniz. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir