Anasayfa > Listeler > Güncel En İyi Ücretsiz Oyunlar Listesi

Güncel En İyi Ücretsiz Oyunlar Listesi

”Oyun fiyatları aldı başını gitti” diyenler, en iyi ücretsiz oyunlar listemiz ile sizin tüm dertlerinize derman olmaya geldik!

Yorucu bir günün arından biraz da olsa eğlenmek ve stres atmanın en iyi yollarından biri de hiç şüphesiz oyun oynamak. Dünya genelindeki pazar payını her geçen yıl biraz daha arttıran ve artık basit bir eğlence aracı olmaktan çıkıp ciddi bir sektör haline gelen video oyunları bizlere hem bambaşka diyarların kapılarını aralıyor hem de diğer eğlence araçlarının yapamadığını yaparak oyuncuyu direkt olarak aktif bir biçimde maceranın ana karakteri olarak konumlandırıyor.

Üstelik bu dünyaya adım atmak için uçuk paraları da gözden çıkartmak zorunda değilsiniz. En iyi ücretsiz oyunlar listemizde de ele alacağımız gibi bağımsız indie yapımlardan yüksek bütçeli AAA oyunlara kadar pek çok bedava oyun alternatifi de oyunculara sunuluyor ve bu oyunların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Dilerseniz arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz multiplayer co-op oyunları, dilerseniz de tek başınıza maceralara atılabileceğiniz pek çok başarılı yapımı sizler için derledik. Listemizde Steam başta olmak üzere Epic Games Store ve diğer platformlar üzerinden erişebileceğiniz yapımları derledik. Öyleyse en iyi ücretsiz oyunlar listemize bir göz atmaya başlayalım!

  • VALORANT

Riot Games‘in 2020 yılının yaz aylarında çıkış yapmış olan rekabetçi taktiksel FPS oyunu VALORANT oyuncular arasında kısa sürede büyük bir popülerlik yakalamayı başardı. Riot Games‘in League of Legends evreni haricinde geçen ilk oyunu ve firmanın ilk FPS oyunu olma özelliklerine de sahip olan VALORANT‘ta birbirinden farklı yeteneklere sahip olan ajanlar ile büyük bir heyecanın içine dalabilirsiniz. Her geçen gün daha da büyüyen karakter havuzu, sürekli yeni haritaların eklendiği sistemi, espor arenasına da damga vurmasını sağlayan sağlam oynanış mekanikleri ve seslendirmeler de dahil tamamıyla Türkçe olması VALORANT‘a hala bir şans vermediyseniz bunu hemen şimdi yapmanız konusunda sizi ikna edebilir.

VALORANT Nickleri – Dev Liste!

  • Counter Strike: Global Offensive

İşte şimdi karşımızda gerçek manasıyla yılların eskitemediği bir efsane var. Valve‘ın her şeyi değiştiren oyunu Counter Strike: Global Offensive oyun dünyası ile hiç alakası olmayan insanların bile kulağına mutlaka en az bir kez çalınmıştır. Tüm dünya genelinde milyonlarca oyuncunun tercihi olan Counter Strike: Global Offensive aradan geçen yıllara ve bu yıllar içerisinde kendisine rakip olarak çıkmış pek çok başarılı yapıma karşı hala tahtını korumaya devam ediyor. Rekabetçi taktiksel FPS türünün hala tartışmasız kralı konumundaki Counter Strike: Global Offensive‘i anlatmak için daha fazla söze gerek yok. Bir de battle royale modu olan yapım aradan geçen yıllara rağmen hala en iyi ücretsiz oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun bir zamanlar paralı olduğunu ancak artık oynamanın tamamen ücretsiz olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

  • Apex Legends

Son yılların en popüler oyun türü ne diye soracak olursak hiç kuşkusuz pek çok oyuncunun buna cevabı battle royale olacaktır. Türün yükselişi ile birlikte hayatımıza giren en başarılı yapımlardan biri de Apex Legends. Battle royale türünde kendisinden önce var olan bireysel yapıyı kırarak takım bazlı bir oynanışı benimsemiş olan yapım kendinden sonra geleceklere de ilham olmuş vaziyette. Oyuncular her biri farklı yeteneklere sahip pek çok karakter arasından kendilerine en uygun olanı seçtikten sonra oyun alanına atlıyorlar ve esas heyecan başlıyor! Arkasında geliştirici olarak oyun dünyasının başarılı stüdyolarından Respawn Entertainment ve yayıncı olarak ise sektörün devlerinden EA Games olan yapımın aynı zamanda mobil cihazlar için çıkış yapmış bir sürümü de var. Battle royale türüne ilginiz var, ancak bireysel oynamaktan da sıkıldıysanız Apex Legends aradığınız kan, buna hiç şüpheniz olmasın.

Battle Royale Nedir? Battle Royale Oyunlar Nelerdir?

  • Team Fortress 2

İşte yılların eskitemediği gerçek bir klasik daha! Tıpkı Counter Strike: Global Offensive gibi yine Valve‘ın ellerinden çıkan bir rekabetçi FPS oyunu olan Team Fortress 2 buna karşın çok daha farklı bir yapıda. Çizgi filmi andıran grafikleri, gerçek olmaktan çok uzak silahları ve yapısı ile Team Fortress 2 nevi şahsına münhasır bir yapım. Valve‘ın 2007 yılında oyuncularla buluşturduğu ve 2021 itibariyle dile kolay tamı tamına 14 yılı geride bırakmış olan Team Fortress 2 aradan geçen uzun yıllara rağmen tacını kimselere kaptırmamakta kararlı. Hala Steam‘in en çok oynananlar listesinde kendine yer bulan oyun aynı zamanda birbirinden kıymetli oyun içi eşyaları ile de hala adından söz ettiriyor. Yılların eskitmek şöyle dursun, daha da şahlandırdığı Team Fortress 2 adını bileğinin hakkıyla en iyiler arasına yazdırıyor.

  • Roblox

Aslına bakılırsa Roblox için bir oyundan ziyade oyun platformu demek daha doğru olacaktır. Bu oyun platformu içerisinde oynamanın tamamen ücretsiz olduğu binlerce oyun barındırıyor. Kullanıcılar tarafından oluşturulan bu oyunlar ise bambaşka türlerde karşımıza çıkabiliyor! Dilerseniz heyecanlı bir hırsız-polis kovalamacasına katılın, dilerseniz bir büyü okulunun öğrencisi olarak RP yapabileceğiniz bir sunucuya. Tek sınırın hayal gücünüz olduğu platformda dilerseniz siz de kendi oyunlarınızı yaratabilir ve bunları diğer oyuncuların beğenisine sunabilirsiniz. İçerisine ve dünyasına bir kez girdikten sonra o oyun senin bu oyun benim dolaşırken zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayacağınızı garanti ederiz.

  • Fallout Shelter

Bu listeyi okuyacak kadar oyunlarla içli dışlı iseniz hayatınızın bir noktasında mutlaka ama mutlaka Fallout ismini duymuş olmalısınız. Oyun dünyasının en köklü serilerinden olan Fallout bizleri nükleer kıyamet sonrası bir alternatif dünyaya götürüyor. Fallout Shelter ise bu dünyada geçen sevilen bir ücretsiz yapım. Oyunda Fallout dünyasında önemli yere sahip sığınaklardan birinin başına geçiyor ve Wasteland‘in tehlikelerle dolu topraklarında hayatta kalırken sığınağımızda bulunan insanların da ihtiyaçlarını karşılayıp bir yandan da daha da gelişmeye çalışıyoruz. Ancak bunlar göründüğü kadar kolay değil zira sığınağımızdaki insanların pek çok farklı isteği ve ihtiyacı var, bizim ise kaynaklarımız sınırlı. Özellikle üs kurma ve kaynak yönetimi gibi konuları seviyorsanız Fallout Shelter kesinlikle aradığınız en iyi ücretsiz oyunlar arasında.

  • Forza Motorsport 6: Apex

Yarış oyunu tutkunları müjde, çünkü aradığınız ücretsiz oyunu buldunuz! Yarış oyunu türünün en başarılı geliştiricilerinden olan, Forza Horizon serisi ile de ortalığı kasıp kavurmuş Turn 10 Games karşımıza bu kez oynaması tamamen ücretsiz bir oyunla çıkıyor.  Forza Motorsport 6: Apex oyunculara çoğu ücretli oyunda bile az rastlanacak bir yarış deneyimi vadediyor. Arcade yarış oyunları arasında epey popüler olan oyun grafikleri ile de göz dolduruyor. Türe aşina değilseniz bile kolayca alışabileceğiniz mekanikleri ile sizi içine çekmeye hazır olan Forza Motorsports 6: Apex sayısız araç ile oyunun dünyasını keşfetmenizi bekliyor.

  • Paladins

Pek çok yerde ”bedava Overwatch” olarak anıldığına da tanıklık edebileceğiniz Paladins ucuz bir kopya olmaktan çok daha fazlası, buna emin olabilirsiniz. Ayakları yere basan sağlam oynanış mekanikleri, farklı özellikleri ustaca dengelenmiş çeşitli sınıflara mensup karakterleri ve özenle yaratılmış haritaları ile Paladins en iyi ücretsiz oyunlar listemize girmeyi en çok hak eden yapımlardan. Oynaması tamamen ücretsiz olan bu rekabetçi FPS oyunu türe binekleri kullanmak gibi yenilikler de ekliyor. Kozmetik ögeler hariç herhangi bir şekilde para ödemeyeceğiniz oyunda sinir bozucu pay-to-win ögeler ise bulunmuyor. Kısacası Paladins‘te yükselmenize yarayacak şey kredi kartınız değil tamamen yeteneğiniz.

  • Smite

Paladins‘in geliştiricisi olan Hi Rez Studios tarafından geliştirilip oyuncularla buluşturulmuş bir yapım olarak ilk kez 2014 yılında karşımıza çıkan Smite‘ta dünyanın pek çok farklı mitolojisinden pek çok tanrı karakter olarak yer alıyor. Sıklıkla third person League of Legends olarak da anıldığına şahitlik edebileceğiniz yapımda her tanrının kendine has yetenekleri ve zayıflıkları bulunuyor. Oynaması tamamen ücretsiz olan yapımda aradan geçen yıllara rağmen hala popülerliğini koruyor ve buna ek olarak da geliştirici ekip tarafından sürekli güncel tutuluyor. Oyuna belli aralıklarla eklenen yepyeni mitolojik karakterler ve tanrıların yanı sıra yapılan iyileştirmeler ve harita değişiklikleri de oyunun dinamik yapısını korumasındaki en büyük etkenlerden olarak karşımıza çıkıyorlar.

  • StarCraft II

1998 yılında hayatımıza girmiş olan ilk oyunun başarılı ve hala popülerliğini korumaya devam eden devam yapımı olarak karşımıza çıkan StarCraft 2 2010 yılında oyuncularla buluştu. Oyun dünyasının en köklü ve başarılı firmalarından olan Blizzard tarafından geliştirilmiş olan yapım gerçek zamanlı strateji türünün de en sevilen üyeleri arasında. Uzayda geçen destansı savaşları taktiksel ve stratejik dehanız ile yönetebileceğiniz, kendi uzay koloninizi kurmanıza ve rakiplerinize karşı direnmenize olanak sağlayan oyunun arkasında aynı zamanda derin bir hikaye, geniş bir evren ve içine bir kez dalınca çıkması neredeyse mümkün olmayan bir lore barındırıyor.

  • Warframe

2013 yılında oyuncularla buluşmuş olan Warframe bizlere o zamana dek eşine az rastladığımız bir ücretsiz oyun deneyimi sundu. Oyun grafikleri, oynanış mekanikleri, karakterleri ve hikayesi ile tam manasıyla bir ustalık eseriydi! Oyuncular da elbette tüm bunları karşılıksız bırakmadılar ve Warframe hala aradan geçen yıllara rağmen popülerliğinden bir şey kaybetmiş değil. Uzay ninjaları olarak adlandırsak pek de hata yapmış olmayacağımız Tenno adlı bir ırka mensup farklı özelliklerdeki karakterlerle uzayın derinliklerinde ve gelecek zamanda bir maceraya atıldığımız oyun öylesine bir çılgınlık boyutunda ki kendine özel TennoCon adlı bir fiziksel fuarı bile var. Geliştiricilerin hala düzenli olarak emek verdikleri ve güncellemeye devam ettikleri oyunun yıldızı yakın zamanda da sönecek gibi görünmüyor. Sözün özü Warframe en iyi ücretsiz oyunlar listemizin olmazsa olmazlarından bir tanesi.

  • Hearthstone

Oyun dünyasının devlerinden Blizzard‘ın ellerinden çıkan ve 2015 yılında oyuncularla buluşan yapım kart oyunlarına yeni bir soluk getirdi. Çıkış yaptığı dönemde deyim yerindeyse tozu dumana katan ve oyuncular tarafından da büyük bir ilgi ile karşılanmış olan Hearthstone türe getirdiği yenilikler ile de kendinden sonra çıkan yapımlara kılavuzluk etmiş bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kart oyunlarına ilginiz varsa yada türe sağlam bir giriş yapmak istiyorsanız ilk tercihiniz olması gereken yapım en iyi ücretsiz oyunlar listesinde yer almayı sonuna dek hak eden yapımlardan.

  • Heroes of the Storm

Yine Blizzard‘ın ellerinden çıkmış bir yapım var sırada. MOBA türüne mensup bir yapım olarak karşımıza çıkan Heroes of the Storm Blizzard‘ın yıllardır süregelen tecrübesini oyun dünyasının en popüler türlerinden biri üzerinde gösterdiği eseri. Türün alıştığımız yapısına ve mekaniklerine yenilikler eklemekten çekinmeyen yapımın karakter havuzunda diğer Blizzard yapımları sayesinde yakından tanıdığımız pek çok karakter yer alıyor. Bireysel performanstan ziyade takım oyununun ve takım başarısının öne çıktığı yapısı ile Heroes of the Storm özlediğiniz MOBA deneyimini size yaşatacak yapım olabilir. Hala denemediyseniz ve türün diğer popüler yapımlarından sıkıldıysanız Heroes of the Storm aradığınız taze kan olabilir.

  • World of Tanks

Savaş alanlarının mühendislik harikaları, namlularından ölüm kusan canavarlar… Bu zamana dek pek çok yapımda tankları kontrol ettik ancak hiçbiri World of Tanks‘ın yaşattığı deneyimin yakınından bile geçebilecek kadar güçlü değildi! Direkt olarak bir tankın kontrolünü ele aldığımız yapımda dünya savaş tarihine damgasını vurmuş, farklı dönemlerden pek çok tank bulunuyor. Stratejinize göre seçebileceğiniz farklı sınıflardan tankları aynı zamanda çeşitli şekillerde özelleştirmeniz de mümkün. Savaş alanında rakiplerimiz olan diğer tanklara karşı üstünlük sağlamaya çalıştığımız oyun savaş ortamını da en başarılı biçimde yansıtan yapımlardan.

  • Legends of Runeterra

League of Legends evreni her geçen gün daha da genişlemeye ve içerisinden farklı eserler şeklinde meyveler vermeye devam ediyor. Bu meyvelerden biri de 2020 yılında oyuncu karşısına çıkmış olan kart oyunu Legends of Runeterra. Riot Games‘in 10. yaşı kutlamaları kapsamında ilk kez duyurusu yapılmış olan oyun oyuncular tarafından oldukça benimsenmiş vaziyette. League of Legends evreninin yakından tanıyıp sevdiğimiz karakterlerini barındıran yapım bu evrenin kurallarını ve dinamiklerini de bir kart oyununda ustaca birleştiriyor. Tamamen Türkçe olması ile de biz Türk oyuncular için rakipler arasından sıyrılıp kendini bir adım öne çıkartmayı başaran yapım türün keyifli örneklerinden.

  • DOTA Underlords

Karşımızda bu kez de bir Valve yapımı var. DOTA 2 evreninde geçen bir kart oyunu olan DOTA Underlords da oynaması tamamen ücretsiz olan bir başka kart oyunu. Bizleri DOTA 2’nin evrenine adeta ışınlayan yapımda yeraltına hükmeden dört lord ile tanışıyoruz. Pek çok sevilen DOTA 2 karakterine kartlarla hayat verilmiş olan oyun her ne kadar yukarıda da bahsi geçmiş olan türün diğer başarılı yapımlarının gölgesinde kalmış olsa da kesinlikle denemeye değecek bir oyun.

  • Path of Exile

Grinding Games‘in oyun dünyasına armağanı olan Path of Exile tamamen ücretsiz bir aksiyon-rol yapma oyunu. İlk çıkışını 2013 yılında gerçekleştirmiş olan yapım aradan geçen yıllar içerisinde popülerliğini kaybetmek şöyle dursun daha da arttırdı. Bunda elbette ki oyunu sürekli güncel tutmak için çaba sarf eden ve oyuncu topluluğu ile yakın ilişkiler kuran geliştirici ekibin de payı hiç de azımsanmayacak kadar büyük. Türün lideri olarak konumlandırılmış pek çok paralı alternatifinin yanından adeta ok gibi sıyrılarak adını en iyiler arasına yazdırmayı başarmış olan oyun grafikleri, ustaca yaratılmış dünyası, karakter sınıfları ve çok daha fazlası ile ”bu oyun ücretsiz olamaz” diyeceğiniz kadar iyi.

  • Fortnite

Son yılların oyun dünyasını adeta domine eden oyun türü battle royale’in en başarılı temsilcilerinden olan Fortnite‘ta oynaması tamamen ücretsiz bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Battle royale modu ile 2017 yılında oyuncularla buluşmuş yapım türe o zamana dek eşine rastlanmamış yenilikler de getirdi. Bunların başında ise inşa etme mekanikleri yer alıyor. Şimdilerde yalnızca bir battle royale oyunu olmaktan sıyrılmış olan yapımda dilerseniz film gösterimlerine ve dudak uçuklatan konserlere canlı canlı katılabilir, dilerseniz de düzenlenen sınırlı süreli özel etkinliklerde deyim yerindeyse eğlencenin debine vurabilirsiniz. Kısacası Fortnite hem bir battle royale oyunu olarak, hem de başlı başına bir evren olarak size sonsuz eğlence vadediyor. Arkasında Unreal Engine oyun motorunun da mucidi olan Epic Games‘in bulunduğu Fortnite farklı işbirlikleri çerçevesinde popüler kültürün sevilen ögelerini ve öznelerini de yapımda konuk ediyor. Kısacası bir bakmışsınız savaş tanrısı Kratos karşınızda dans ediyor, bir bakmışsınız oyun dünyasının en dişli kadınlarından Lara Croft yanı başınızda! Fortnite yalnızca bizim değil, pek çok farklı kişinin en iyi ücretsiz oyunlar listelerinin üst sıralarında yer alan bir yapım.

  • Call of Duty: Warzone

Oyun dünyasının en popüler serilerinden olan Call of Duty‘nin ücretsiz battle royale oyunu Warzone savaşın alevini adeta suratımıza çarpıyor. Sırtını yasladığı köklü oyun serisinden pek çok mekanik ve oyun dinamiği ödünç almış olan yapımda taktiksel düşünme ve strateji kurmak da son derece önem arz eden konular arasında. Sürekli güncel tutulan oyun tüm bunların yanı sıra grafikleri ile de göz dolduruyor. Battle royale türünde biraz daha ciddiyet ve gerçekçilik arıyorsanız Call of Duty: Warzone size aradıklarınızı verecek oyun.

  • Trove

Minecraftvari diye tanımlayabileceğimiz sevimli bir grafik yapısına sahip olan Trove MMO türüne mensup bir yapım olarak oyuncu karşısına çıkıyor. Bizleri fantastik bir dünyaya konuk eden Trove geniş açı dünyasında maceralara atılmak için ideal. Farklı sınıflar ve bunlara has yetenekleri ile daha da renklenen Trove dünyasında dilerseniz ürkütücü ancak hazinelerle dolu zindanların derinliklerine doğru bir keşfe çıkın, isterseniz arkadaşlarınızı da yanınıza alın ve daha fazla Cubits‘e sahip olup zenginliğinize zenginlik katmak için dünyanın altını üstüne getirin!

  • The Cycle

İçerisinde hem PvP hem de PvE ögeleri barındıran The Cycle ile uzayın derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Henüz kapalı beta aşamasında olmasına karşın 2022 yılı içerisinde çıkışını gerçekleştirecek oyun daha kapalı betaya katılma şansı elde etmiş oyuncular tarafından daha şimdiden oldukça beğenilmiş vaziyette. Fortuna adlı yabancı bir gezegene adım attığımız oyunda çeşitli görevleri tamamlamaya çalışırken bir yandan da düşmanlarımızı etkisiz hale getirmemiz gerekiyor. Tek, çift yada takım halinde oynanabilen oyunu şimdiden radarınızda tutmanızda fayda var, bizden söylemesi.

  • No More Room in Hell

Steam‘in en çok oynanan ücretsiz oyunları arasında hala yerini korumaya devam eden yapım 2011 yılında çıkışını gerçekleştirmiş olan bir hayatta kalma-korku oyunu. Şimdilerde yeniden yükselişe geçen türün başarılı bir üyesi olan yapım co-op yapısı ile de heyecanı bir kat daha arttırıyor. Bizleri bir zombi kıyametinin tam ortasına atıp sınırlı kaynaklarla hayatta kalmamızı isteyen oyun tam da arkadaşlar ile bir araya gelip oynanacak cinsten. Ancak bu demek değil ki oyunu tek başınızda oynadığınızda alacağınız keyif eksilecek.

  • Deceit

Hepimizin bildiği vampir-köylü oyununun başarılı bir modern zaman uyarlaması da diyebileceğimiz Deceit‘te gözlerimizi çevremizde bir grup yabancı ile ürkütücü mekanlarda açıyoruz. Temel olarak iki grubun var olduğu oyunda bir grup masum insan içinde bulundukları ürkütücü mekandan çeşitli görevleri tamamlayarak kurtulmaya çalışırken diğer grup ise onları engellemeye çalışıyor. Ancak ortada bir problem var, masumların kaçışını engellemeye çalışanlar ışıklar söndüğünde canavara dönüşüyorlar ve normal vakitlerde ise tıpkı masum ekip üyeleri gibi görünüyorlar!

  • War Thunder

Savaşın tüm kollarını deneyimleyebileceğiniz War Thunder‘da pek çok farklı aracın kontrolünü ele alabiliyoruz. Uçaklar, tanklar, savaş gemileri ve çok daha fazlasını yönetebildiğimiz bu MMO oyununda 1700’den fazla farklı araç bulunuyor! Bir yandan ölüm kusan rakip araçlar karşısında hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da ekibimiz ile zafere ulaşmaya çalıştığımız yapımda çapraz platform desteği de bulunuyor. Tarihsel uygunluk gözetilerek tasarlanmış pek çok savaş makinasından size uygun olanı hemen seçip kendinizi tozun dumana karıştığı savaş meydanına atabilirsiniz!

  • Conqueror’s Blade

Bizleri alıp ortaçağa götüren bu ücretiz MMO oyununda savaş sanatının tüm incelikleri adeta önümüze seriliyor. Göz kamaştıran bir görsellik eşliğinde ordularımızın başına geçerek düşmanlarımızı dize getiriyoruz. 11 farklı sınıfın kendilerine has yetenekleri, oynanış tarzları ve silahları ile devasa bir çeşitlilik sunduğu yapımda dilerseniz ağır zırhlı bir İngiliz şövalyesinin kontrolünü ele alın, dilerseniz ise oku ile savaş alanının şahin gözlü keskin nişancısı olun. İmparatorluğunuzu oluştururken yapacağınız seçimler tamamen size kalmış.

  • eFootball 2022

PES serisini bilmeyenimiz yoktur herhalde? İşte futbol oyunlarını FIFA ile birlikte domine eden iki markadan biri olan PES‘in yepyeni formu olan eFootball 2022 oynaması tamamen ücretsiz başarılı bir yapım. Yeniden markalaşma sürecinde pek çok iyileştirmeyi de beraberinde getiren yapımda göz alıcı grafikler, çok daha gelişmiş bir komut sistemi ve rekabeti daha da perçinleyecek yenilenmiş oyun yapısı arzıendam ediyor. Sezon güncellemelerinin yanı sıra Konami tarafından yapılan düzenli iyileştirmeler de oyunun zevkini korumasına yardım eden en büyük unsurlardan. Her biri birbirinin neredeyse karbon kopyasıymış gibi her yıl arka arkaya çıkan futbol oyunlarına para vermekten sıkıldıysanız eFootball ücretsiz yapısı ile imdadınıza yetişecektir. Futbol oyunlarını seviyor ancak ücretsiz bir alternatif arıyorsanız eFootball şans vermeniz gereken yegane yapım.

  • RuneScape

Devasa bir MMORPG dünyasına adım atıp gerçek dünyanın problemlerini bir süreliğine de olsa arkanızda bırakmak isterseniz RuneScape bu şansı size tanıyacaktır. Oyunun kocaman dünyasında dilediğiniz maceraya adım atıp istediğiniz kişi olmanız mümkün! Pek çoğumuzun özlediği o oldschool RPG havasını hala başarılı bir biçimde taşımaya devam eden oyun oldukça tutkulu ve geniş de bir oyuncu topluluğuna sahip. Keşif duygusunun sürekli perçinlendiği, farklı sınıfları ile kendi oyun tarzınızı bulmanızda elinizden tutan ve renkli dünyası ile bir an olsun sıkılmayacağınız oyun özellikle de türü seviyorsanız mutlaka deneyimlemeniz gereken bir yapım.

  • Crusader Kings 2

Paradox Interactive tarafından geliştirilmiş olan Crusaders Kings 2 strateji türü denildiğinde akla gelen en iyi alternatiflerden bir tanesi. Kendi hanedanımızın başına geçtiğimiz yapımda Avrupa’nın hakimi olmaya çalışırken bir yandan da siyasi entrikalar, ittifaklar, evlilikler ve savaşlarla dengeyi korumaya çalışıyoruz. Alıştığımız çoğu strateji oyunundan çok daha detaylı dinamiklere sahip olan yapım ortaçağ Avrupa’sını neredeyse tüm detaylarıyla da oyuncuya aktarıyor. Crusader Kings 2 bu haliyle neredeyse bir tarih dersi niteliğinde.

  • Gwent

The Witcher evrenine aşina olan oyuncuların çok iyi bildiği bir kart oyunu Gwent. Bu kart oyunu The Witcher serisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Hatta öyle ki Gwent karşımıza kendi bağımsız oyunu ile de çıkıyor. Kurallarına alışması biraz zaman alsa da bir kez tadına vardıktan sonra başından kolay kolay kalkamayacağınız Gwent size kendinizi gerçek bir The Witcher evreninde yaşayan biri gibi hissettirecek. Öyle ya, The Witcher evreninin tehlikelerle dolu toprakları, entrikalı siyasi iklimi ve onca sakınılması gereken yaratığı arasında kafa dağıtmak için birkaç el Gwent oynamaktan daha iyi ne seçenek olabilir ki?

The Witcher 3 Gwent Rehberi

  • DC Universe Online

Hangimizin aklının bir köşesinden süper kahraman olmanın nasıl bir şey olacağı düşüncesi geçmemiştir ki? DC Universe Online ile bu düşüncenize bir yanıt bulabilirsiniz. DC‘nin bünyesinde Batman, Superman, Wonder Woman, Flash ve Aquaman gibi pek çok ünlü süper kahraman barındıran dünyasına adım atabileceğimiz bu yapımda bir süper kahraman olarak boy göstermek epey keyifli. Farklı süper güçlerin çok farklı kombolarla harmanlanabildiği oyunda dilerseniz süper kötü, dilerseniz ise insanlığın umudu olan bir süper kahraman olabilirsiniz. Gotham City‘nin sokakları sizi bekliyor!

  • League of Legends

Oyun dünyası ile uzaktan yakından hiç alakası olmayan insanların bile adını mutlaka duymuş olduğu bir yapım League of Legends, dolayısıyla kendisine listemizde yer vermesek haksızlık etmiş olurduk. İlk olarak 2009 yılında oyuncu karşısına çıkmış olan yapım o tarihten bu yana belki de geliştiricilerin dahi hayal etmeyeceği bir boyuta geldi. Kendi devasa evrenini yarattı, yan oyunlara ve milyonlarca oyuncuya ulaştı. MOBA oyun türünün tartışmasız en iyilerinden olan oyun aradan geçen uzun yıllara rağmen hala popülerliğinden hiçbir şey kaybetmiş değil. Bu fırtınaya şimdiye kadar direndiyseniz belki de artık kendinizi akışa bırakma vaktiniz gelmiştir?

  • DOTA 2

Valve tarafından geliştirilmiş olan DOTA 2 MOBA türünü domine eden oyunlardan. League of Legends ile birlikte türün ileri ikilisi olan yapım tüm dünya genelinde milyonlarca oyucuya sahip ve hala Steam‘in en çok oynananlar listelerinden düşmeyen bir klasik. Bir WoW modu olarak başladığı serüvenine müstakil bir oyun olarak devam eden ve yıllar içerisinde modern bir klasik mertebesine ulaşan yapım oyun dünyasının da mihenk taşlarından.

  • Planetside 2

Uzayın derinliklerindeki Auraxis gezegeninin topraklarında nefes kesen bir maceraya atıldığımız PlanetSide 2 bizlere keyifli bir oyun deneyimi vadediyor. Oyunculara fütüristik kara ve hava araçlarının kontrolünü veren, göğüs göğse savaş hissiyatının dengeli bir biçimde korunduğu ve taktiksel çeşitliliğin yüksek olduğu oyun tüm bu yönleri ile rakiplerinden ayrılıyor. Üç farklı imparatorluğun  farklı özellikleri ile savaş alanında varlık gösterdiği yapım dört farklı haritasında oyuncuları bekliyor.

  • Genshin Impact

2020 yılında çıkış yapan Genshin Impact kısa sürede büyük bir popülerlik yakalayarak tüm listelerde en tepelere oturmayı başardı. Sevimli grafikleri, farklı karakterleri, ilgi çekici açık dünyası ve arka planda işleyen hikayesi ile Genshin Impact pek çok farklı kategoride ödülü de silip süpürdü. PC ve konsollar haricinde mobil platformlarda da eşine az rastlanacak bir oynanış ve kalite sunan Genshin Impact‘in barındırdığı karakter havuzu da her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Her biri farklı sınıflara, esasen element güçlerine sahip olan bu karakterlerin kendilerine has güçlü ve zayıf yönleri de var. Örneğin su elementinin gücünden yararlanan bir karakter ateş elementinden düşmanlar karşısında daha avantajlıyken elektrik tipi karakterler karşısında savunmasız kalabiliyor. Bu da oyunun oynanış mekaniklerini oldukça çeşitlendiriyor.

  • Dauntless

Dauntless oyunculara sunduğu keyifli RPG ögeleri, eğlenceli savaş mekanikleri ve yarattığı benzersiz dünyası ile rakipleri arasından sıyrılan bir yapım. Bir Avcı olarak her biri benzersiz Behemoth‘ları avladığımız oyunda farklı silahlar ve zırhları da kendimiz yaparak oyun tarzımıza en uygun şekilde tüm bunları düzenleyebiliyoruz. Oyunculara eşli savaşlarda da gözü pek bir avcı olarak kendilerini kanıtlama imkanı sağlayan Dauntless aynı zamanda görsel tasarımı ile de dikkat çeken yapımlar arasında yer alıyor.

  • Star Conflict

Bir kez daha uzayın derinliklerine adım atıyoruz, ancak bu sefer gözü pek bir savaş pilotu olarak. Çok oyunculu bir yapım olan Star Conflict‘te kendi savaş gemimizin  kontrolünü ele alıyor ve tehlikelerle dolu semaya süzülüyoruz. Yüzden fazla gemi ve pek çok özelleştirme seçeneği ise uzayı birbirine katan savaşlarda en büyük yardımcılarımız. PvE ve PvP görevlerinde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız Star Conflict şans verilmesi gereken yen iyi ücretsiz oyunlar arasında yer alıyor.

  • Heavy Metal Machines

Heavy Metal Machines ile tekerleklerimiz heyecana dönüyor! Bizleri kıyamet sonrası bir dünyada farklı arenalara götüren bu ücretsiz oyunda her biri birer ölüm makinası olan araçları kullanarak 4’e 4 kapışmalara giriyoruz. Amacımız ise elbette kazanan taraf olmak! Benzersiz araçları, büyüleyici arenaları ve tansiyonun bir an bile olsa düşmediği oyun yapısı ile Heavy Metal Machines stres atmak için de iyi bir alternatif.

  • Doki Doki Literature Club!

Pek çok insanı visual novel oyun türü ile tanıştıran ilk yapım olan Doki Doki Literature Club oldukça sürükleyici bir hikayeye sahip. Her şeyin çok masum ve zararsız göründüğü bir ortamda başlayan hikayemiz adından da belli olacağı üzere odağına bir edebiyat kulübünü ve bunun çevresinde gerçekleşen olayları koyuyor. Ana karakter olarak biz dört sevimli mi sevimli kızdan oluşan bu kulübün son üyesi olarak ortama dahil oluyoruz. Ancak başlangıçta çok tatlı başlayan bu hikaye aynı tonda devam etmiyor. Birden bire neredeyse 180 derece değişen ve bambaşka bir hale bürünen oyun psikolojik korku ve gerilime evriliyor adeta! Oyun boyunca yapım size kendinizden dahi şüphe etmenize yol açabilecek oyunlar oynuyor. Doki Doki Literature Club‘ın görünüşü sizi yanıltmasın. Oyun her ne kadar yetişkinlerden ziyade daha ufak yaştaki oyuncular içinmiş gibi görünse de arkasında benim diyen büyüklerin bile ürkebileceği bir hikaye barındırıyor. Doki Doki Literature Club en iyi ücretsiz oyunlar arasında mutlaka bir şans vermeniz gereken farklı bir yapım.

  • Rocket League

Rocket League için arabalarla oynanan fantastik bir futbol oyunu tanımlamasını yapmak oyun hakkında yapılabilecek en kısa ve isabetli tanım olacaktır. Ancak oyun hakkındaki bilgileri biraz daha açmamız gerekirse Rocket League yüzlerce farklı araba ve özelleştirme seçeneği ile oyunculara bu zamana dek eşine rastlanmamış bir oyun deneyimi vadediyor. Fütüristik bir minibüs ile futbol oynamak nasıl olurdu, yada son hız giden sevimli bir Beetle ile kaleye gol atmak? Tüm bunları Rocket League haricinde yapabileceğiniz başka oyun yok! Zaman zaman farklı işbirlikleri ile Scooby Doo ekibinin ikonik minibüsü yada Back to the Future serisinde zaman makinası olarak karşımıza çıkan DeLorean marka arabayı da oyuna ekleyen yapım ücretsiz en iyi oyunlar arasında.

  • Star Wars: The Old Republic

Dünyanın en meşhur markalarından biri olan Star Wars bunun hakkını sonuna dek veren geniş ve detaylı bir evrene, arka plan hikayeleri akıllıca düşünülmüş karakterlere ve film serisi haricinde pek çok farklı yan ürüne sahip. Bu ürünlerin önemli bir kolunu ise video oyunları oluşturuyor. RPG türünün en iyi örneklerinden bazılarını sunmuş olan BioWare tarafından geliştirilmiş olan yapım bizleri devasa Star Wars evrenine davet ediyor. Jedi, Sith yada Ödül Avcısı seçeneklerinden birini seçerek dalabileceğimiz macerada bunlar haricinde sekiz farklı sınıf bulunuyor. Star Wars‘ın koskoca evrenini bir MMORPG olarak önümüze sunan yapımda filmlerden aşina olduğumuz mekanları ve karakterleri de görmek mümkün. Bu da oyuna farklı bir boyut katan ve oyun keyfini katlayan unsurlardan bir tanesi. Hala dünyanın dört bir yanındaki oyuncular tarafından oynanmaya devam eden bu başarılı yapım size hayalinizdeki Star Wars macerasını yaşama imkanı sunacak.

Böylece ücretsiz en iyi oyunlar listemizin de sonuna gelmiş oluyoruz. Listemizde devasa çok oyunculu oyunlardan tek başınıza deneyimleyebileceğiniz yapımlara kadar pek çok farklı türden oyuna yer vermeye çalıştık. Oyun fiyatlarının adeta rokete bağlanmış da uzaya fırlatılmışçasına arttığı şu günlerde bu ücretsiz oyunlar hepimizin imdadına bir nebze de olsa yetişiyor. Umuyoruz ki listemizde kendi oyun zevkinize hitap eden yapımı bulabilmişsinizdir, şimdiden iyi oyunlar dileriz!

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir