Anasayfa > Blog > Enderman Ne Demek?

Enderman Ne Demek?

Çevrenizde bir Minecraft tutkunu varsa sıklıkla duyabildiğiniz Enderman ne demek? Gelin basit bir biçimde açıklayalım.

Enderman, Minecraft evreninde yer alan ve düşman tavırlar sergileyen bir karakterdir. Siyah ve uzun boylu olan bu karakter oyuncular kendisine saldırdığında, göz teması kurduklarında ya da özel bölgelere girdiklerinde saldırıya geçerler. Uzak mesafelerde sıçrama özelliğine sahip olan bu karakterler aynı zamanda blok taşıyabilir ve görünmezlik özelliğine geçiş yapabilirler. Ancak belirtmek lazım, görünmezlik özelliğine geçiş yapsalar da gözleri ve gözlerinden yayılan pembelikler görünür olmaktadır.

Minecraft Elmas Bulma Rehberi

Enderman Nasıl Öldürülür?

Oyunun içerisindeki Mini Boss yaratıklardan birisi olmasıyla birlikte, yeni oyuncular için Enderman’ler ile kapışmak oldukça zor olabiliyor. Öncelikle tavsiyemizi verelim, göz temasından ve hasar vermekten çekinirseniz muhtemelen sizi rahat bırakacaktır. Fakat kapışmak isteyen oyuncular için birkaç garantili yolu paylaşalım.

  • Enderman üç blok boyundayken, siz iki blok boyundasınız. Mağaralarda yaratıkla aranızdaki üç blok boyundaki alanı kapatırsanız yaratık oradan geçemeyecek ve size vuramayacaktır. Etkisiz hale getirebilirsiniz.
  • Elbette Enderman yalnızca mağarada karşımıza çıkmıyor. Üst dünyada da karşımıza çıkabiliyor. Bu durumda da Enderman’in yüzme yeteneğinin olmadığını hatırlayarak altınıza bir kova su dökebilirsiniz ve size saldırmak için suyun kenarlarına gelecek yaratıkla aranızdaki hesabı kapatabilirsiniz.
  • Enderman sizinle aynı blok üzerine ışınlanamıyor. Bunu lehinize çevirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken altınıza üç blok koyarak yükselmek, gerisini yukarıdan vurarak halledebilirsiniz değil mi?

Bu yazımızda oyun severler için soruyu yanıtlamaya çalıştık ve yaratıkla ilgili bildiklerimizi paylaştık.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir