Anasayfa > Oyun Haberleri > Epic Games, Fall Guys’ın Yapımcısı Mediatonic Şirketini Satın Aldı

Epic Games, Fall Guys’ın Yapımcısı Mediatonic Şirketini Satın Aldı

Oyun platformu Epic Games, bu yaz patlayan oyun Fall Guys’ın yapımcısı olan Mediatonic şirketini bünyesine kattığını duyurdu.

Epic Games, Fall Guys’ın yapımcısını satın aldığını açıkladı. Yapılan açıklamada oyuncuların Fall Guys deneyiminin etkilenmeyeceği ve Epic’in oyunculara en iyi deneyimi sunmak için yatırımlara devam edeceği belirtildi. Fall Guys’a ilerleyen zamanlarda tıpkı Rocket League ve Fortnite gibi çapraz platform özelliğinin eklenmesi de ihtimaller arasında bulunuyor.

Epic Games, Mediatonic’i Satın Aldı

Bu anlaşmayla birlikte oyun deneyiminin kötü etkilenmeyeceğini söyleyen Epic Games ve Mediatonic, Fall Guys’a gelmesi muhtemel değişikliklerden bahsetti. Mediatonic tarafından yapılan açıklamada sık sorulan sorulara cevap verildi ve ekibin hedeflerinden bahsedildi.

  • Fall Guys’ın sevilen topluluk yöneticisi Oliver’ın yazdığı yazı, bu anlaşmanın Fall Guys için çok faydalı olduğunu belirtmekle başladı. Mediatonic ekibi, Epic Games ile güçlerini birleştirerek oyunu geliştirme planlarını hızlandıracaklarını, bu sayede Fall Guys’a mümkün olduğunca fazla oyuncu çekebileceklerini söyledi.
  • Oynanış deneyiminin etkilenmeyeceğinin altını çizen ekip, her geçen gün oyuna yeni içerikler ekleneceği konusunda oyunculara söz verdi.
  • Birçok oyuncu bu anlaşmanın ardından Fall Guys’ın tıpkı Rocket League gibi Steam’den kaldırılacağını düşünüyordu, fakat yazıda böyle bir durum olmadığı belirtildi. Merak edilen konular arasında olan Steam mevzusu da bu açıklamayla çözülmüş oldu.
  • Mediatonic, Fortnite ve Rocket League’in sahip olduğu hesap sistemi, çapraz platform, ekip modları gibi özellikleri Fall Guys’a da getirmek istediğini belirtti.
  • Oyunun Rocket League örneğinde olduğu gibi ücretsiz olabilmesi konusunda ise “Şimdilik açıklayacak bir şeyimiz yok” cevabı verildi.

fall guys

Mediatonic, oyun için hedeflerini böyle aktarırken Epic Games’in yönetim ekibinin de bu anlaşma hakkında söyleyecek bazı sözleri vardı. Epic’in CEO’su ve kurucusu Tim Sweeney, gelişme hakkındaki fikirlerini aşağıdaki gibi dile getirdi.

“Epic’in sanal evrene yatırım yaptığı apaçık ortada olan bir şey, ve Tonic Games de bu amacı taşıyor. Epic olarak sanal geleceği inşa ederken nasıl sağlam oyun, içerik ve deneyimler üreteceğini bilen yaratıcı yeteneklere ihtiyacımız var.”

Son haftalar Fall Guys için oldukça hareketli geçiyor. Dördüncü sezonunun teması açıklanan oyunun Nintendo Switch ve Xbox platformlarına geleceği geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Bu durum da gelmesi kuvvetle muhtemel olan çapraz platform özelliğini daha da kıymetli kılıyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir