Anasayfa > Espor Haberleri > ESL One: Road to Rio Güney Amerika Şampiyonu BOOM!

ESL One: Road to Rio Güney Amerika Şampiyonu BOOM!

CS:GO’nun bir sonraki major turnuvası için puan toplanan turnuva ESL One: Road to Rio Güney Amerika ayağının şampiyonu BOOM oldu.

ESL One: Road to Rio çeşitli bölgelerde tüm hızıyla devam etmekte. ESL One: Rio adlı major turnuvaya katılım için bölgesel sıralama puanı kazanmak amacıyla turnuvada boy gösteren takımlar, bu puanlar için bir turnuvada daha mücadele edecek.

Puanların toplandığı ilk turnuva ESL One: Road to Rio için Güney Amerika ayağında rekabet sonlanmış durumda. Dört takımın katıldığı bölgede şampiyon BOOM olup 6.000 doları ve 1600 puanı kazanırken ikinci takım Isurus 3.000 dolarla birlikte 1500 puanı cebine koymuş durumda. Güney Amerika üçüncüsü Imperial 1.000 dolar ve 1400 puan kazanırken sonuncu RED Canids 1300 puanla turnuvadan ayrıldı.

esl one road to rio

BOOM ve Isurus arasında geçen final mücadelesi, çekişmeli anlara sahne oldu. Üç maçlık seri 2-0 bitse de ikinci maçın heyacanı bütün seriye yetti.

Serinin ilk maçı Nuke haritasında oynandı. 16-6’lık skorla BOOM’un lehine sonuçlanan maçta felps performansıyla dikkatleri üzerine çekti. CT tarafındayken ilk yarıyı 10-5’lik skorla bitiren şampiyon için maçın ikinci yarısı da zorlu geçmedi, maç da 16-6 biterek seriyi 1-0’lık duruma getirdi.

Serinin ikinci maçında ise apayrı bir mücadele vardı. Mirage haritasında oynanan ve 22-19 biten maç, BOOM’un lehine sonuçlanarak şampiyonluğu Brezilyalı takıma verdi. İlk yarıyı 11-4 önde kapatıp ilk maçın ölü toprağını üzerinden attığını zanneden Isurus, ikinci yarıda performansını sürdüremedi. İlk rauntlarda zorlanarak dizginleri elinden kaçıran takım, aldığı bir rauntun etkisiyle skorunu 14’e kadar taşısa da bu fark galibiyet için yeterli olmadı. İki uzatma oynanan maçta 22-19’luk skorla galip takım BOOM oldu. Felps, bu maçta da güzel bir performans göstererek takımını şampiyonluğa taşıdı.

ESL One: Road to Rio Avrupa 1. Gün Sonuçları

ESL One: Road to Rio turnuvasının Kuzey Amerika ve Avrupa ayakları tüm heyecanıyla devam etmekte. Turnuvanın CIS (bağımsız devletler topluluğu) ayağı ise üç gün sonra başlayacak.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir