Anasayfa > Espor Haberleri > ESL Pro League 11. Sezon Avrupa Şampiyonu Fnatic!

ESL Pro League 11. Sezon Avrupa Şampiyonu Fnatic!

Fnatic, ESL Pro League 11. Sezon finalinde mousesports’u 3-2’lik skorla eleyerek turnuvanın şampiyonu olmayı başardı.

ESL Pro League 11. sezon şampiyonu bugün oynanan büyük finalin ardından Fnatic oldu. Turnuvanın final serisi son maçına kadar oynanarak heyecanlı anlara sahne oldu. İlk sıradan direkt finale çıkmayı başaran Fnatic’in karşısında yarı final maçını Astralis’e karşı kazanıp adını finallere yazdırmış woxic’li Mousesports’un olduğu heyecan dolu maçı Fnatic kazandı.

Serideki ilk maçı kazanan takım 16-11 ile Fnatic oldu. İlk maçta parlayan isim ise 24-6-17’lik performansıyla Brollan’dı. Overpass’te oynanan maçın kaybeden tarafındaki Mousesports’ta temsilcimiz Özgür “woxic” Eker’in 16-3-17’lik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

İkinci maç ise Dust II haritasında oynandı. Serinin ikinci maçını ise Mousesports kesin bir galibiyetle sonlandırdı. 16-7’lik maça damgasını vuran isim ise 24 kill ile Karrigan oldu. Böylece serideki durum 1-1’de eşitlendi.

Vertigo haritasında oynanan üçüncü maç, temsilcimizin woxic’in büyük katkısıyla Mousesports lehine sonuçlandı. Maçı 16-11 kazanan ekip, serideki durumu 1-2 yaparak avantajı eline aldı.

Mousesports, son maç olabilecek Nuke haritasını kendisi seçmesine rağmen Fnatic tarafından adeta ezildi. Flusha’nın damga vurduğu maçı kazanan taraf 16-1 ile Fnatic oldu. Böylece seri 2-2 ile beşinci maça uzadı.

Serideki beşinci ve son maç Mirage haritasında oynandı. İlk yarısı çekişmeli geçip 8-7 Fnatic lehine sonuçlanan maçtan galip ayrılan taraf şampiyon Fnatic oldu. Maçın yıldızı Flusha’nın  kill aldığı maçı kazanan isim, turnuvanın şampiyonu oldu.

Şampiyon Fnatic, şampiyonluk ödülü olan 110.000 doları kasasına koyarken ikincilikle yetinmek zorunda kalan Mousesports 65.000 dolar kazanmış durumda. ESL Pro League 11. Sezon üçüncüsü Astralis, dördüncüsü ise Natus Vincere oldu. Detaylara resmî HLTV sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir