Anasayfa > Espor Haberleri > ESL ve Dreamhack Yayın Hakları İçin Twitch’le Anlaştı

ESL ve Dreamhack Yayın Hakları İçin Twitch’le Anlaştı

Dünya’nın en büyük espor organizasyonlarından ESL ve Dreamhack, 2022 yılına kadar canlı yayın için Twitch ile münhasırlık anlaşması imzaladı.

Bildiğiniz üzere Dreamhack ve ESL günümüzdeki en büyük espor kuruluşlarından ikisi. Dreamhack Dünya’daki en büyük espor festivallerini düzenlerken, ESL de Dünya’nın en büyük spor liglerini ve turnuvalarını düzenliyor. Adları daha çok Counter-Strike: Global Offensive ile anılsa da PUBG‘den Rainbow Six: Siege‘e, Dota 2‘den Clash of Clans‘a kadar bir çok oyun için organizasyonlar düzenliyorlar.

ESL daha önce 2018 yılında, bir çok yayıncının da o dönem yaptığı gibi, Facebook ile münhasırlık anlaşması yapmıştı. Bu anlaşma ESL’e ait görüntülerin sadece anlaşılan platformda yayınlanabileceği anlamına geliyordu. İzleyici sayılarında görülen düşüşten sonra 2019 yılında bu anlaşma feshedilmiş ve Twitch’e geri dönüş yapılmıştı.

Dün yapılan anlaşmada ise ESL ve Dreamhack, Twitch ile yayın münhasırlığı anlaşması yaptı. Bu anlaşmaya göre ESL’in 2021 ve 2022 yıllarında düzenlediği ligler ve turnuvalar sadece Twitch üzerinden yayınlanacak. ESL Global Medya Başkan Yardımcısı Frank Uddo konu hakkında, yayınlanan içeriklerin yıllardır Twitch’de olduğu ve böyle bir anlaşma yapmalarının Twitch’le daha yakından çalışmanın doğal olduğunu ve izleyicilere daha iyi hizmet sunacaklarını söyledi.

 

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir