Anasayfa > Blog > Facebook Gaming Nedir?

Facebook Gaming Nedir?

Oyunseverlerin sıklıkla ziyaret ettiği platformlardan birisi olarak hayatlarımızda yer alan Facebook Gaming Nedir? Gelin servisi tanıyalım.

Facebook Gaming, Facebook’un oyunseverleri platformda tutmak için oluşturduğu bir servistir. Canlı yayın servisi de bulunan Facebook Gaming geçtiğimiz süreçte Microsoft’un canlı yayın platformu Mixer’i de bünyesinde dâhil etmiştir. Kısacası Facebook Gaming şu an Amazon’un bir markası olan Twitch platformunun en büyük rakibidir. Pek çok yayıncıya yuva olan platformun rakibini de daha yakından tanımak isterseniz aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Twitch Nedir?

Platformda dünyaca ünlü yayıncılar yer almaktadır. Eğer göz atmak isterseniz linki takip edebilirsiniz. Ayrıca Facebook Gaming’in ‘Instant Games’ servisi üzerinden tarayıcı oyunları oynayarak da vakit geçirebilirsiniz. Tabii ki oluşumun tek ekstra özelliği de bu değil. İçeride turnuva başlatabilir, diğer turnuvaları takip edebilir ve yayınları takip ederek çeşitli platform içi ögeler kazanabilirsiniz.

Facebook Gaming Yayın Açma

Platforma girdiğinizde sol panelde yer alan ‘Canlı Yayına Geç’ butonuna tıklayın. Ardından aşağıdaki görselin olduğu bir panel açılacak.

facebook gaming yayın açma

Neredeyse bütün yayıncılar, yayın anahtarlarını bir canlı yayın programında çalıştırarak insanlara görüntülerini verirler. Yine de ortada yer alan ‘Kamerayı Kullan’ seçeneğiyle de tek tıklamada canlı yayına ulaşmanız mümkündür. Yayın anahtarıyla daha profesyonel bir şekilde seyircilerinizle buluşmak isterseniz de yapmanız gereken oldukça basit.

  • Yayın Anahtarı Kullan, seçeneği seçiliyken ileri deyin.
  • Biraz aşağıya sürükleyerek sağ taraftaki ‘Canlı Yayın Kurulumu’ bölümüne geçin
  • Yayın anahtarı alanını kopyalayarak OBS ya da kullandığınız diğer canlı yayın programına yapıştırın.
  • Tebrikler yayındasınız!
OBS Nedir, Video Çekme ve Kaydetme Ayarları

Facebook Gaming nedir sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Umarız site hem yayın yapmak isteyen okurlarımıza, hem de yayın izlemek isteyenlere oldukça keyifli vakitler geçirmeleri konusunda yardımcı olabilir. İyi oyunlar!

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir