Anasayfa > Blog > Fatal Scar Error – Execution Paused Hatası Çözümü

Fatal Scar Error – Execution Paused Hatası Çözümü

Fatal scar error hatası nasıl çözülür? Age of Empires 4 ve Company of Heroes 2 gibi oyunlarda çıkan execution paused hatasının çözüm yöntemlerini derledik.

Eş-zamanlı strateji oyunları oyuncuları tarihi cephelerin ardına götürür. Kaynak toplama ve bölge ele geçirme mekaniklerinin kullanıldığı yapımlarda taktiksel bir yaklaşım da oldukça önemlidir. Örneğin Company of Heroes serisi RTS formülünü İkinci Dünya Savaşı’na götürür. Warhammer 40,000: Dawn of War gibi yapımlar da oyuncuları uzak gezegenlerdeki savaşa davet eder. Türün oyunları benzerliklere ve farklılıklara sahip olsa da ne yazık ki hepsi fatal scar error hatasını bünyesinde barındırır.

RTS Nedir? – Eş Zamanlı Strateji Oyunları

Oyuncuyu yeni bir eylem yapmaktan alıkoyan hata nasıl çözülür?

Fatal Scar Error Hatası Nasıl Çözülür?

Age of Empires IV, Company of Heroes 2 ve benzeri birçok yapımda karşımıza çıkan hata oyunda aksiyon almanızı engelliyor. Hatayı kesin olarak çözmek mümkün olmasa da aşağıdaki yöntemler sayesinde yaşanmasını önlemek mümkün.

Görevleri doğru bir sırada tamamlayın.

Birçok eş-zamanlı strateji oyuncu sefer sürecinde oyunu farklı senaryolara davet eder. Örneğin Company of Heroes 2’de oynadığınız bir görevde sırayla oyunun tanımlayacağı objektifler doğrultusunda hareket etmeniz gerekir. Dolayısıyla görevler hem sırayla tamamlanmalı hem de “tamamlanmış” statüsünde kalmalıdır. Objektifler tamamlandıktan bu statüyü bozan herhangi bir durum oyunda fatal scar error – execution paused hatasına neden olur.

  • Oyun sizden A noktasını ele geçirmenizi ister.
  • A noktasını ele geçirdikten bir süre sonra B noktasının ele geçirilmesi gerekmektedir.
  • Böyle bir durumda oyun motorunun hesaplama sürecini sekteye uğratabilecek olasılıklar vardır:
    • Oyuncu A noktasını ele geçirmeden B’ye hareket edilmesi
    • A noktasını ele geçirdikten sonra düşman birimlerin A’yı geri alması

Listelediğimiz bu iki olasılığın yanı sıra oyun motorunun hesaplayamayacağı birçok durum fatal scar error ile karşılaşmanıza sebep olacaktır. Bazı oyuncular Age of Empires IV’de belirlenen bir bölgeyi kuşatmadan doğrudan düşman karargahına hareket ettikten sonra bu hatayla karşılaştığını belirtti. Dolayısıyla senaryoları oyunun belirlediği görev bütünlüğünde tamamlamanızı öneriyoruz.

Sıklıkla yeni kayıt dosyaları oluşturun.

Yukarıdaki durumla karşılaşmanız halinde büyük zaman kayıpları yaşamamak ilerleyişinizi kaydetmeyi unutmayın. Sık sık oluşturduğunuz kayıt dosyaları execution paused hatası ile karşılaşmanız durumunda sizi en baştan başlama zorunluluğundan kurtarır. Kayıt dosyalarının üzerine yazmak yerine yeni dosyalar oluşturmakta da fayda var.

Oyunun dosya bütünlüğünü doğrulayın.

Hatanın ortaya çıkmasının ardındaki sebeplerden biri de oyunun dosya bütünlüğünde yaşanan problemler olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek dosya bütünlüğünü doğrulayabilirsiniz.

  • Steam Kütüphane penceresini açın.
  • Sol taraftan dosyalarını doğrulamak istediğiniz oyunu bulun.
  • Sağ tıklayın ve Özellikler sekmesine geçiş yapın.
  • Yerel Dosyalar kısmını açın.
  • Oyunun dosya bütünlüğünü doğrula komutunu seçin.
  • Steam denetleme yaptıktan sonra eksik dosyaları indirecek ve hatalı olan verileri güncelleyecektir.

Fatal Scar Error – Execution Paused hatası çözüm rehberimiz umarız daha rahat bir RTS deneyiminde size yardımcı olur.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir