Anasayfa > Blog > Fishkeeper Oyununun Erken Sürümünü Denedik

Fishkeeper Oyununun Erken Sürümünü Denedik

2021 yılında çıkması beklenen Fishkeeper geliştiricilerinden oyunun çok erken bir sürümünü sizin için test etme fırsatı yakaladık.

Bilgisayarınızın başında hayalinizdeki akvaryumu kurabilme imkanınıza sahip olacağınız bir oyun olan Fishkeeper, geçen aylarda dikkatimizi çeken bir oyun olmuştu. Oyunun geliştiricileri SaveButonu takımımıza ellerindeki oyunun erken sürümünü teklif edince ise biz de hemen incelemeye koyulduk. Ancak elimizdeki ürün oyunun son halinden çok ama çok uzak bir ürün, hatta o kadar erken bir sürüm ki oyunda bir kılavuz ve kontroller menüsü bile yok. Oyunu nasıl oynayacağımızı geliştiricilerden aldığımız bir video ile öğrenebildik.

Fishkeeper: Akvaryumda Balık Besleme Simülasyonu

Gelelim oyunun kendisine. Tıpkı bu oyun hakkındaki diğer yazımızda bahsettiğimiz gibi bir Tycoon ya da Hayat Simülatörü tarzında bir oyun. Bir evin salon masasına kurduğunuz ve enini, boyunu, cam rengini, taban yapısını, kısacası aklınıza gelen birçok şeyi ayarlayabildiğiniz bir akvaryuma farklı türden su canlıları ekleyebiliyorsunuz. E tabii bu canlıların akvaryumda sağlıklı yaşaması için bazı önlemler almanız gerekiyor. Akvaryum filtresi, termometre ve ısıtıcı gibi ekipmanlara ihtiyacınız var; çünkü her farklı türün yaşam koşulları birbirinden farklı. Bu yüzden de akvaryuma almak istediğiniz farklı türler arasında da seçim yapmanız gerekiyor, yoksa bir tatlı su balığı ve bir tuzlu su balığını aynı akvaryumda beslemek gibi bir şey mümkün değil.

fishkeeper

Bunun yanında beslediğiniz balıkların ne kadar mutlu olduğunu, suyun bazikliğini, tuz oranını ve akvaryumun kirlilik derecesini ölçen metreler var, ve oyunun en önemli unsurları bunlar. Temizlik harici diğer unsurları akvaryum dışından yönetiyorsunuz, ancak temizlik biraz daha farklı çalışıyor. Oyunda istediğiniz şekilde donatabileceğiniz küçük bir oyuncak su altı botu bulunuyor. Bu botun ilk başta sadece kozmetik bir unsur olduğunu düşünsek de aslında akvaryumun çeşitli ekipmanlarını temizlemek için yönettiğiniz bir araç olduğunu öğrendik. Bot kamerasına istediğiniz zaman geçerek balıklarınızın yanında dolaşıp yarattığınız akvaryumun güzelliğine bakabilirsiniz, ancak bu botun bir diğer amacı da akvaryumun temizlenmesini sağlamak.

Oyunun bu erken sürümünün son derece kısıtlı imkanlarıyla da olsa incelediğimiz Fishkeeper, tamamlandığında gerçekten de güzel bir oyun olabilir. Oyunun fikri ve sunduğu imkanlar gerçekten de ilgi çekici, ve tamamlandığında eğer düzgün işlenirse ünlü Tycoon oyunları arasında yer edinebilir. Eğer oyunun fikrini beğendiyseniz ve geliştiricileri desteklemek isterseniz, Steam Kickstarter linkine buradan ulaşabilirsiniz. Bize Fishkeeper’ın bu erken sürümünü test etmemizi sağlayan Blinkclick Games ekibine teşekkür ediyoruz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir