Anasayfa > Blog > Flash Oyunlar Nasıl İndirilir? .swf Dosyaları Nasıl Çalıştırılır?

Flash Oyunlar Nasıl İndirilir? .swf Dosyaları Nasıl Çalıştırılır?

Flash oyunlar nasıl indirilir? 2021’de desteği son bulacak Flash oyunları bilgisayarımıza nasıl indirebiliriz? Nasıl oynayabiliriz? Detaylar yazımızda.

Flash Oyunlar Nasıl İndirilir?

Nostalji yapmak veya oyunları bilgisayarınızda bir yere kaydetmek istiyorsanız yapmanız gereken işlem aslında oldukça basit. Chrome’un Flash Player desteğini kaldırması dünyanın sonu değil, neredeyse tüm oyunlar hala ulaşılabilir durumda! Bu yazımızda adım adım size Flash oyunları indirmeniz konusunda yardımcı olacağız.

Flash Player’a İzin Verdiğinizden Emin Olun

Flash Player, Google Chrome üzerinden engellenmiş halde olabilir. Bunu Google çeşitli güvenlik sebepleriyle yapıyor. Engellemeyi kaldırmak için Chrome’da sağ üstte bulunan 3 noktaya tıklayarak “Ayarlar” menüsünü açın. Biraz aşağı kaydırdığınızda “Gizlilik ve güvenlik” sekmesini göreceksiniz, burada “Site Ayarları”na tıklayın ve ardından aşağı kaydırarak Flash’ı görün. Flash ayarına tıklayıp ayarı varsayılan olan “engelle”den “önce sor” a getirdiğiniz durumda Flash Player artık Chrome üzerinden çalışabilir durumda olacaktır.

Oyunu Açın

Sitelerde Flash Player kullanan oyunlar hala erişilebilir durumda. Seçtiğiniz herhangi bir oyunu açın ve sonraki adımımıza hazırlanın. Bu kısım çok heyecanlı.

“İncele”

E-okul yıllarında ailemizi kandırmak için yaptığımız hileyi hatırlıyorsunuzdur. “Ögeyi denetle” veya “İncele” üzerinden sayfanın kodlarına girip sayılar değiştirebiliyorduk. Bu sefer oyunun bulunduğu sitede mouse’umuza sağ tık atıp “incele” ekranına girerek .swf uzantılı bir link bulmaya çalışacağız. Bunun için sağda ekran açıldıktan sonra CTRL+F tuşuna basıp .swf yazarak kodların içinde bu harflere sahip dosyaları aratacağız.

Biz çocukluğumuzun oyunlarından “Fancy Pants Adventures”ı indirmeyi denedik.

.swf’yi arattığımız zaman karşımıza bir kaç ifade çıkabilir. Bunların içinden altı çizili olan linki bulmanız önemli çünkü bu bizim indirme linkimiz olacak. Resimde sarı ile üstü sarı ile çizili kısımdaki linkin hepsini kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırın. Entera bastığınız zaman .swf dosyası otomatik olarak bilgisayarınıza inecek.

Ne yazık ki işimiz burada bitmiyor. “.swf” uzantılı dosyamız bilgisayarınızda büyük ihtimalle çalışmayacak. Bunun için sıradaki adımımız çok önemli.

Minecraft Shader Nasıl Kurulur?

.swf Uzantılı Dosyalar Nasıl Çalıştırılır?

Bu aşamadan sonra yapmamız gereken Adobe Flash Player Debug Downloads sayfasına girmek. Bu link üzerinden sayfaya ulaşabilirsiniz. Sayfada biraz aşağı kaydırıp Windows için resimdeki gibi “Download the Flash Player projector content debugger” seçeneğine tıklamanız ve dosyayı indirmeniz gerekiyor.

Debugger’lar programların hata ayıklama sürümleridir. Biz bu sürüm sayesinde bilgisayarımızdaki .swf uzantılı dosyaları çalıştırabileceğiz. Flash Player’ın resmi sayfasından yaptığımız bir indirme ve virüs tehlikesi yok.

İndirdiğiniz dosyayı açtığınızda sizi bomboş bir ekran karşılayacak. Önceki adımda indirdiğimiz .swf dosyası hala yakınınızda mı? Değilse korkmayın Chrome’un indirilenler sayfasından dosyaya hala erişebilirsiniz. Şimdi tek yapmanız gereken dosyayı tutup programın içine bırakmak.

Oyunumuz Flash Player Debugger’ı sayesinde tıkır tıkır çalışıyor! Çocukluğunuzdan aklınızda kalan tüm oyunları bir dosyaya “.swf” uzantılı şekilde indirip kaydedebilir ve aklınıza geldikçe Debugger’ın içine sürükleyerek oynayabilirsiniz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

4 Yorumlar

  1. Özlem gidermek için birebir, elinize sağlık Atabek Bey.

  2. Tam 2haftadır flash oyunları nasıl çalıştırılır diye araştırıyorum ve bugun karşıma senin siten senin yazın cıktı kardeşim,teşekkür ediyorum,Silahlı çatışma iki için arıyordum ve şuan oynuyabiliyorum.Emeğine sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir