Anasayfa > Espor Haberleri > Flashpoint 1 Şampiyonu MAD Lions Oldu!

Flashpoint 1 Şampiyonu MAD Lions Oldu!

Flashpoint 1 turnuvasında mutlu sona ulaşan isim, çekişmeli geçen büyük finalde Brezilya ekibi MIBR’ı mağlup eden MAD Lions oldu.

Turnuvada üst braketten konsolidasyon finaline düşmesinin ardından üst finaldeki rakibiyle tekrar karşılaşan MAD Lions, MIBR ile olan ikinci karşılaşmasında ilkinin intikamını aldı. MAD Lions, üst finalde MIBR’a kaybedip alt brakete düşmesinin ardından alt braketin şampiyonu HAVU’yu konsolidasyon finalinde mağlup ederek finale kalmaya hak kazanmıştı.

Final serisinde galibiyete çok yaklaşan MIBR’ın son maçta yaptığı basit hatalar, ucuna kadar getirdiği turnuvayı kaybetmesine sebep oldu. Rehavete katılan takım, bunun bedelini şampiyonluğu kaybetmekle ödedi.

Danimarka ekibi MAD Lions, maçların hepsi 16-13 biten üç maçlık seriyi 2-1 kazandı.

  • Serinin ilk maçı, Mirage haritasında oynandı. Maç, fer’in olağanüstü performansıyla birlikte 16-13’lük skorla MIBR’ın lehine sonuçlandı. Maç esnasında ping problemleri yaşayan Lions, teknik bir mola alıp oynadıkları yeri değiştirmek zorunda kalmıştı. Lions tarafında Bubzkji’nin sergilediği 23 kill’li performans, takımına maçı getirmeye yetmedi.

 

  • Inferno’da oynanan ikinci maç da en az ilk maç kadar heyecanlıydı. Danimarkalı şampiyon ekip tabanca rauntunda gücünü gösterdikten sonra ivmeyi yakalayıp ilk dört rauntu kazanmayı başardı. İlk yarısı 7-8 MIBR lehine biten maçın galibi ise 16-13’lük skorla ikinci yarıda maça daha iyi odaklanan MAD Lions oldu. Bu skorla birlikte serideki durum eşitlendi, şampiyonluk son maça kaldı.

 

  • Son maç, MIBR’ın iyi oynamasıyla bilinen Train haritasındaydı. Train’de oynanan oyunun ilk yarısı hiç şaşırtıcı geçmedi ve 12-3 MIBR lehine sonuçlandı. CT tarafında büyük bir avantaj yakalayıp maçı bitirdiğini sanan ekip, ikinci yarıda MAD Lions’ın gazabına uğradı. Tam konsantre oyuna gömülen ekip, T tarafında çok basit hatalar yapan MIBR’ı affetmedi ve mükemmel bir geri dönüşle maçı 16-13, seriyi de 2-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Flashpoint’in ilk şampiyonu MAD Lions, şampiyon olarak 500.000 dolar kazanırken ikinci ekip MIBR 250 bin doları kasasına koydu. Flashpoint 1 turnuvası ile ilgili detaylara HLTV’den ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir