Anasayfa > Espor Haberleri > Funplus Phoenix Edward Gaming’i Yenerek Yoluna Devam Ediyor

Funplus Phoenix Edward Gaming’i Yenerek Yoluna Devam Ediyor

Çin League of Legends Ligi LPL’de çeyrek finaller sona erdi. Son mücadelede Funplus Phoenix, EDG’i eleyerek yarı finale adını yazdırdı.

Son Dünya Şampiyonası Şampiyonu Funplus Phoenix, LPL’de yoluna devam ediyor. Normal ligi 3.sırada bitiren ekip, Royal Never Give Up’ı 3-1’le geçen Edward Gaming ile çeyrek finalde mücadele etti. Deneyimli ekibi 3-1’le geçmeyi başaran son şampiyon, adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Yarı finalde ligi 2.bitiren JD Gaming ile mücadele edecek olan Funplus Phoenix’in oynadığı temiz oyunla bir tık daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yarı final mücadelesi ise Team WE’yi elemeyi başaran Top Esports ile normal sezon lideri Invictus Gaming arasında oynanacak.

Final mücadelesi ise 2 Mayıs Cumartesi oynanacak. En iddialı League of Legends sahnelerinden biri olan LPL’in finalini kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Hepimizin bildiği üzere uzun yıllardır bu oyunun kitabını uzakdoğulu ekipler yazıyor. Avrupa takımı G2, geçen sene Dünya Şampiyonası’nda finale kadar gelmeyi başararak batının da bir şeyler başarabileceğini bizlere göstermiş olsa da Funplus Phoenix, G2’yu darmadağın edip 3-0’la şampiyon olmuştu.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir