Anasayfa > Espor Haberleri > G2 Esports MAD Lions ‘a boyun eğdi

G2 Esports MAD Lions ‘a boyun eğdi

League of Legends Avrupa Ligi LEC 2020 Kış Mevsimi Play-off’larında ilk maç G2 Esports – MAD Lions arasındaydı. MAD Lions, 3-2’lik galibiyetle yarı finale adını yazdırmayı başardı.

League of Legends Avrupa Ligi LEC 2020 Kış Mevsimi’nde Play-off’lar başladı. Dün ilki oynanan Play-off maçları 3 gün daha devam edecek. Daha sonrasında 11-12 Nisan’da oynanacak yarı finalleri izleyeceğiz. Finalistler ise 19 Nisan Pazar günü Vadi’de kozlarını paylaşacaklar.

İlk maç G2 Esports ile MAD Lions arasındaydı. Mevsim sonuçlarına veya daha önceki senelere bakacak olursak şüphesiz favori G2 idi. MAD Lions çaylaklarla dolu bir takımdı, dolayısıyla hiçbir yorumcu MAD Lions’a şans vermiyordu. Hatta birçoğu G2’nun seriyi 3-0 süpüreceğine inanıyordu.

Öyle olmadı. 5 maça uzayan inanılmaz seri aynı zamanda ilk kez çevrimiçi oynanan Play-off serisiydi. MAD Lions seriye çok çalışmış ve adapte gözüküyorken, G2 tam aksine darmadağınık bir oyun oynadı. Çok fazla pozisyon hatası yapan tecrübeli ekip, 2. ve 4.maçları kazanarak seriye tutundu. Bu 2 maç, iyi oynamalarının değil, sadece tecrübeli olmalarının getirdiği galibiyetlerdi.

G2 Esports vs MAD Lions : Çevrimiçi ilk Play-off

Yukarıda belirttiğim üzere, dünkü maçla beraber ilk kez bir Play-off mücadelesi de çevrimiçi oynanmış oldu. Hepimizin merakla beklediği sistemi, birkaç teknik hata yaşansa da Riot Games gayet iyi idare etti diyebiliriz. Offline bir turnuvanın verdiği keyfi belki veremedi, oyuncuların spontane tepkilerini ve anbean yüz ifadelerini görebilmeyi özledik. Ancak yaşadığımız bu günlerde daha iyisini maalesef isteyemiyoruz.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir