Anasayfa > Espor Haberleri > Gambit Esports, Acend’ı Yenerek Valorant EMEA Challengers Finalisti Oldu

Gambit Esports, Acend’ı Yenerek Valorant EMEA Challengers Finalisti Oldu

Valorant EMEA Challengers Playyoffları Lower Bracket finalinde Acend vs Gambit Esports karşılaşmasında kazanan taraf 3-1’lik skor ile Gambit Esports oldu. Detaylar haberimizde.

SuperMassive Blaze, İlk EMEA Challengers Finalisti Olmayı Başardı

Valorant Masters Berlin yolunda TR, CIS ve EU bölgelerinden gelen takımlar EMEA Challengers Playyoffları’nda mücadele etmeye devam ediyor. Bugün oynanan bo5 Lower Bracket finalinde Acend ve Gambit Esports takımları karşılaştı. Karşılaşmanın sonucunda 3-1’lik skor ile kazanan Gambit Esports oldu ve SuperMassive Blaze’in ardından ikinci EMEA Challengers finalisti olmayı başardı. İşte haritaların özeti:

gambit acend

Ascent 18-16 (Gambit Galibiyeti)

Bo5 olarak oynanan serinin ilk haritası Gambit Esports tarafından seçilen Ascent oldu. Oyunun ilk elini Gambit alsa da Acend tarafından hızlı bir cevap geldi. Her ne kadar cevap gelse de oyunun 6.raundundan sonra işler Gambit lehine yöneldi ve Gambit ilk yarıyı 8-4 kapatmayı başardı. İkinci yarı ise oldukça çekişmeli oldu. İkinci yarının ilk 2 raundunu alarak başarılı bir şekilde durumu 8-6’ya getiren Acend’ın ardından Gambit 3 raund üst üste kazandı ve durumu 11’e getirmeyi başardı.

Çekişme giderek arttı ve durum 12-12’ye kadar geldi. Uzatmalarda da art arda kazanılan ve kaybedilen raundlar ile durum 16-16’ya kadar geldi. Gambit Esports, bu noktadan itibaren geri kalan elleri kazanarak haritayı 18-16’lık skorla kapatarak rakibini yenmeyi başardı. Böylece seride genel skor 1-0 olmuş oldu. Karşılaşmada Acend takımından Türk oyuncumuz ‘’cNed’’ ve Gambit Eports takımından ‘’sheydos’’ 30 kille ulaşmayı başardı.

Bind 13-4 (Gambit Galibiyeti)

Karşılaşmanın ikinci haritası Acend tarafından seçilen Bind oldu. Bu maç oldukça kısa sürdü ve Gambit Esports, karşılaşmanın büyük bölümünü domine etti. Acend ilk elden sonra hızlı bir cevap vererek durumu 1-1 yapsa da, haritada toplam sadece 4 raunt kazanabildi. İlk yarı 9-3 biterken, Gambit Esports, ikinci yarıda sadece 1 el kaybederek durumu 13-4’e getirdi ve haritayı kapattı. Karşılaşmanın MVP’si ‘’d3ffo’’ oldu. Böylece karşılaşmada genel skor 2-0 olmuş oldu.

Breeze 13-9 (Acend Galibiyeti)

Üçünü harita genelde en çok banlanan haritalardan birisi olan Breeze oldu. İlk yarıda müthiş bir Acend dominasyonu izleme fırsatımız oldu. Gambit Esports, ilk yarıda sadece ilk raundu alabildi. 11-1 biten ilk yarı sonrası Acend, ikinci yarıya büyük bir avantajla başlamış oldu. İkinci yarıda ise Acend’ın haritayı hızlıca kapatması beklenirken Gambit Esports’tan 6 raunt art arda galibiyetler geldi.

Durum 11-7’ye gelirken Acend 12.raundunu kazandı ve  durumu 12-7 yaptı. Gambit, rakibinin haritayı almaması için her şeyi yaptı ve durumu 12-9’a getirdi. Beklenenden çok daha uzayan maç 22.raund ile Acend’ın 13’e ulaşması ile bitmiş oldu. Böylece genel skor 2-1 oldu.

Haven 13-7 (Gambit Galibiyeti)

Karşılaşmanın 4.haritası Haven oldu. İlk yarıda Gambit Esports, rakibi Acend karşısında büyük bir başarı göstererek 8-4’lük skorla avantajlı duruma geldi. İkinci yarıda da Acend, rakibine karşı hamle yapamayınca Gambit, bazı raundları verse de durumu 13-7’ye getirmeye başardı ve haritayı kapattı.

Böylece genel skor 3-1 oldu ve bo5 olarak oynanan mücadeleyi Gambit Esports kazanmış oldu. Maçın MVP’si yenilen takımda yer almasına rağmen Acend ekibinden Türk oyuncumuz ‘’cNed’’ oldu.

Böylece Gambit Esports EMEA Challengers Playoffları’nda ikinci finalist oldu. 22 Ağustos 2021 TSİ 16.00’da SuperMassive Blaze vs Gambit Esports, final mücadelesi oynanacak. EMEA maç tablosuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir