Anasayfa > Espor Haberleri > Gambit Esports VALORANT EMEA Challengers Şampiyonu Oldu

Gambit Esports VALORANT EMEA Challengers Şampiyonu Oldu

VALORANT EMEA Challengers Playoffları’nda büyük final mücadelesi gerçekleşti. SuperMassive Blaze vs Gambit Eports karşılaşmasının galibi Gambit Esports oldu. Detaylar haberimizde.

Gambit Esports, Acend’ı Yenerek Valorant EMEA Challengers Finalisti Oldu

EU, TR VE BDT(Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgelerinden takımların toplandığı ve VALORANT Masters Berlin yolunda mücadelelerin gerçekleştiği EMEA Challengers Playoffları’nda büyük final mücadelesi gerçekleşti. Turnuvanın şampiyonu 3-1’lik skorla Gambit Esports oldu.

Turnuvanın ilk finalisti SuperMassive Blaze olmuştu. SuperMassive Blaze, FPX, G2 ve Acend’ı yenerek Upper Bracket’tan düşmeden finale kadar ulaşmış ve finalist olmuştu.

Gambit  Esports ise, Acend ile gerçekleştirdiği ilk karşılaşmada Lower Bracket’a düşüp yoluna oradan devam etmişti. Burada Team Liquid, G2 Esports ve ardından Lower Bracket finalinde Acend’ı yenerek ikinci finalist olmuştu. Ve sonunda final mücadelesi gerçekleştirildi. EMEA Challengers şampiyonu Gambit Esports oldu. İşte oynanan haritaların özeti:

gambit esports smb

Ascent 13-1 (SMB Galibiyeti)

Gambit Esports tarafından seçilen Ascent, karşılaşmanın ilk haritası oldu. Karşılaşma tamamiyle SuperMassive Blaze tarafından domine edildi. İlk yarıda Gambit Esports, temsilcimiz SuperMassive Blaze’e karşı 1 raunt bile alamadı ve yarı 12-0 bitti.

İkinci yarının ilk raundunda Gambit Esports 1 raunt almayı başarsa da force buy sonrası SMB, 13.raundunu da alarak 13-1 ile haritayı kapatmayı başardı. Maçın MVP’si eski BBL Esports oyuncusu ‘’russ’’ oldu. Kill katkısı olarak özellikle Izzy, Brave ve Russ müthiş bir oyun geçirdi. Böylece genel skor 1-0 oldu.

Split 13-11 (Gambit Galibiyeti)

Temsilcimiz SuperMassive Blaze tarafından seçilen Split haritası ikinci harita oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça çekişmeli geçti. Her takım 3-4 raunt art arda kazandı ve ardından kaybetti. 6-6’lık skorla ilk yarı iki takım için de eşit avantajla kapandı.

İkinci yarıda ise Gambit Esports oyuna daha iyi başladı ve baskı yarattı. Baskıya rağmen SMB aradaki farkı oldukça azalttı ve haritada dayanmaya çalıştı. Buna rağmen Gambit Esports 13-11’lik skorla rakibi SMB’yi yenmeyi başardı. Karşılaşmanın MVP’si ‘’Chronicle’’ oldu. Böylece genel skor 1-1 oldu.

Bind 13-5 (Gambit Galibiyeti)

Gambit Esports tarafından seçilen Bind haritası üçüncü harita oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Gambit baskısı ile birlikte SuperMassive Blaze’den gelemeyen cevaplar sonrası 9-3’lük büyük bir avantajla ilk yarı bitti.

İkinci yarıda ilk 2 raundu SMB aldı ve kendi skorunu 5’e çıkardı. Her ne kadar ilk 2 raunt alınmış olsa da Gambit Esports bu noktadan sonra rakibine şans tanımadı ve kalan tüm raundları kazanarak 13-5’lik skorla haritayı kapattı. Maçın MVP’si 19/11/7’lik skorla ‘’nAts’’ oldu.

Haven 13-3 (Gambit Galibiyeti)

Temsilcimiz SuperMassive Blaze tarafından seçilen Haven haritası dördüncü harita oldu. İlk yarıda Gambit Esports büyük bir baskı kurararak durumu 5-0’a kadar getirdi. SMB’den biraz cevap gelse de Gambit üstünlüğü hiçbir zaman rakibine vermedi ve 9-3 olarak ilk yarıyı bitirdiler.

İkinci yarıda ise Gambit Esports, ilk 2 raundu aldı ve durumu 11-3’e getirdi. Bu noktadan sonra da skor 13-3 oldu ve Haven haritasının galibi Gambit oldu. Böylece genel skor 3-1’e geldi ve EMEA Challengers şampiyonluğu Gambit’e gitti.

Böylece VALORANT EMEA Challengers şampiyonu olan Gambit, 32.500 Euro; temsilcimiz SuperMassive Blaze ise 15.500 Euro para ödülünü kazanmış oldu. Gambit Esports ayrıca Berlin‘de seri başı olma hakkı kazandı. EMEA Challengers genel maç tablosuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Her iki takım da Acend ve G2 dahil olmak üzere 10 Eylül 2021 itibariyle başlayacak VALORANT Masters Berlin turnuvasında yerini alacak. Gösterdikleri tüm emek ve başarı için temsilcimiz SuperMassive Blaze takımını ve şampiyonlukları dolayısıyla Gambit Esports‘u tebrik ederiz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir