Anasayfa > Espor Haberleri > Gambit, Valorant EMEA Playoffları’nda G2 Esports’u Yenmeyi Başardı

Gambit, Valorant EMEA Playoffları’nda G2 Esports’u Yenmeyi Başardı

Valorant EMEA Challengers Playoffları tüm hızıyla devam ediyor. Lower Bracket’ta G2 Esports ve Gambit Esports mücadelesinde kazanan taraf 2-1’lik skorla Gambit Esports oldu. Detaylar haberimizde.

SuperMassive Blaze VALORANT Masters Berlin Biletini Kaptı

Valorant Masters Berlin yolunda karşılaşmalar devam ediyor. Masters Berlin turnuvasına EMEA’dan katılacak takımların belirlendiği EMEA Challengers Playoffları devam ediyor. Her ne kadar Masters Berlin turnuvasına katılacak takımlar olan Acend, SuperMassive Blaze, Gambit Esports ve G2 Esports’un durumları kesinleşse de mücadeleler tüm önemiyle devam ediyor.

Gerçekleşen karşılaşmanın CIS bölgesi tarafı Guild Esports tarafından Lower Bracket’a düşürülen ve ardından Team Liquid’i 2-1 yenerek emin adımlarla Lower Bracket’ta ilerleyen Gambit Eports’tu. Diğer takım ise EU tarafından gelen G2 Esports oldu. G2 Esports, SupperMassive Blaze tarafından Lower Bracket’a düşürülmüştü. İşte haritaların özeti:

gambit esports g2

Ascent 13-3 (Gambit Galibiyeti)

Gambit Esports, rakibi G2 Esports karşısında kendi seçtiği Ascent haritasında büyük bir dominasyon sergilemeyi başardı. Rakibine ilk yarıda 2 ve ikinci yarıda sadece 1 raunt vererek haritayı kapattı. G2 Esports, rakibi Gambit karşısında yeterli cevabı vermeyi başaramadı ve 13-3 yenildi. Gambit takımından ”Chronicle”, Odin ile gösterdiği savunma performansı ile göz kamaştırdı ve 22/7/10’luk skoru ile maç MVP’si oldu. G2 tarafında ise takım MVP’si yalnızca 9/14/5’lik skoru ile Mixwell oldu. Böylece BO3 olarak oynanan maçın ilk haritası Gambit’e gitmiş oldu.

Icebox 13-7 (G2 Galibiyeti)

Gambit Esports, rakibi G2 Eports tarafından seçilen Icebox haritasında ilk haritada gösterdiği dominasyonu göstermeyi başaramadı. İlk yarıda her iki takım da birbirlerine seri cevaplar verdi ve durumu 6-6 yaptı. İkinci yarıda ise işler Gambit aleyhine yöneldi. G2 Esports art arda 6 raunt kazanarak ikinci yarıyı domine etti.

G2 Esports, 6 rauntluk serinin ardından sadece 1 rauntluk Gambit cevabının ardından 1 raunt daha kazanarak haritayı 13-7’lik skorla kapatmayı başardı. Maç MVP’si eski Team Heretics oyuncusu ‘’Nukkye’’ oldu. Gambit tarafında ise Chronicle Reyna karakteriyle 13/15/7’lik skorla takım MVP’si oldu. Böylece seride genel durum 1-1’e gelmiş oldu.

Bind 14-12 (Gambit Galibiyeti)

Serinin belirleyici haritası ise Bind oldu. Haritanın ilk yarısında Gambit’e karşı küçük cevaplar verebilse de G2 Esports istediğini elde edemedi. 8-4’lük skor ile Gambit ilk yarıyı büyük bir avantajla kapattı. İkinci yarıda ise G2 Esports, Icebox’ta olduğu gibi tekrar dominasyon gösterdi. Haritayı yavaş yavaş kapatıyor derken Gambit Esports’tan cevap geldi ve durum 12-12’ye geldi.

Uzatmalar sonrası ise 14-12’lik skorla Gambit Esports haritayı kapattı ve 2-1’lik genel skorla karşılaşmanın galibi oldu. Karşılaşmanın MVP’si 52 kill ile ‘’Chronicle’’ oldu.

Böylece G2 Esports turnuvadan elenmiş oldu. G2 Esports, Playofflar’da ilk 4 takım arasında olduğu için Valorant Masters Berlin turnuvasında yer alacak. EMEA Challengers Playoffları tablosunu buradan takip edebilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir