Anasayfa > Blog > 3D Game Studio Sistem Gereksinimleri, Kaç GB? (2023)

3D Game Studio Sistem Gereksinimleri, Kaç GB? (2023)

3D Game Studio sistem gereksinimleri nelerdir? Kısaca 3DGS olarak da bildiğimiz yazılım depolamada kaç GB alan kaplıyor?

Conitec Datasystems imzalı üç boyutlu oyun geliştirme sistemi oyun ve gerçekçi uygulamalar yapmak için araçlar sunuyor. Windows işletim sistemi için yayımlanan GameStudio bünyesinde pek çok farklı editöre yer veriyor. Model, seviye, hata çözümünün yanı sıra motor bünyesinde geniş bir grafik ve model kütüphanesi de yer alıyor.

Detaycıların Bilgisini Sınayacak Oyun Motoru Testi

Oyun motoruna dair en ilginç noktalar ise Kabus 22 ve Süpercan oyunları oldu. 2006’da Son Işık adlı yerli oyun stüdyosunun imzasını taşıyan Kabus 22 3D Game Studio ile yapıldı. Sobee imzalı 2010 çıkışlı Süpercan da 3DGS bünyesinde geliştirildi. Peki GameStudio sistem gereksinimleri nelerdir?

Game Studio Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

3D GameStudio sistem gereksinimleri tarafında da oldukça düşük taleplere sahip. Motoru stabil bir şekilde çalıştırmak ve oyun geliştirmek için sisteminizin aşağıdaki asgari donanım düzeyinde olması gerekiyor.

  • İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7, 8, 10 32-bit ve 64-bit
  • Ekran Kartı: 64 MB
  • RAM: 1 GB

Game Studio’nun önerilen sistem gereksinimleri ise on beş yıllık bilgisayarlarda bile rahatlıkla çalışmasını mümkün kılıyor.

  • İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7, 8, 10 32-bit ve 64-bit
  • Ekran Kartı: 256 MB
  • RAM: 2 GB

3DGS Oyun Motoru Sürümleri Nelerdir?

Oyun motorunun sistem gereksinimlerinin yanı sıra dört farklı sürüme sahip olduğunu da belirtelim. 2B ve 3B uygulama geliştirme noktasında GameStudio temelinde aynı A8 motoruna sahip olan dört farklı sürümle karşımıza çıkıyor.

GameStudio Free: Klasik oyun geliştirme süreci için ideal bir sürümdür. İki boyutlu ve üç boyutlu oyunlar geliştirme noktasında oldukça yeterlidir.

GameStudio Extra: Oyununuzun kodlarının görülmesini ve değiştirilmesini engeller. Ücretsiz sürümle aynı özelliklere sahip olsa da Extra adlı sürüm kodunuzu önceden derler.

GameStudio Pro: Profesyonel sürüm ise çevrimiçi hizmetlere sahip oyunlar geliştirmeyi mümkün kılıyor. Bu sürüm ile üst düzey grafiklere sahip uygulamalar geliştirmek ve gölgelendirme efektleri eklemek mümkün.

Sonuç

3D Game Studio sistem gereksinimleri hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik. Oyun motoru nedir diye merak ediyor, bu noktada bilgi almak istiyorsanız diğer içeriklerimize göz atın.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir