Anasayfa > Blog > Gank Ne Demek? LoL Gang Nedir?

Gank Ne Demek? LoL Gang Nedir?

MOBA oyunlar ve özellikle de League of Legends ile birlikte hayatımıza giren Gank ne demek ve LoL gang nedir, gelin öğrenelim.

Gank, baskın anlamına gelir. Oyun üç koridor ve aralarında yer alan ormandan oluşur. Koridordaki rekabetin seyrini değiştiren şeylerden birisiyse orman ve diğer koridorlardan gelen ‘gank’ ya da ‘gang ataklarıdır. Bu ataklarda rakip oyuncuya sezdirilmeden yaklaşan takım oyuncusu ya da oyuncuları, rakibe beklenmedik bir anda saldırı yapar. Aynı anda koridorun oyuncusu da saldırarak rakibi haklarlar.

LoL Terimleri

LoL Gang Nedir? Doğrusu Gang mi Gank mi?

Gang, İngilizce’de ‘Çete’ anlamına gelmekte. Rakibe bir anda saldırıldığında bu duruma da ‘çeteleme’ olarak kullanılarak Gang denilebiliyor. Ancak oyuncular hangisinin doğru kullanım olduğunu da yıllardır tartışmaktalar ve bu noktada bir akıl karışıklığı olduğu açık.

Doğrusu iki kullanım da aynı amaca hizmet ettiği için burada tek bir doğru aramak mantıklı değil. İsterseniz ‘Gang’ diyerek bir takım eylemi yapacağınızdan bahsedin, isterseniz de baskınınızı belirtmek için ‘Gank’ deyin. Aralarında çok bir fark yok ve ikisi de oyunda sürekli olarak kullanılıyor.

Gank Atmak Ne İşe Yarar?

Baskınlar oyunun kaderini doğrudan belirleyen, çok önemli bir mekaniktir. Bu eylemler sayesinde koridor üstünlükleri ele geçirilir ve rakibin ana üssüne daha kolay ulaşılabilir. Koridorunda rekabeti kaybeden karşı takım oyuncusu daha az minyon temizleyeceği için daha az para kazanacaktır ve eşya önderliği de iyi baskınlar yapan takıma geçecektir. Bununla birlikte seviye olarak öne çıkmak, doğru bir baskın ardından kuleyi almak gibi ekstradan olumlu yönleri de bulunur.

Gang Kimin İşidir?

Sürekli olarak ormandaki NPC karakterleri keserek gelişen Ormancı (Jungle) rolündeki oyuncuların temel görevi koridorlara beklemedikleri anlarda ataklar düzenlemektir. Dolayısıyla bunun onların işi olduğunu söylemekte yanlış bir şey yok. Fakat orta koridor oyuncusu da diğer koridorlara yakınlığı dolayısıyla kimi zaman baskınlara gidebilir.

LoL Jungle Ne Demek?

Gang Nasıl Atılır – Gank Nasıl Atılır

Rakip, kulesinden uzakta ‘farm’ yaparken de bir baskın gerçekleştirilebilir, iki oyuncu birbirlerine girdiğinde de… Önemli olan şey kayıp vermeden, yüksek hasar bırakarak rakibi ortadan kaldırmaktır. Genellikle en harika saldırılar, en hızlı hareket eden oyuncular tarafından gerçekleştirilir. Saldırıya başlarken ormanın hangi tarafından çıktığınız ve rakip tarafından görülüp görülmediğiniz de çok önemlidir. Aşağıda başarısız bir deneme nelere sebep olabilir kısa bir video ile ekledik.

Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir