Anasayfa > Listeler > Oyunculuğun Geleceği – GeForce Now En İyi Oyunlar
geforce-now-en-iyi-oyunlar

Oyunculuğun Geleceği – GeForce Now En İyi Oyunlar

GeForce Now en iyi oyunlar listemiz ile oyunculuğun geleceği olarak görülen sistemde deneyimleyebileceğiniz en iyi yapımları sizler için derledik.

Bulut tabanlı oyun sistemleri yavaş ancak emin adımlarla yollarına devam ederek geleneksel oyunculuğun yerini almak için yürüyorlar. Oyunları cihazınızın gücünden bağımsız olarak, tıpkı bir yayın izler gibi oynayabildiğimiz sistemler bir hayli popülerlik kazanmaya başladılar. Bunlardan en ünlüsü ve stabili ise NVIDIA‘nın GeForce Now sistemi. Bu sistem ile birlikte sahip olduğunuz ve GeForce Now kütüphanesinde bulunan herhangi bir oyunu dilerseniz mobil bir cihazda, dilerseniz de PC üzerinden oynayabiliyorsunuz. Geçtiğimiz aylarda Turkcell işbirliği ile Türkiye sunucuları da hizmete giren ve Türk Lirası ile de ödeme almaya başlayan sistem her geçen gün çok daha fazla oyuncu tarafından tercih ediliyor ve kullanılıyor. Gelin bizler de GeForce Now sistemi içerisinde oynayabileceğiniz en iyi oyunlar nelermiş, bunlardan öne çıkanlara göz atalım.

Cloud Gaming Nedir?

  • A Plague Tale: Innocence

Geliştirici koltuğunda Asobo Studios adlı bağımsız bir ekibin oturduğu ve 2019 yılında çıkış yapmış olan A Plague Tale: Innocence bizleri alıp ortaçağın karanlık atmosferinin tam ortasında sürükleyici bir maceraya çıkartıyor. Gizemli bir güç tarafından yönetiliyormuşçasına hareket eden ve veba taşıyan farelerin kol gezdiği bu ürkütücü diyarlarda kimse güvende değil. Biz de karakterimiz Amicia ve küçük kardeşimiz Hugo ile bu kaotik ortamda yolumuzu bulmak, elimizden gelirse de tüm bunların arkasındaki sırları çözmeye çalışıyoruz. Yolculuğumuz boyunca ise bizlere yine bizim gibi çocuk olan çeşitli müttefikler eşlik ediyor. A Plague Tale: Innocence yarattığı eşine az rastlanır atmosfer, merak unsurunu sürekli diri tutan hikayesi ve bağ kurmakta hiç de zorlanmayacağınız karakterler ile kesinlikle denenmesi gereken bir yapım. Ayrıca oyunun devam halkası A Plague Tale: Requiem‘in de yolda olduğunu hatırlatmakta fayda var.

  • Assassin’s Creed Serisi

Oyun dünyasının efsanevi serilerinden Assassin’s Creed de GeForce Now sistemi üzerinde deneyimlenebilen yapımlar arasında. Yıllar içerisinde pek çok değişimden geçen seri buna karşın popülerliğinden ise hiçbir şey kaybetmiş değil. Oyuncular Altair‘den tutun da Bayek‘e kadar neredeyse tüm suikastçılarımızı hala bağırlarına basıyorlar. Seri son halkaları ve bu yapımlarda geçirdiği değişimler ile eleştirilse de yine de oyuncuların gönüllerinde apayrı bir yere sahip. Dilerseniz geçmişte bir yolculuğa çıkmak için, dilerseniz de serinin son oyunlarının devasa dünyalarında kaybolmak için Assassin’s Creed serisini GeForce Now üzerinden tüm oyunları ile deneyimleyebilirsiniz.

  • Battlefield 1

Oyun dünyasının iki devi, geliştirici DICE ve yayıncı EA Games‘in ellerinden çıkan Battlefield 1 oyuncuya daha önce eşine rastlanmamış bir I. Dünya Savaşı anlatısı sunuyor. 5 farklı cephede savaşın ateş hattındaki farklı hikayelere sahip, farklı milletlerden askerleri canlandırdığımız yapım sevilen hikaye modunun yanı sıra hala lobileri dolu olan çok oyunculu modu ile de dikkat çekiyor. Topyekün savaşı en güzel anlatan yapımlardan biri olan Battlefield 1’de savaşın tüm dehşeti ve acımasızlığı yüzünüze adeta bir tokat gibi çarpacak. Pek çok sahnesi ile adeta bir tarih dersi niteliğinde de olan ve grafikleri ile büyüleyen oyunu cihazınızın gücünden bağımsız olarak GeForce Now sistemi üzerinden de deneyimleyebilirsiniz.

  • Control

Karşımızda oyun dünyasının en sevilen stüdyolarından olan Remedy‘nin modern zaman klasiği Control var. Daha önce oyun dünyasına Max Payne gibi bir efsane kazandırmış olan stüdyonun son yapımı bizleri gizemli bir araştırma tesisinde yaşanan alışılmadık olayların tam ortasına atıyor. Hikayesi, mekanikleri, mekan ve bölüm tasarımları ile son yılların mutlaka oynanması gereken yapımlarından olan Control de bulut tabanlı platform üzerinden erişilebilecek en iyi yapımlar arasında.

  • Counter Strike: Global Offensive

Valve‘ın yılların eskitmek şöyle dursun, şarap misali daha da güzelleştirdiği oyunu Counter Strike: Global Offensive de GeForce Now kütüphanesinde yer alan oyunlar arasında. Emektar PC’nizde CS oynamaktan sıkıldınız, çok daha iyi performans gösteren bir makina ile neler yapabileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Öyleyse Counter Strike‘ı bir de GeForce Now‘dan oynamayı deneyin. Tüm FPS arttırma yöntemlerini uygulamış olmanıza rağmen hala tatmin edici performansa ulaşamamış olan oyunculardansanız belki de ilacınız GeForce Now‘dadır?

Oyun Kaç FPS Olmalı?

  • Crysis Remastered Trilogy

Tüm dünyada popülerliğini ve başarısını kanıtlamış, biz Türk oyuncuların gönüllerinde ise apayrı bir yere sahip olan Crysis serisi geçtiğimiz aylarda remastered sürümü ile oyuncu karşısına tekrar çıktı. Sevdiğimiz seriyi yenilenmiş grafiklerle görmek de başta oyunun sıkı hayranları olmak üzere hepimizi mutlu etti. İlk çıkış yaptığı dönemde bile pek çok bilgisayarın kaldırmakta zorlandığı ”can it run Crysis (Crysis kaldırır mı) gibi bir soru kalıbının ortaya çıkmasına neden olmuş Crysis serisini yenilenmiş grafikleri ile tam performansta oynamak isterseniz bunun için GeForce Now sisteminden yararlanabilirsiniz. Seri her üç oyunuyla da sistemin kütüphanesinde yer alıyor.

  • Cyberpunk 2077

İşte, belki de son 10 yılın en tartışmalı oyunu karşımızda! Yarattığı tüm sansasyonlar ve tartışmalar bir kenara dursun, Cyberpunk 2077 her şeye rağmen kesinlikle deneyimlenmesi gereken oyunlardan. CD Projekt Red‘in yarattığı büyüleyici Night City‘nin sokaklarında dolaşma zevkini tatmak isterseniz sistem burada da imdada yetişiyor. Güncellemeler ile birlikte dengelenmeye çalışan performans sorunları ile boğuşan oyun maalesef aradan geçen zamana rağmen hala istenilen seviyede stabil çalışmıyor. Burada da GeForce Now imdada yetişiyor ve oyunu yüksek performansla oynamanıza olanak sağlıyor.

  • Death Stranding

Oyun dünyasının dahisi, deneysel işleri ile hepimizi kendine hayran bırakan Hideo Kojima‘nın son oyunu Death Stranding son yıllarda gördüğümüz en farklı yapımlardan. Yenilikleri oyunlarına yedirmekten hiç çekinmeyen Hideo Kojima‘nın farklı bir anlatı ve oynanış üslubu ile süsleyip önümüze koyduğu oyun bizlere mahvolmuş ancak umutların tamamıyla tükenmediği uçsuz bucaksız bir açık dünya sunuyor. Kimileri için kargoculuk simülasyonu, yürüme oyunu olan ancak kimileri için ise bir başyapıt, bu zamana kadar eşine rastlanmamış bir oyun olan Death Stranding hakkındaki kararınızı iyisi mi oyunu kendiniz deneyimleyerek verin. Grafikleri ile insanı bir sinema filminin içindeymiş gibi hissettiren (gerçi bunda oyunda yer alan pek çok ünlü ismin de etkisi olabilir) oyun GeForce Now kütüphanesine dahil.

  • Euro Truck Simulator 2

Euro Truck Simulator 2 oynayan herkesin üzerinde birleştiği müşterek bir konu varsa o da bu yapımın kimi zaman bir terapi niteliğinde olduğudur. Kafayı boşaltıp dertlerden biraz da olsa uzaklaşmak için en doğru yapımlardan olan Euro Truck Simulator 2 ile tüm Avrupa’yı eşsiz manzaralar eşliğinde dolaşabilir, o ülke senin bu kasaba benim size verilen malı kamyonunuz ile taşıyarak kafa dağıtabilirsiniz. İnsanı alıp bambaşka bir boyuta atan oyun da GeForce Now kütüphanesine dahil olan oyunlar arasında.

  • Fortnite

Son yılların yükselen oyun türü battle royale daha uzunca bir süre bulunduğu yerde kalacak gibi görünüyor. Bu türün en başarılı yapımlarından biri olan Fortnite ise tahtını hiç kimselere kaptırmaya niyetli görünmüyor. Bir battle royale oyunu olmaktan çok daha fazlasını da oyunculara sunan yapımda dilerseniz dünyaca ünlü isimlerin canlı konserlerine katılabilir, dilerseniz de sinema dünyasına damga vurmuş yönetmenlerin filmlerini beyaz perdede arkadaşlarınız ile birlikte izleyebilirsiniz. Göze hitap eden karakterize grafikleri ile yarattığı renkli dünyayı bir adım daha ileri taşımış olan Fortnite‘ı GeForce Now sistemi üzerinden yüksek performansla deneyebilirsiniz.

  • Ghostrunner

Ghostrunner oyuncuyu alıp uzak bir geleceğin distopik dünyasına bırakıyor. Katanamız ile önümüze gelen düşmanları ve engelleri aşarak ilerlediğimiz yapımın ritmi oldukça yüksek ve tempo bir an olsun düşmüyor. GeForce Now sistemine dahil olan en iyi oyunlar arasında kendine haklı bir yer bulan Ghostrunner yarattığı bu ilgi çekici dünyayı ve seri oynanış mekaniklerini aynı zamanda görsel tarzı ile de destekleyerek ortaya eşine az rastlanacak bir yapım koyuyor. Alışması zaman alsa da üzerinde bir kez ustalaştıktan sonra alacağınız keyfin hayli yüksek olacağını garanti edebileceğimiz yapım sistemin kütüphanesi içerisinde bir şans vermeniz gerekenler arasında.

  • Metro Serisi

Hayatına başarılı bir kitap serisi olarak başladıktan sonra oyun uyarlaması ile karşımıza çıkan ve bunlarla da en az kitapları kadar başarılı olan Metro serisi bizleri nükleer savaşın mahvettiği yakın bir geleceğe götürüyor. Bu dünyada insanlığın tek sığınağı ise yer altındaki metro tünelleri. Yer altını örümcek ağları gibi sarmış bu tünellerin arasında ise dışarıdaki radyasyondan nasibini almış türlü çeşit yaratığın yanı sıra insan aklının çok daha zor alacağı bazı gizemler saklanıyor. Metro serisi her biri hem oyun basınından hem de oyunculardan iyi notlar almış üç oyunu ile de GeForce Now sistemine dahil ve tercih edilebilecek en iyi oyunlar arasında.

  • Mount & Blade Serisi

Tüm dünyada popüler olan ve biz Türk oyuncuların ise göğsünü gururla kabartan Mount & Blade serisi oyun dünyasına eşine hala rastlamadığımız pek çok şey bahşetti. TaleWords Entertainment tarafından oyun dünyasına armağan edilen seri yıllar içerisinde kendini geliştirmeyi de başardı. Eğer milli gururumuz olan seriyi hala denemediyseniz GeForce Now sisteminin gücünden yararlanarak serinin son halkası Mount & Blade II: Bannerlord‘u yüksek grafikler ve iyi bir performans ile deneyimlemenin tam zamanı olabilir.

  • Path of Exile

Deneyimleyebileceğiniz en iyi ücretsiz oyunlar arasında da kendine yer bulan Path of Exile benim diyen çoğu ücretli yapımın bile sunamayacağı bir eğlence sunuyor. Harika grafikleri, ustalıkla yaratılmış dünyası, dengeli karakterleri ve dövüş sistemi ile Path of Exile oyuncuya adımını attığı anda müthiş bir hikaye sunuyor. 2013 yılında çıkışını gerçekleştirmiş olan oyun o tarihten bu yana sürekli güncel tutuluyor. Geliştirici ekibin oyuncu topluluğunun istek ve taleplerini ciddiye alıp buna göre düzenlemeler yaptığını da hesaba katacak olursak Path of Exile daha uzun yıllar adından söz ettirecek yapımlardan. Siz de bu büyüleyici dünyaya adımınızı GeForce Now sistemi üzerinden atabilirsiniz.

  • Saints Row Serisi

Oyun dünyasının en absürt, en ele avuca sığmaz ve en eğlenceli serilerinden olan Saints Row da GeForce Now sistemine dahil ve sistemin kütüphanesi içerisinde mutlaka deneyimlenmesi gereken en iyi yapımlardan. Farklı bir mizah anlayışı ile bezenmiş keyifli yapımları oyuncularla buluşturan serinin tüm oyunları GeForce Now sisteminde yer alıyorlar. Bizlere de bu eşine az rastlanır absürtlükteki dünyaya adım atmak kalıyor!

  • The Witcher Serisi

Hayatına bir kitap serisi olarak başladıktan sonra CD Projekt Red‘in oyun uyarlaması ile çok geniş kitlelerce tanınır olan The Witcher serisi her yeni oyunu ile serinin bir önceki yapımının üzerine koymayı başaran nadir serilerden. İlk yapımı ile henüz çok ufak bir firma olan CD Projekt Red‘in üzerine dikkatleri çeken, ikinci oyunla bu dikkatin haklı sebeplerini bizlere gösteren ve son oyunu olan The Witcher III: Wild Hunt ile ise başyapıt nasıl yapılırmış kanıtlayan serinin tüm oyunlarını GeForce kütüphanesinde bulabilirsiniz. İlk oyunundan itibaren her yapımı ile sisteme dahil olan seriye en baştan başlayıp bu büyüleyici dünyaya adım atmak için doğru zaman!

  • Tomb Raider Serisi

Oyun dünyasının en dişli kadınlarından olan Lara Croft aynı zamanda yılların eskitemediği bir efsane. İlk oyunu ile 1996 yılında oyuncu karşısına çıkmış olan Tomb Raider serisi aradan geçen yıllarda pek çok kez değişim geçirdi ve takvimler artık neredeyse 2022 yılını gösterirken hala aramızda! Zamanın eskitemediği serilerden olan Tomb Raider bu sürece pek çok oyun sığdırdı, bu oyunların tümü ise GeForce Now kütüphanesinde yer alıyorlar. Bir efsanenin doğuşundan itibaren geçirdiği tüm sürece tanıklık etmek isteyen oyuncular için seri biçilmiş kaftan.

  • Valheim

Nors mitolojisinin hikayelerinden fırlamış büyüleyici bir dünyaya adım atabileceğiniz Valheim henüz erken erişim aşamasında olmasına karşın tüm dünyayı kasıp kavuran bir yapım. İster tek, isterseniz de arkadaşlarınız ile keşfedebileceğiniz uçsuz bucaksız bir dünyaya sahip olan Valheim PlayStation 1 döneminden fırlamış gibi görünen grafikleri ile de alışılmadık bir görsel tarz çiziyor. Hayatta kalma türünün de en iyi örneklerinden olan yapım aynı zamanda GeForce Now kütüphanesine de dahil olan en iyi oyunlar arasında kendine rahatlıkla yer buluyor. Size de ekibinizi toplayıp bu büyüleyici ve her bir adımı keşfinize açık dünyaya yelken açmak kalıyor.

İskandinav Mitolojisinden Esintiler Taşıyan Oyunlar

  • Vampyr

2018 yılında çıkan ve bizleri bu tarihten tam 100 yıl önceye, 1918 yılına götüren Vampyr Londra sokaklarını kan ve dehşet ile boyamamıza imkan veriyor. Başarıyla yaratılmış kasvetli Londra sokaklarında bir damla kan için terör estirdiğimiz yapım hikayesi ile de insanı anında içine çekmeyi başarıyor. Bu hikayeye bir de harika bir görsel tarz, mekan tasarımı ve başarılı mekanikler dahil olunca ortaya çıkan iş de neredeyse bir başyapıt seviyesinde oluyor. GeForce Now kütüphanesine dahil olan oyunu hala denemediyseniz bir şans vermek için daha neyi bekliyorsunuz!

  • Watch Dogs Serisi

Oyun dünyasının devlerinden Ubisoft‘un en büyük markalarından olan Watch Dogs serisi en başta firmanın verdiği vaatlerin altından kalkamamış olsa da şimdilerde kendi yolunu buldu ve o yolda gayet başarılı bir biçimde ilerliyor. Her bir oyunu ile bizlere başka bir hacker’ın hikayesine tanık olma imkanı sunan seri son oyunu olan Legion ile ise tüm bir şehri tam manasıyla bizim kontrolümüze veriyor! Her şehir sakini takımınıza katılmayı bekleyen potansiyel üyeler ve Londra sokakları ise bir anda oyun alanınız oluveriyor! Eğlence dozunun hayli yüksek olduğu ve gerçek şehirlerden modellenmiş geniş haritaları ile oyuncuya büyük özgürlük sunan oyun serisinin her üç yapımına da GeForce Now üzerinden erişip bir şans verebilirsiniz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir