Anasayfa > Espor Haberleri > Geliştiriciler Valorant Espor Sahnesinde Organik Olarak Büyüsün İstiyorlar

Geliştiriciler Valorant Espor Sahnesinde Organik Olarak Büyüsün İstiyorlar

Riot Games’in yeni FPS oyunu Valorant espor sahnesine de damga vuracak gibi görünüyor. Geliştiriciler de bu konudaki isteklerini dile getirdi. Detaylar haberimizde.

Riot Games‘in ilk FPS oyunu Valorant kapalı betasının başladığı 7 Nisan 2020 tarihinden bu yana neredeyse tüm yayın platformlarında liderliği ele geçirmiş durumda. Oyuncuların yoğun ilgisi ile karşılanan Valorant için işler şu an için oldukça iyi gidiyor. Espor kanadında da aynı ilgi ile karşılanması beklenen Valorant için geliştiricilerin de bazı planları var.

VALORANT FPS Yükseltme Rehberimiz

ESPN ile yaptığı bir röportaj sırasında oyunun geliştirici ekibine dahil olan isimlerden Anna ”SuperCakes” Donlon‘da bu planlardan bahsetti. ”Espor oyunun içinden gelişen bir şeydir. Biz de oyunumuzun espor sahnesine taşınmasını istiyor ve ümit ediyoruz. Topluluğun aradığı şey gerçekten buysa büyük bir espor kolu olabiliriz” şeklinde konuşan Donlon Valorant espor sahnesinde nasıl bir yol izleyecek sorularına da yanıt vermiş oldu.

Espor sahnesine çıkmasına kesin gözüyle bakılan bir oyun geliştirdiklerinin farkında olduklarını da belirten Donlon buna karşın henüz espor konusunda yeteri kadar plan yapmadıklarını da belirtti. Son yıllarda büyük bir ivme ile büyümeye devam eden espor sektörü içerisinde her geçen gün değişen dinamikler de göze alındığında bu planlamanın yapılması oldukça karmaşık bir konu.

Yine de Valorant‘ın arkasında Riot Games gibi güçlü ve espor konusunda çok tecrübeli bir şirket olduğu gerçeğini de göz önünde bulunduracak olursak Valorant‘ın bu sahnede yükselmemesi ihtimali oldukça zor gibi görünüyor.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir