Anasayfa > Blog > Genshin Impact Adventure Rank Kazanma Rehberi

Genshin Impact Adventure Rank Kazanma Rehberi

Gacha sistemiyle işleyen Genshin Impact Adventure Rank adındaki bir seviye sürecine sahip. Detaylar rehber içeriğimizde.

28 Eylül 2020 tarihinde çıkış yaptığı günden itibaren 17 milyon kez indirilen Genshin Impact adlı ücretsiz RPG oyununu mercek altına aldık.

Ücretsiz RPG: Genshin Impact İnceleme

Genshin Impact Adventure Rank Nasıl Kazanılır?

Genshin Impact çeşitli rütbe ve seviye sistemlerine sahip. Genel oynanışın en mühim mekaniklerinden biri olan Adventure Rank ise çevrimiçi modu etkinleştirmek ve yeni görevlerin kilidini açmak gibi birçok özellik vadediyor. Karakterler için oldukça önemli olan Adventure Rank nasıl kazanılır?

Ana Hikaye Görevleri

Genshin Impact adventure rank

Genshin Impact görevler ile oyuncuyu ana hikayeye bağlamayı hedefliyor. Genel yapının temel dayanağı olan ana hikaye görevlerini yapmak size Adventure Rank tecrübe puanı kazandıracaktır.

Bununla beraber oldukça ilgi çekici olan oyunun hikayesine de dahil olabilir, ana görevleri tamamlamanız halinde Mora ve Character EXP gibi ödüller elde edebilirsiniz.

Genshin Impact Amenoculus ve Tanrı Heykelleri

Genshin Impact tasvir ettiği renkli Teyvat dünyasında birçok ilaha ve tanrısal varlığa sahip. Oyuna başladığımız bölgenin etrafında bu ilahların heykellerini bulmak mümkün.

Oyun içerisinde Statues of the Seven adıyla geçen bu heykeller size puan kazandırmak konusunda oldukça yardımcı olabilir. Deneyim puanının yanında para birimi ve karakter bazlı geliştirmeler de sunan yapıları haritanın etrafında bulabilirsiniz.

Genshin Impact adventure rank

Bu yapılardan bahsettiğimiz ödülleri almak için Anemoculus objesini elde etmeniz gerekiyor. Anemoculusları haritayı keşfederek kolayca elde edebilirsiniz. Bu ruhani varlıklar genelde gökyüzünde rastgele dolaşır ve bulunmaları oldukça kolaydır. Anemoculus topladıktan sonra tekrar bir heykeli ziyaret etmeniz ve envanterinizdeki Anemoculusları bağışlamanız gerekiyor.

Boss Dövüşleri, Tapınaklar ve Original Resin

Genshin Impact adventure rank

Original Resin oyundaki para birimlerinden biridir ve oyundaki çeşitli etkinliklerde kullanılır. Genshin Impact’e giriş yaptığınız her gün 120 adet Original Resin alırsınız. Bu para birimi ile boss dövüşlerini etkin hale getirebilir, çeşitli tapınaklara giriş yapabilirsiniz.

Boss dövüşlerinden başarılı ayrılmanız ve domain ismi verilen zindanlardaki etkinlikleri tamamlamanız durumunda Adventure Rank deneyim puanı ile ödüllendirilirsiniz. Envanterinizde Original Resin kalmadığında ana para birimlerinden biri olan Primogem kullanarak satın almanız mümkün.

Genshin Impact Adventurer’s Guild ve Ödüller

Oyuna başladığımız ilk bölgede Mondstadt şehrine yolculuk ediyoruz. Şehrin giriş kapısının hemen ilerisinde bulunan loncaya giderek atladığınız her Adventure Rank için ödüller elde edebilirsiniz.

Bu ödüller genelde Mora, birtakım eşyalar ve kaynak eşyalarından ibaret olsa da kesinlikle işinize yarayacaktır.

Adventure Rank 12 olduğunuzda günlük yan görevleri etkin hale getirebilirsiniz. Daily Commissions adı verilen etkinlikler ile daha fazla Adventure Rank elde etmeniz mümkün. Rütbe sisteminde 16.seviyeye ulaştığınızda ise oyunu çevrimiçi olarak oynayabilirsiniz.

 

 

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir