Anasayfa > Oyun Haberleri > God of War: Ragnarok PC İçin Çıkış Yapabilir!

God of War: Ragnarok PC İçin Çıkış Yapabilir!

Yeni GoW oyunu God of War: Ragnarok, Sony’nin CEO’sunun sözlerine göre önceki oyunun aksine PlayStation’a özel olmayabilir.

God of War, Marvel’s Spider-Man gibi PlayStation’a özel oyunlar PlayStation’ın oyuncuların gözünde özel konsol olarak görülmesinin önemli sebeplerinden bir tanesi. Sony de şu ana kadar bu fırsatı kullanarak birçok oyun serisini PlayStation’a özel yapıp oyuncuları kendi konsollarını almaya yönlendiren bir firma. Bu serilerden biri olan God of War’un son oyunu GoW 2018, ortaya koyduğu deneyimle birçok oyuncu tarafından beğeni toplamıştı. Serinin sonraki oyunu God of War: Ragnarok ise PC platformuna gelebilir.

God of War Ragnarok Sonunda Duyuruldu!

Serinin bir sonraki oyunu olan God of War: Ragnarok’un da yeni nesilde PlayStation’a özel olması beklenirken şaşırtıcı bir açıklama geldi. Sony’nin başındaki isim Jim Ryan, Telegraph’a yaptığı açıklamada oyunun diğer platformlara da gelebileceğini ima eden bir ifadede bulundu.

God of War

God of War: Ragnarok PC platformuna gelebilir

Telegraph’a yaptığı açıklamada birçok farklı konuya değinen Jim Ryan, God of War: Ragnarok oyununun PC için çıkışını yapabileceğine işaret etti. Oyunun PS5’e özel olup olmayacağı sorulunca Sony’nin CEO’su “Üzgünüm. Bu konu hakkında şu an söyleyeceğim hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı. Oyunun PS5’e özel olmaması, PC ve Xbox’tan ziyade aynı zamanda PS4’e çıkacağını da işaret ediyor olabilir.

God of War 5: Ragnarok

Her ne kadar bu açıklama tek başına somut bir şey ifade etmese de God of War gibi bir serinin yeni oyununun platformu konusundaki belirsizlik oyuncuları umutlandırdı. Xbox’ın yöneticisi Phil Spencer’ın izlediği “Herkes her yerde oyun oynayabilmeli” politikası, piyasadaki rakibi olan Sony’i de etkilemiş olabilir.

Spencer, önemli olan şeyin Xbox’ta oynayan oyuncu sayısı değil, Xbox tarafından yayımlanan oyunları oynayan oyuncu sayısı olduğunu belirtmişti. Xbox Game Studios, birçok platformda oynanabilir olan Minecraft Dungeons için çapraz platform özelliğini geçtiğimiz günlerde aktifleştirerek bu sözlerin arkasında durduğunu bir kere daha kanıtlamış oldu.

Sony’nin izleyeceği politika hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, sizce firma oyuncuları kısıtlayan bu alışkanlığından kurtularak God of War’un yeni oyununu diğer platformlar için de geliştirir mi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir