Anasayfa > Blog > Google Play Protect Nedir?

Google Play Protect Nedir?

Şirketin mobil tarafındaki önemli hizmetlerinden birisi olarak sayabileceğimiz Google Play Protect nedir? Buyurun yazımızda anlatalım.

Android işletim sistemlerinin korunması ve yaşanabilecek büyük fiyaskoların önüne geçilmesinde uygulama marketlerinin sorumluluğu oldukça büyük. Yalnızca uygulamaların mağazada listelenme aşamasında değil, sonrasında da sistemin korunmasını sağlamak gibi önemli bir misyonları bulunuyor. Android dediğimizde aklımıza gelen ilk işletim sistemiyse tahmin edebileceğiniz gibi Play Store’dan başkası değil. Peki, bu sistemin koruma yolları arasında yer alan GPP nasıl çalışıyor ve tam olarak ne yapıyor?

Uygulama İçi Satın Alma Ne Demek?

Google Play Protect, uygulama mağazasından indirilmiş olan aplikasyonların dosyalarını düzenli olarak tarar ve zararlı olabilecek yazılımları teşhis etmeye çalışır. Play Store üzerinden hangi uygulamaları, ne zaman taradığı ve bir sorun bulup bulmadığını görebiliriz. Ancak belirtmekte fayda var, APK kurulumu yaptığımız uygulamalarla ilgili bir koruma hizmeti sunmaz. Dolayısıyla tam olarak bir anti virüs hizmeti olduğunu söyleyemeyiz.

Google uygulama geliştiricilerin sisteme ekledikleri dosyayı elbette güncellemeyi bize göndermeden önce tarıyor. Ancak kimi zaman gözden kaçan, başlangıçta teşhis edilemeyen sorunlarla da karşılaşmamız mümkün olduğundan böyle bir hizmet gerekli görüldü diyebiliriz. Ayrıca tabii ki zararlı programların cihazlarımıza tek sızma yolu da güncellemeler değil.

Umarız yazımız, okurlarımız olan sizlerin akıllarında yer alan soru işaretlerini gidermemizi sağlamıştır. Cihazlarınızı elinizden geldiğince temiz kullanmayı ve güvenliklerine önem vermeyi unutmayın. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir