Anasayfa > Blog > Uygulama İçi Satın Alma Ne Demek?

Uygulama İçi Satın Alma Ne Demek?

Uygulama mağazalarında sıklıkla karşılaşılan kavramlardan birisi olarak kullanıcıları korkutan uygulama içi satın alma ne demek?

Uygulama içi satın alma, aplikasyonların içerisinde çeşitli ürün ve hizmetlerin ekstra ücretlendirmelerle satılması anlamına gelmektedir. Örneğin çoğu uygulama, reklamları kaldırmak için bu tip hizmetler sunmakta ve pazarlamaktadır. Play Store ya da AppStore gibi uygulama mağazaları da programları cihazlarına indirecek kullanıcılar için önceden konuyla ilgili uyarı bildirimi olarak “Uygulama İçi Satın Alma” ibaresini mağaza sayfasına yerleştirir.

Ön Sipariş Ne Demek?

Bu ibareyi gördüğümüz yazılımlarda aklımıza gelebilecek bütün alışveriş yollarının olabileceğini de anlamakta fayda var. Bu uygulamalarda kimi zaman abonelik sistemlerini pazarlayan geliştiricilerle de karşılaşabiliriz, uygulama için ekstra özellikleri ücrete tabi tutanlarla da… Mağazalar bu konuda bütün uygulamaları denetleyemediğinden dolayı, içeride ne tip şeylerin ücretli bir şekilde kullanıcılara önceden sunmasını bekleyemeyiz.

Okurlarımıza önemli bir hatırlatmayı yapmayı da unutmayalım. Programların çevirilerinin zayıf olduğu durumlarda her ay ödeme yapılması gereken abonelik sistemlerinin tek seferlik gibi gösterilmesi ve kullanıcının mağdur olması maalesef sık duyduğumuz bir konu. Lütfen alım yapmadan önce buna oldukça dikkat edin.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir