Anasayfa > Blog > Ön Sipariş Ne Demek?

Ön Sipariş Ne Demek?

Yazılım alışverişi denildiğinde akıllara gelen ilk kavramlardan birisi olan ön sipariş ne demek? Gelin sorunun yanıtını birlikte arayalım.

Ön sipariş, yazılımların, video oyunlarının ve uygulamaların çıkış gününden önce başlattıkları bir pazarlama stratejisidir. Müşteriler çıkışta çeşitli avantajlara sahip olmak amacıyla ürünü daha erken bir tarihte satın almalarına ‘ön sipariş’ denilmektedir. Bu pazarlama stratejisiyle, erken erişim karıştırılsa da aralarında bariz farklılıklar bulunmaktadır. Dilerseniz sıklıkla denk gelinen bu kavramı yakından tanımak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Erken Erişim Ne Demek?

Şirketlerin ürünlerini çıkış tarihinden önce satmak istemelerinin ve bu taktiğin neredeyse bütün geliştiriciler tarafından kullanılmasının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi elbette ki çıkış gününden öncesinde de maddi kaynak oluşturarak projeyi rahatlatmak. Ayrıca ana projeye katılamayan çeşitli özelliklerin hediye olarak dağıtılması gibi yan nedenlerden de bahsedilebilir. Peki, biz kullanıcılar için önemi nedir? Gelin bunu da listeleyelim.

Ön Sipariş Avantajları Nelerdir?

Şirketler ve kullanıcılar için bunun olumlu bir pazarlama yöntemi olmasının elbetteki bir nedeni var. İki taraf için de kazanç sağlayabiliyor olması. Peki, burada kullanıcı tarafının kazandığı etkenler nelerdir?

  • Erken indirme ve kullanabilme şansı bu şekilde sipariş eden kullanıcılara çoğunlukla sunulan bir avantajdır.
  • Ekstra içeriklerden yararlanmak da özellikle video oyunlarında dlc ve ekstra özelliklerle önceden sipariş veren kullanıcılara sağlanan bir avantaj olarak sayılabilir.
  • Firmalar genellikle bu şekilde ürünlerini biraz daha uygun bir fiyatla sunmakta ve çıkıştaki fiyatla arasında fark bulunmasını sağlamaktalar.
  • Desteklenen yazılımcıların ve geliştirici stüdyoların maddi sorunlardan uzak kalabilmesini sağlamak da birçok fan için önemli olabiliyor.

Elbette henüz çıkmamış bir içeriğe güvenerek para vermenin bazı riskleri de var. Ancak zaten her yolu mantıklı ve mantıksız kılan unsurların olacağını düşünürsek bunu anlamak da kolaylaşacaktır. Bu yazımızda “Ön Sipariş Ne Demek?” sorusunu yanıtlandırmaya çalıştık. İyi günler ve keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir