Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA 5 PlayStation 5’te 4K 60 FPS Çalışacak

GTA 5 PlayStation 5’te 4K 60 FPS Çalışacak

GTA 5 yeni nesil versiyonu, PlayStation 5’te 4K çözünürlükte ve 60 FPS’te çalışacak gibi görünüyor.

Dünyanın en çok satan 2. oyunu Grand Theft Auto 5’in, Geçtiğimiz senenin temmuz ayında gerçekleştirilen PlayStation 5 ilk gösterim etkinliğinde yeni nesil konsollara da geleceğini öğrenmiştik. Ancak 3 ayrı jenerasyonunda çıkış yaparak bir ilke imza atacak popüler yapımın PlayStation 5 ve Xbox Series X/S versiyonlarında içerik bakımından ne tür yenilikler göreceğimiz hala gizemini koruyor. ”Büyütülmüş ve İyileştirilmiş” olarak tanımlanan bu yeni nesil GTA 5 hakkında Rockstar Games, şimdiye kadar yalnızca birkaç kere konuştu.

İlk olarak, geçtiğimiz mayıs ayında Rockstar yeni nesil GTA 5 için çıkış tarihini açıklamıştı ancak duyuruda oyun hakkında başka detaylara yer verilmemişti. Oyunun bahsi ikinciye ise iki ay sonra temmuzda geçti. 2 gün içinde GTA Online’a gelecek ”Los Santos Tuners” güncellemesinden dolayı Twitter’de oldukça aktif olan Rockstar Games Twitter hesabı, GTA Online PlayStation 5 ve Xbox Series’de çıkış yaptığı zaman, bazı seçili arabaların yeni hız geliştirmeleri ve daha fazlasına uygun olacağını duyurmuştu. Bu özel geliştirmelerin yalnızca yeni nesil sürümlerde mevcut olacağını ifade eden tweet, daha fazla detay için hayranların beklemede kalmalarını söylemişti.

gta 5

GTA 5 yeni nesil sürümü hakkında yeni bir detay, Rockstar Games tarafından değil Playstation’un Alman blog sayfasından gelmiş gibi görünüyor. Bir bakıma yanlışlıkla bilgi sızdırmış 20 Temmuz tarihli blog gönderisi, henüz bugün oyun sızıntıları subreddit‘inin bir üyesi tarafından fark edilmiş ve paylaşılmış.

2021’de PlayStation 5’e çıkacak oyunlar hakkında bilgiler veren gönderi, GTA 5’in PS 5 sürümü hakkında şunları söylemiş:

”Gelmiş geçmiş en epik gangster oyununu PS3’te oynadınız mı? Ve PS4’te tekrar mı oynadınız? Peki Los Santos’tan şimdiden bıktınız mı? Tabii ki hayır, bu yüzden Grand Theft Auto 5’in büyütülmüş ve iyileştirilmiş PS 5 sürümü istek listenizde yukarılarda olmalı. Suç metropolü Los Santos’u hiç bu kadar güzel görmemiştiniz, özellikle de gökyüzü 4K grafik yükseltmesiyle birlikte parıldarken ve akıcı 60 FPS şehri oldukça tehlikeli bir hale getirmenize olanak sağlarken.”

GTA 5’in yeni nesil sürümlerinde 4K çözünürlük ve 60 FPS desteği olması halihazırda çoğu oyuncunun istediği ve olacağına kesin gözüyle baktığı bir şeydi, ancak bazı PlayStation 5 oyunlarının 4K çözünürlük ile yalnızca 30 FPS çalışması, 60 FPS’in ise 2K ya da 1080p çözünürlüklerle kısıtlı olması kafaları biraz karıştırmıştı. GTA 5’in yaşı, ona bu alanda avantaj sağlıyor olsa gerek ki, görünüşe göre oyun aynı anda hem 4K hem de 60 FPS çalışacak.

GTA 5 GeoGuesser – GTA Haritasında Yerinizi Bulabilir Misiniz?

GTA 5 yeni nesil sürümü, kasım ayında PlayStation 5 ve Xbox Series’e çıkış yapacak ve ilk 3 ay PS 5 için ücretsiz dağıtılacak. Bunun yanı sıra, oyunu PlayStation 4’te oynayan PS+ üyelerine oyunun çıkışına kadar her ay 1 milyon oyun içi para dağıtılacak.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir