Anasayfa > Blog > Half Life: Alyx İçin Hangi VR Seti Kullanmalıyım?

Half Life: Alyx İçin Hangi VR Seti Kullanmalıyım?

Bildiğiniz gibi Half Life: Alyx VR’a özel olarak gelen oldukça da sağlam gözüken bir oyun. Bu oyunu oynayabilmek için doğal olarak bir de VR sete ihtiyacınız var. Peki bu oyun için hangi VR setler uygun?

Half Life serisi uzun yıllardır sevilerek anılan ve oldukça başarılı bir seri. Steam‘in doğum sebebi olan, Valve‘ı zengin yapan bu serisinin son oyunu 12 yıl sonra ilk kez VR platformuna geliyor. VR çok yeni bir teknoloji olduğu için ve Half Life: Alyx de çok büyük bir oyun olduğu için insanların kafasında da soru işaretleri olabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Half Life: Alyx için paylaşılan gameplay videosu da oyun hakkında bize birtakım fikirler verdi. Oyunun oldukça eğlenceli gözüken bir oynanışı var doğrusu. Ben videoyu izlerken oldukça heycanlandım ve keşke bir VR setim olsa diye düşündüm. Aramızda gerçekten bu oyun için gerekli cihazları alacak bazı insan vardır. O yüzden bu yazı olurda bir gün set alacak olan herkes için bir rehber teşkil etsin. Hadi başlayalım.

Samsung HMD Odyssey+

Half Life: Alyx

Yaklaşık 4500 TL civarında bir fiyatı bulunan bu set Half Life: Alyx‘i de resmi olarak destekliyor. Oldukça olumlu eleştirilere ve geri dönüşlere sahip bir cihaz olduğu da söyleniyor.

Valve Index

Half Life: Alyx

12.000 TL fiyat etiketine sahip bu set Half Life: Alyx‘i muhtemeln en iyi çalıştıracak cihaz olabilir. Bizzat oyunun yapımcısı Valve tarafından geliştirilmesine karşın uçuk fiyatıyla insanı biraz üzüyor doğrusu.

HTC Vive Cosmos Elite

Half Life: Alyx

11.500 TL etiketiyle ve Half Life: Alyx‘i doğrudan desteklemesiyle oyun için en kaliteli deneyimlerden birisi de hiç şüphesiz bu cihazda yaşanır.

Bu üç cihaz Alyx‘i en güçlü ve kaliteli şekilde deneyim edebileceğiniz ancak aşırı pahalı olmasıyla üzen cihazlar. Ancak olurda bir gün fırsatınız olursa bence mutlaka denemeniz gerekir. Yine de ben hala Half Life: Alyx için eldiven şeklinde bir kontrolcü bekliyorum. Oldukça şık ve oyunla doğrudan bağlantılı bir kontrolcü olabilirdi. Şimdilik bizden bu kadar herkese iyi oyunlar!

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir