Anasayfa > Blog > Harry Potter İzleme Sırası Nedir? – Harry Potter Filmleri

Harry Potter İzleme Sırası Nedir? – Harry Potter Filmleri

 

Harry Potter izleme sırası nedir? Harry Potter filmleri hangi sırayla izlenir? Serideki sekiz filmi bu yazımızda listeledik.

İngiliz yazar J.K Rowling’in eserlerinden uyarlanan ve beyaz perdeye aktarılan filmler, sinema tarihinin en başarılı serilerinden biri olarak öne çıkıyor. Rowling’in fantastik edebiyat serisinden uyarlanan eserler, izleyicileri Harry Potter adındaki bir karakterin büyülü dünyasına davet ediyor.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası – Hangi Sırayla İzlenir?

Harry Potter kitap serisi toplamda yedi kitaptan oluşuyor. Eserlerin beyaz perde uyarlamasında ise toplamda sekiz adet film bulunuyor. Bu durum da serinin son kitabı olan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın iki filme uyarlanmasından kaynaklanıyor. Peki milyonlarca hayrana sahip olan Harry Potter filmleri nelerdir? Harry Potter izleme sırası nedir?

Harry Potter İzleme Sırası

harry potter izleme sırası

Popüler film serisinin yayıncılık koltuğunda Warner Bros. oturuyor. Sekiz film boyunca aktör ve aktris kadrosunda ise Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grin başrollerde yer aldı. Uyarlamaların yönetmen koltuğunda ise Alfonso Cuaron, Mike Newell, Chris Columbus ve David Yates oturdu.

  1. Harry Potter ve Felsefe Taşı
  2. Harry Potter ve Sırlar Odası
  3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
  4. Harry Potter ve Ateş Kadehi
  5. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
  6. Harry Potter ve Melez Prens
  7. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1
  8. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2

Onlarca ödül alan film serisi Harry Potter ve Felsefe Taşı ile başladı. 2001 yılında vizyona giren filmin müziklerini ise John Williams besteledi. Serinin son filmi Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 2011 yılında çıkış yaptı.

Star Wars Filmleri Hangi Sırada İzlenir?

Harry Potter evreni daha sonra yazarın yeni eserleriyle büyük oranda genişledi. Wizarding World adı altında birçok yeni eser Harry Potter evreninde kendine yer buldu. Böylece Fantastik Canavarlar evreni kapsamında Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerelerde Bulunurlar? ile Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filmleri de görücüye çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda bir tiyatro oyunu olan Harry Potter ve Lanetli Çocuk da kurgusal evrenin yazılı eserleri arasında kendine yer buldu. Romanlaştırılmamış senaryo Harry Potter ile oğlu Albus Severus Potter’ın hikayesine odaklandı. Harry Potter ve Lanetli Çocuk için bir film uyarlamasının yolda olduğu söylentileri ortaya çıksa da hem yazar hem de yayıncı bu söylentileri reddetti.

J.K Rowling’in kurgusal karakterinin hikayeleri ve uyarlamaları hakkındaki birçok detayı bu yazımızda derledik. Blog kategorimize göz atarak benzer içeriklerimizi okuyabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir