Anasayfa > Blog > HBO Max Türkiye’ye Gelir mi? – Nasıl İzlenir?

HBO Max Türkiye’ye Gelir mi? – Nasıl İzlenir?

HBO Max Türkiye’ye gelir mi? Birleşik Devletler’deki en popüler yayın servislerinden biri olan HBO Max ülkemiz için abonelik açacak mı?

27 Mayıs 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmet sunmaya başlayan yayın platformu  , WarnerMedia bünyesinde yer alan abonelik hizmetlerinden biridir. Dünya genelinde 67 milyondan fazla aboneye sahip olan servis, 30 Haziran 2021 tarihinde de Karayipler ve Latin Amerika bölgesinde de erişime açıldı.

14 ay önce yayın tarihine başlayan servis Netflix, Hulu ya da Disney+ gibi birçok orijinal veya lisanslı içerik sunuyor. Peki HBO Max Türkiye’ye gelir mi?

Henüz Bir Çıkış Tarihi Yok

hbo max dizileri

Şirketin İletişim Başkanı olarak görev alan Chris Willard, yayın hizmetinin geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Halihazırda Amerika’da, Karayipler’de ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde aboneliğe açık olan yayın platformu, 2021 yılı içerisinde muhtemelen Türkiye’ye gelmeyecek.

HBO Max Harry Potter Dizisi Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Şirketin yetkilileri öncelikle Avrupa’daki düzenlemelerden tam olarak emin olmak ve o bölgelerdeki abonelerine iyi bir deneyim sunmak istiyor. Bu bağlamda 2021 yılı içerisinde Dune, The Suicide Squad, Space Jam: A New Legacy ve daha birçok filmi vizyonuna koyan servis gelecekte ülkemizde de olabilir.

Bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 3 milyon abone daha kazanan platform, abonelerine Türkçe içerikler sunmayı da hedefliyor. Bu bağlamda Mia Edde, orijinal Türkçe içerikleri abonelik hizmetinin kütüphanesine katmaktan sorumlu oldu. Bu gelişme ise şirketin yayın hizmetini Türkiye’ye getirmeyi planladığı yönündeki söylentilere neden oldu.

2021 Yılında Gelmeyecek

Kısaca HBO Max’in 2021 yılı içerisinde Türkiye’ye gelmeyeceğini söyleyebiliriz. Sadece seçkin bölgelerde hizmet sunan yayın platformu WarnerMedia‘nın kararları doğrultusunda 39 yeni bölgeye daha açılacak. Fakat bu bölgeler arasında ülkemiz maalesef yer almıyor. 14 aylık süreçte milyonlarca aboneye ulaşan ve orijinal içerikleri abonelerine sunan Max’e 4K desteği de eklendi.

Dizi ve film kataloğunu giderek genişletmek isteyen servis, HBO adı altında sunulan programlara da yıl sonuna kadar HBO Max damgası vuracak.

https://youtu.be/vM-Bja2Gy04

Ülkemizde halihazırda hizmet veren abonelik servisleri ise Netflix ve Amazon Prime Video oldu. Gain, BluTV, Puhutv gibi yerli yayın platformları ise benzer abonelik sistemleriyle yerli ve yabancı dizi ya da filmler sunuyor. Gelecekte ülkemize gelebilecek olan yayın servisleri arasında ise Disney Plus da yer alıyor.

HBO Max Türkiye’de Nasıl İzlenir?

Platform resmi olarak ülkemize gelmemiş olsa da çeşitli yöntemler aracılığıyla siteye giriş yapmak mümkün. Belirli VPN’ler kullanarak ve IP adresinizi Amerika Birleşik Devletleri’ne taşıyarak servise üye olabilirsiniz. Fakat üyeliğiniz deneme versiyonu olacağı için sadece bir hafta kullanabileceğinizi belirtelim.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir